BILL KONSTANTOPOULOS/ INTIMESPORTS Cropix
TEŠKA GRČKA NOĆ

Bivši članovi Vatrenih i Modrih šokirani posrtajem u Solunu: ‘Grozno! Igrači se čude, gledaju...‘

Poraz Dinama protiv PAOK-a komentirali smo s Nikolom Jurčevićem i Ognjenom Vukojevićem
Piše: Andro PolićObjavljeno: 14. ožujak 2024. 21:38

Šokantna grčka noć. Drugi put u tekućoj sezoni. Nakon što su "modri" u Ateni prošlog ljeta udaljeni od Lige prvaka u dramatičnom fotofinišu protiv AEK-a, nogometaši PAOK-a režirali su večer iz snova, a Jakirovićevu momčad zavili u crno. Bilo je to neugodno iznenađenje za sve, potvrdio nam je to i Nikola Jurčević, bivši hrvatski reprezentativac, koji je u maksimirskom klubu gradio igračku i trenersku karijeru.

- Ovo je veliko i neugodno iznenađenje za sve nas. Dinamo je u prvoj utakmici odigrao kompaktno, natjecateljski, imao je odličan rezultat za uzvrat, ali nitko nije očekivao ovako groznu večer. Vidjelo se, pogotovo u prvom dijelu, da je momčad iz nekog razloga na teren izašla preplašeno. Prepustili su inicijativu PAOK-u i na to su se nadovezale pojedinačne greške - kaže nam Jurčević.

image

Nikola Jurčević

DAMIR KRAJAC Cropix

Kada je Arbër Hoxha plasirao loptu u malu mrežu, Dinamo je hrabrije nadirao prema grčkim vratima, a da je Dario Špikić realizirao dobru priliku, epilog je mogao biti sasvim drugačiji.

- U prvih 15-20 minuta drugog dijela bila je potpuno druga slika na terenu, ali nisu iskorištene prilike. U konačnici, ponovno se dogodila slika iz prvog dijela, neshvatljive greške, gol prsima i iz penala. Šokantna večer, nitko nije očekivao da PAOK može ovako razmontirati Dinamo, pogotovo nakon prve utakmice.

Potop u Grčkoj prokomentirali smo i s Ognjenom Vukojevićem, još jednim bivšim reprezentativcem i bivšim članom "modrih".

- U šoku sam. Ne sjećam se kad je Dinamo ovako poražen. Tužan sam kao dinamovac, ali i zbog hrvatskog nogometa. Teško mi je uopće komentirati nakon što je Dinamo primio pet golova. PAOK je u Maksimiru napravio dvije individualne greške, ovo sada je neobjašnjivo. Znao sam da je Razvan Lucescu vrhunski trener, surađivao sam s Mirceom, njegovim ocem, ali Dinamo ni od koga ne smije primiti pet golova.

image

Ognjen Vukojević

RONALD GORSIC Cropix

Na vrlo sličan način, nakon udarca iz kuta, Zagrepčani su primili prvi i četvrti pogodak. Jurčević tvrdi kako su te situacije posljedica pada koncentracije.

Manjak prilika

- Dinamo je od početka ušao nesigurno u susret. Vidjelo se u mnogim situacijama da se igrači čude, međusobno pogledavaju.

Ujedno, bila je to preslika još jedne teške večeri iz aktualne sezone. S dva gola viška hrvatski prvak otišao je na uzvrat i u Prag kod Sparte, gdje je domaćin slavio 4-1.

- Dosta slična utakmica. I prije sam znao reći da Dinamo ima dosta problema kada suparnička momčad igra napadački i vrlo čvrsto, osvaja druge lopte. Bila je ovo repriza utakmice iz Praga, Dinamo je bio premekan - kaže Jurčević.

Bruno Petković kampanju Konferencijske lige završio je sa sedam golova, a u Solunu su mu prilazi vratima bili zatvoreni.

- On je u bezbroj utakmica bio igrač odluke, tako da je teško očekivati da sam nešto napravi. Ako on nije pravi, teško se dolazi do prilika.

image

Bruno Petković

RONALD GORSIC Cropix

Oproštaj od međunarodne scene usmjerit će Dinamove misli u potpunosti prema domaćim natjecanjima, ali gorak okus poraza tek treba isprati.

- Vidjelo se koliko je klubu i navijačima značila pobjeda protiv Betisa, odmah je naraslo samopouzdanje. Sada je jako bitno da momčad opet uđe u ritam i da vrati samopouzdanje - zaključio je Jurčević.

Linker
27. travanj 2024 20:55