Dion Drena Beljo

 Kolbert-press/Ulrich Gamel/Imago sportfotodienst/Profimedia
SPORTSKI ZLOČIN

Zbog diletanata i uhljeba koji su na njemu parazitirali, kultni klub od Beljinog transfera nije dobio ni lipe

Šteta za klub mjeri se u milijunima, a nitko zbog toga neće odgovarati
Piše: damir begovićObjavljeno: 25. siječanj 2023. 09:19

Dion Drena Beljo, koji je debitirao za Augsburg, kompletan je produkt Cibalijine nogometne škole, piše portal Vinkulja. U njegovu razvoju sudjelovali su često osporavani - nerijetko i omalovažavani! - treneri te škole. No činjenice su svetinja; Beljo je prošao sve klupske selekcije, od limača do seniora za koje je zaigrao kao 16-godišnjak. I prvi službeni seniorski pogodak u karijeri, koja sluti na zvjezdanu, Beljo je zabio u nebeskoplavom dresu.

Tog 22. rujna 2018. godine u 16.57 sati pogotkom za pobjedničkih 1:0 protiv Slavije iz Pleternice ušao je u povijest postavši sa 16 godina, šest mjeseci i 21 danom najmlađi Cibalijin strijelac u službenim utakmicama!

Druga je stvar što je Cibalia, koja je Osijeku isporučila praktički gotovog igrača, u Beljinom transferu ostala gotovo praznih ruku. Diletantskim odlukama ljudi koje se, nažalost, tada pitalo, Dion Drena prije nešto manje od četiri godine napustio je Vinkovce bez ijedne lipe odštete. Struka ga - nije prepoznala! Dijelom zbog toga što i nije (bila) struka nego uhljebi koji su parazitirali na klubu, dijelom i zbog interesa menadžerske grupacije koja je krenula u (na kraju neuspjelo) preuzimanje kluba.

Šteta za Cibaliju se, kako vidimo, mjeri u - milijunima. Koji su pripali Osijeku. Čak je i Istra 1961, u kojoj je Beljo odigrao sezonu na posudbi, prošla kudikamo bolje od matičnog kluba. U Puli će, naime, završiti najmanje 300.000 eura. Dok će Cibalia na kraju balade morati biti zadovoljna sitnišem od 60-ak tisuća eura koji joj pripadaju temeljem tzv. Solidarnog doprinosa.

Za ovaj sportski zločin, naravno, nitko neće odgovarati.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. svibanj 2024 03:53