PAUN PAUNOVIC/CROPIX
CRNA TOČKA

Video: Tko će nakon ovoga pucati jedanaesterac za Hajduk? ‘Nisam ukrao penal suigračima, ne bih nikad!‘

‘Ako me trener izabere da pucam još milijun puta, preuzet ću odgovornost i pucati još milijun puta‘.
Piše: Jurica Radić/Darko RužićObjavljeno: 09. studeni 2020. 11:40

Kakva korona, kakvo razmišljanje o njoj ili bilo čemu, onoj preporučenoj socijalnoj distanci...

Kad je sudac Fran Jović na Poljudu označio kraj utakmice, derbija između Osijeka i Hajduka, svi su Bijelo-plavi potrčali k svom čuvaru mreže Ivici Ivušiću i primili ga u zagrljaj. Kako i ne, duboko već u sudačkoj nadoknadi izgubljenog vremena obranio je udarac Jradija s bijele točke i svima im sačuvao vrijedan bod. Postao je junak derbija.

Da je bilo drugačije, bio bi to Jradi, a tragičar najmlađi Osijekov igrač Dion Drena Beljo, zbog čije je ruke koja je dirala loptu dosuđena najstroža kazna.

- Ništa se Belji ne može zamjeriti. Dogodilo se da mu je lopta došla brzo i iz velike blizine, nije mogao reagirati i skloniti ruku kako je htio - kazao je vratar Ivušić.

Potrajalo je njegovo nadmudrivanje s izvođačem kazne Jradijem. Tražio je njegov pogled, oči u oči, ali nije ga dočekao. Uporan je bio u tolikoj mjeri da se u jednom trenutku vratio ispred gola pa ponovno došao u blizinu izvođača udarca što je sudac Jović, opravdano, ocijenio nesportskim ponašanjem i Ivušića kaznio žutim kartonom. Ispalo je da mu se prihvaćanje rizika dobivanja javne opomene isplatio, ovaj put. Bila je to njegova mala psihološka igra, stvaranje dodatnog pritiska na Jradija. No, Ivušić je poslije svega ponudio svoje viđenje događaja bez vraćanja na tu okolnost.

- Obranio sam jedanaesterac, hvala Bogu, vratar mora nešto i obraniti - s osmijehom je izjavio Osijekov junak s Poljuda Ivica Ivušić.

Nije u stvari za njega bilo suviše posla a onaj najteži i najvažniji sjajno je obavio. To su trenuci svake utakmice, ako ih u njoj bude, koji se zauvijek zapamte. Da je Jradi savladao Osijekova čuvara mreže sva tri boda bi ostala u Splitu.

- To bi bilo nešto što nismo zaslužili. Odigrali smo dobru utakmicu. U prvom poluvremenu su svi odrađivali baš sve što je šef od nas tražio. Bili smo bolji, konkretniji, imali vodstvo i još prigoda, a onda je došlo i to drugo poluvrijeme kada je Hajduk radio pritisak, kada nam je stvarao probleme, ali nije imao tako dobre i zrele prigode kao mi - rekao je Ivušić.

Osim tog ključnog trenutka, jedanaesterca.

- Da, ali obranio sam i presretan sam, kao i moji suigrači, zbog toga - kazao je Ivica Ivušić.

Tko će nakon ovoga pucati kaznene udarce za Hajduk?

A objasnio je i Bassel Jradi na društvenim mrežama zašto je pucao jedanaesterac protiv Osijeka.


“Da razjasnimo jednu stvar, nisam ukrao jedanaesterac, niti bih to ikada napravio suigraču. Ako me trener izabere da pucam još milijun puta, preuzet ću odgovornost i pucati još milijun puta”, napisao je na svom profilu na društvenoj mreži.


U trećoj minuti sudačke nadoknade Jović je pokazao na bijelu točku, nakon još tri minute VAR provjere i čekanja, izveo je Jradi kazneni udarac koji je obranio vratar Osijeka Ivušić. Jradi je bio najuporniji u želji da izvede jedanaesterac, a osim njega istu je želju imalo više igrača i pritom je prednjačio Jairo koji je promašio u Velikoj Gorici, također u zadnjoj minuti. Preciznije rečeno, obranio mu je Kahlina, kao i Ivušić u subotu Jradiju.


Dakako da je pitanje o kaznenom udarcu nakon utakmice postavljeno i Bori Primorcu...


- Pucač jedanaesterca? Nismo o tome razgovarali, puno je tu problema da bismo se prije utakmice bavili izvođačem kaznenog udarca - rekao je privremeni Hajdukov trener.


Tko će pucati kaznene udarce u sljedećim utakmicama vrlo je zanimljivo pitanje. Caktaša nije bilo u igri kada su šutirali Jairo i Jradi, ali i kapetan je promašio cijela vrata s bijele točke prije devet dana u Puli. Tri izvođača nisu iskoristila jedanesterce, a prethodno je Caktaš triput ove sezone pogodio s bijele točke. Ukupno je Hajduk imao čak šest penala u devet utakmica, ali što to vrijedi kada tri nisu iskoristili.

Da jesu, imali bi sigurno pet-šest bodova više, a konkurenti na prvenstvenoj ljestvici (Gorica, Osijek) poneki bod manje. Ali, nisu i to je prošlost.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
29. svibanj 2024 07:09