Peter Schols/AFP/Getty Images / AFP/Getty Images
ČUDAN SVIJET

JEZIVA 'DOBRODOŠLICA' ZA SLAVNOG TALIJANA Sutra ga čeki derbi na drugom kraju svijeta, a 35.000 navijača će obući maske - njegovog krvnika

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 11. studeni 2016. 22:12

Svijet još uvijek pamti luđački nastraj Zinedinea Zidanea na Marca Materazzija u finalu Svjetskog prvenstva 2006. godine, a Talijan nije zaboravljen niti u Indiji.

Materazzi je trener indijske momčadi Chennaiyin, a sutra igraju derbi protiv Kerala Blastersa čiji navijači spremaju iznenađenje talijanskom treneru i nekadašnjem reprezentativcu.

Naime, spremili su posebne maske u liku Zinedinea Zidanea, a očekuje se da će svih 35.000 prisutnih gledatelja navući maske i na taj način otvoriti derbi.

- Želimo poslati poruku. Svi se sjećamo kako je Materazzi isprovocirao jednog od najvećih nogometaša svijeta i natjerao ga na isključenje. Ako bude i nas provocirao, možda ćemo i mi reagirati. Cilj nam je prosvjedovati protiv nasilja na najmirniji mogući način - izjavio je navijač Kerala Blastersa Abdul Hadli.

Zanimljivo, Materazzi je kao trener Chennaiyina već imao problema s nogometašima Kerala Blastersa i to prije dva mjeseca kada se konftontirao s jednim igračem. Nadajmo se da će sutra biti hladnijih živaca.

Linker
23. travanj 2024 21:36