Martin Baturina

 DAMIR KRAJAC Cropix
REAKCIJE IGRAČA

Baturina pozvao na oprez i podsjetio na crni Dinamov trenutak: ‘Bolje da ne pričam što je tamo bilo...‘

Ristovski: Svatko od nas živi za ovakve utakmice, ali nemamo previše vremena za slavlje
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 07. ožujak 2024. 23:37

Dinamo je u prvoj utakmici osmine finala Konferencijske lige ostvario pobjedu protiv PAOK-a rezultatom 2:0 i tako stekao lijepu prednost uoči uzvrata u Solunu.

Trener Sergej Jakirović je kazao:

- Hvala predivnoj publici, stvarno su nas nosili 90 minuta. Mi smo bili stabilni, ispalo je da se radilo o čvrstoj ekipi, a mi možemo biti zadovoljni rezultatom. Čeka nas zahtjevan uzvrat, ali mi smo spremni, tamo će nas čekati teško gostovanje. Kada smo ovako koncentrirani, lopta nas sluša. Možemo biti zadovoljni jer je PAOK iznimno kvalitetna momčad. U pripremi smo naglašavali da je njihov napadački trio iznimno kvalitetan, dali su zajedno 66 golova, ali mi smo ih limitirali. Imamo mi tu još mjesta za napredak, obrambeno možemo još bolje stajati jer oni jako dobro napadaju prostor. U Solunu očekujem pritisak od prve sekunde, znam da će nas odmah napasti, a mi to moramo dobro iskontrolirati. Par puta smo se i sami upucali, moram priznati...

image

Bruno Petković

GORAN MEHKEK Cropix

Oba pogotka za Modre postigao je Bruno Petković, koji se sa sedam pogodaka izjednačio s Eranom Zahavijem (Maccabi Tel Aviv) na čelu ljestvice strijelaca Konferencijske lige, obojica imaju po sedam golova.

- Jako dobra utakmica, bilo je jako važno stvoriti prednost i to smo ostvarili. Jako sam zadovoljan kako je ekipa odigrala, u nekim trenucima smo patili, ali smo odigrali stvarno pragmatičnu utakmicu. Moji pogoci? To mi je posao, moram to i češće raditi. Jako mi je drago što sam ih postigao, ali najvažnija je pobjeda ekipe. Naravno da još ništa nije riješeno, pokazali smo da smo ozbiljna ekipa i u uzvrat trebamo ući ozbiljno i muški, i vjerujemo u prolaz - izjavio je Bruno Petković.

Martin Baturina bio je jedan od Dinamovih junaka.

- Jako teška utakmica protiv dobrog protivnika. Možda su oni bili malo bolji u prvom poluvremenu, ali eto, zabili smo taj gol, malo smo se opustili, i na kraju hvala Bogu pobijedili. Baš smo se dobro pripremili za utakmicu, znali smo da ih možemo ugroziti iz tih kontri i, eto, ugrozili smo ih. Ovih 2:0 je lijepa prednost, ali ništa nije gotovo. Sjećamo se Sparte, isto smo imali dva gola prednost, a bolje da ne pričam što je tamo bilo. Moja igra? Mislim da smo svi junaci više-manje, svi smo jako dobro igrali, i to je to. Umor? Nema umora, kad vidim cijeli stadion i navijače, to je motivacija i nema umora - poručio je Baturina.

image

Martin Baturina

DAMIR KRAJAC Cropix

Stefan Ristovski je ovako vidio utakmicu:

- Odigrali smo zaista taktički jako dobru utakmicu, ali ništa nije gotovo. Imamo još jednu utakmicu u Solunu i bit će zaista teško. Znamo o kakvom protivniku se radi, PAOK je odlična ekipa, tehnički jako dobro potkovana i sigurno će nam trebati još jedna ovako dobra utakmica. Naravno da sam sretan nakon 2:0, svatko od nas živi za ovakve utakmice, no svjesni smo da nemamo previše vremena za slavlje. Navijači su uvijek bili uz nas, tako i večeras. Treba biti uz nas i kad je teško i kad je dobro, zahvalni smo publici. Sporne sudačke odluke? Tko će to znati zašto, kako. Sudac je tako odredio, i što možeš, ništa, guraš naprijed.

Petar Sučić pružio je vrlo dobru partiju kao zadnji vezni.

- Odigrali smo stvarno dobru utakmicu, taktički smo se držali našeg plana. Igrali smo na pobjedu da ostvarimo prednost, no tek je gotova prva utakmica. Na poluvremenu smo se dogovorili da se nećemo povući, tražili smo drugi gol i na kraju ga zabili, a ostavili smo PAOK bez prave prilike do pred sam kraj. Moramo se potruditi da za vikend razveselimo naše navijače u HNL-u, a potom krećemo s pripremama za uzvrat - kazao je Sučić.

Linker
27. travanj 2024 12:42