Abdul Baba Rahman

 Giannis Papanikos/zuma Press/profimedia
GRČKA TRAGEDIJA

Bivši igrač Chelseaja s gorčinom napustio Zagreb: ‘Pucali smo sami sebi u glavu, pred nama je planina‘

‘Dinamo je odigrao jednostavno i pametno, a mi smo napravili previše pogrešaka‘
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 08. ožujak 2024. 06:54

‘‘Večer u Maksimiru nije bila PAOK-ova. Dinamo je pobijedio 2:0 i svom suparniku uzvrat na Toumbi sljedećeg tjedna učinio izuzetno teškim‘‘, piše reporter grčke Gazzette Stavros Sountoulidis o utakmici u Zagrebu.

Uz napomenu kako je PAOK-ova europska nepobjedivost stigla svome kraju u Maksimiru, autor ističe da je grčka momčad izgubila većinu duela i drugih lopti te je ostala bez prave reakcije u skromnoj predstavi.

Isti portal prenosi i izjavu trenera Razvana Lucescua koji je bio nezadovoljan pogreškama svojih igrača.

- Stvari su vrlo jednostavne, Dinamo je odigrao jednostavno i pametno. Mi smo imali posjed lopte, ali smo napravili puno pogrešaka i tako je suparnik došao do golova. Izgubili smo previše laganih lopti i zato smo izgubili. Nisam osjećao da je ovo utakmica za 2:0, no Dinamova pametna igra i naše vlastite pogreške dovele su do tog rezultata - kazao je rumunjski stručnjak na klupi PAOK-a.

Na poraz u Hrvatskoj osvrnuo se i branič gostiju iz Soluna Baba Rahman, bivši igrač Chelseaja.

- Metaforički, pucali smo sami sebi u glavu. Primili smo dva pogotka iz naših pogrešaka. Imali smo kontrolu i posjed, ali suparnik se zatvorio. Nismo pronalazili prilike, ali smo držali posjed. Sad je pred nama planina na koju se moramo uspeti, ali mislim da na našem stadionu možemo pobijediti. To je sad postala utakmica naših života, ali možemo ostvariti naš cilj - poručio je Baba.

Oglasio se i stoper Konstantinos Koulierakis.

- Dominirali smo posjedom, ali iskoristili su naše pogreške i presudili utakmicu. Dinamo je čvrsta momčad, a mi smo imali problema s kreacijom. Moramo naučiti na vlastitim pogreškama i spremiti se za idući susret. U Solunu će to biti druga utakmica, s našim navijačima ništa nas ne plaši - zaokružio je Koulierakis.

Linker
07. svibanj 2024 07:29