GORAN MEHKEK/CROPIX
IDEALAN SCENARIJ

Čeka li nas na Poljudu repriza fešte iz 2010. godine? Ždrijeb i dominacija u HNL-u bude veliki optimizam

Ovog puta zadaća je znatno teža, ali o velikom pritisko lijepo je govorio Dambrauskas
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 09. kolovoz 2023. 06:50

Ozarila su se lica navijača Hajduka nakon ždrijeba play-offa. Nema nikakve dvojbe, Bijelima se nudi velika prigoda ako prođu PAOK. Da, treba proći PAOK, međutim, nakon prošlogodišnjeg Villarreala, aktualni ždrijeb (Rosenborg ili Hearts u play-offu) u kombinaciji s Hajdukovim dominantnim početkom sezone u HNL-u budi veliki optimizam. Budi nadu da bi se Bijeli napokon mogli dočepati europske jeseni, koju čekaju još od 2010. godine.

Prije 13 sezona Hajduk je preko dva rumunjska kluba stigao do skupine Europske lige. Bukureštanski Dinamo bio je puno jači suparnik od Uniree, koja je slijedila u play-offu. Prvi su dvoboj Splićani u Bukureštu izgubili 1:3, ali u uzvratu na Poljudu slavili su 3:0 ušavši u play-off.

image

Marko Livaja

ZELJKO PUHOVSKI Cropix

Istina je da je Unirea u tom trenutku bio klub pred gašenjem, u totalnom raspadu, jer Rumunji su autobusom došli u Split. Međutim, time se ne umanjuje rezultat, uspjeh Hajduka, koji je prošao u europsku jesen. Ovog puta je zadaća znatno teža, ne samo s potencijalnim protivnicima u play-offu, već posebno u 3. pretkolu. PAOK je protivnik koji sve "lomi", prolaz protiv Grka bi Bijelima sigurno još više podigao samopouzdanje, a pritom se uzvrat play-offa igra na Poljudu.

Scenarij je idealan, jer ako na trenutak možemo zatvoriti oči i sanjati, onda je fešta prolaza na Poljudu zaista savršeni plan i program. Zato je i motiv za PAOK još veći nakon ždrijeba play-offa. Veći je i pritisak, ali kako je to lijepo znao reći Dambrauskas:

"Nema pritiska, postoje samo prigode". A Hajduk ima golemu priliku, kao rijetko dosad u europskim kvalifikacijama.

Linker
16. svibanj 2024 18:29