DAMIR KRAJAC/CROPIX
PROPUŠTENA PRILIKA DOMAĆIH

Video: Slaven spriječio izjednačavanje Gorice s Modrima, VAR je 3 minute gledao pogodak pa ga priznao

Početkom drugog dijela kapitulirala je velikogorička obrana za veliko slavlje Koprivničana.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 02. prosinac 2020. 16:07

GORICA - SLAVEN BELUPO 0:1 (Soldo 54')

GORICA: Kahlina - Doka (od 76' Mitrović), Steenvoorden, Jovičić, Čabraja - Babec, Suk (od 67' Dvorneković), Kalik - Špikić (od 46' Matar), Lovrić, Mudrinski (od 81' Hamad)

SLAVEN BELUPO: Filipović - Božić, Paracki, Soldo - Bogojević, Lulić (od 87' Jeffren), Mlinar, Glavčić (od 87' Prce), Goda - Etoundi (od 34' Knoll, od 87' Van Bruggen), Krstanović (od 73' Boakye)

Prijenos uživo:

KRAJ: Ostalo je 0:1 i na samom kraju, odmah je na teren utrčao i trener Slaven Belupa, Tomislav Stipić kako bi proslavio pobjedu sa svojim igračima.

90'4' Kakva prilika za Lovrića, ali i kakva obrana Filipovića! Bio je to zicer za Goricu, skupio je noge vratar Slavena na vrijeme. Traje opsada gostujućih vrata.

90+2' Žuti karton je dobio trener Slaven Belupa, Tomislav Stipić. Žustro je reagirao nakon jednog kontakta u blizini njegove klupe, a kasnije je i Jovičić zaradio javnu opomenu.

90' Čekaju nas još čak šest minuta sudačke nadoknade.

87' Trostruka izmjena u Slavenovim redovima. U igru će Van Bruggen, Prce i Jefferen, a van će Lulić, Knoll i Glavčić.

85' Goda je dobio laktom u trbuh, a Čabraja priliku iz kornera koja je dala nova dva udarca Lovriću. Na silu je Lovrić to htio ugurati u gostujuću mrežu, a pritom je napravio i prekršaj u napadu.

81' Mudrinski je vani, Hamad unutra. U zadnjih desetak minuta pišemo samo izmjene, ne događa se previše toga na samom travnjaku.

76' Mitrović mijenja Doku. Dakle, novi je napadač u domaćoj postavi pa se Dvorneković vjerojatno vraća malo iza Mitrovića, Matara i Mudrinskog.

73' Umjesto Krstanovića u igri je Boakye. Maločas je Knoll dobio loptu u opasnoj zoni, očistila je Goričina obrana, a Doka je na koncu izbio u korner.

70' Dvadeset minuta do konca u Velikoj Gorici, domaćin ima 57 posto posjeda, ali i nulu na svojoj strani semafora.

67' Dvorneković je zamijenio Suka, Gorica će pod svaku cijenu pokušati naći način da zabije...

image
DAMIR KRAJAC/CROPIX

62' Nisu uspjeli sada ni zapucati prema golu domaći nakon što je Goda spasio ispred Mudrinskog. Otvorila bi se prilka za Goricu u svakom slučaju.

59' Jovičiću se zakratko ukazivala pomoć, Gorica će kratko biti s desetoricom.

57' Tri se minute gledao VAR. Ipak, potvrđeno je da nije bilo zaleđa Solde, da je Mudrinski u trenutku izvođenja slobodnog udarca Mlinara bio bliži svome golu.

54' GOOOOL! Slaven je poveo! Mlinar je ubacio iz slobodnog udarca na drugu stativu, Soldo je bio tamo i iz blizine matirao Kahlinu.

52' Dobar pokušaj Bogojevića otišao je pored gola. Jedan od rijetkih njegovih napadačkih poteza, nije bilo opasnosti za Kahlinu.

48' Gosti su već imali prvu priliku iz prekida, nisu to dobro izveli pa se stoper Božić u izostanku ubačaja može vratiti na svoju poziciju u obrani.

46' Kreće drugo poluvrijeme. U igri je umjesto Špikića novi igrač, Matar Dieye.

POLUVRIJEME: Nema golova u Velikoj Gorici.

45+2 Čabraja i Kalik su zajedničkim snagama pokušali izboriti mjesto za udarac, očistila je Slavenova obrana.

45' Tri minute sudačke nadoknade čekaju nas u prvom poluvremenu.

43' Još je malo preostalo do kraja prvog dijela, sve je izglednije da pogodak nećemo vidjeti do odlaska u svlačionice. Knoll, istini za volju, jest sada dobro pucao, ali njegov poluvolej nakon finog primanja na prsa nije otišao u okvir gola Kahline.

image
DAMIR KRAJAC/CROPIX

39' Krstanović je sad dobio poprilično oštar udarac po nogama pa će se nakon kraćeg prekida i pružanja pomoći igra nastaviti.

35' Probio se Knoll odmah nakon ulaska umjesto Etoundija do ruba kaznenog prostora domaćih, pucao lijevom, ali Kahlina je fino intervenirao i zaustavio udarac.

31' Etoundi je sada napravio prekršaj nad Jovičićem. Utakmica je inače dosta korektna, a igračima ni snijeg ne smeta da tu i tamo pokažu dozu ratobornosti.

28' Opucao je Čabraja sad iz velike udaljenosti, treći je to bio udarac Gorice prema golu, prvi koji nije išao u okvir Filipovićevog gola.

26' Igra je opet Goričin forte. Opet se traži prodornost Doke na desnoj strani, ali obrana gostiju je kompaktna.

23' Dobro je sada Milnar izveo korner za Slaven s lijeve strane. Etoundi je s prve stative prebacio do Bogojevića koji na drugoj kasni u reakciji...

20' Nema jedanaesterca, Bebek je pogledao snimku i naznačio da se igra dalje.

18' ide opet Bebek pregledati snimku da vidi je li Špikić zaista u jednoj od sljedećih akcija loptu dirao rukom i je li to jedanaesterac za Slaven... VAR-soba ga je pozvala na ekran.

16' Sada dva Slavenova pokušaja, no Božić iz jedne gužve puca pored Kahlininog gola. Jovičić je dirao, bit će korner za Slaven. Gosti su tražili jedanaesterac, ali Bebek je to odbacio...

14' Dvije dobre prilike za Lovrića, ali i slobodnjak, a i novu šansu s njegove omiljene pozicije brani Filipović.

12' Domaći su više s loptom, trude se i napadaju vrata Filipovića. Imat će sada Lovrić jedan slobodni udarac iz opasne pozicije.

9' Igra se uglavnom na duge lopte, centaršuteve i ubačaje... Razmatrala se mogućnost odgode utakmice, ali za 24 sata najavljuje se još gore vrijeme od današnjeg...

5' Filipović je istrčao i pokupio jednu dugu loptu koja je išla na Lovrića. Bio je Bogojević blizu, VAR se nije aktivirao na potencijalno rušenje napadača Gorice, igra se nastavlja.

3' Igra se pod bijelim, snježnim pokrivačem. Bit će jako zanimljivo vidjeti koja će se momčad bolje snaći večeras.

17.00 Počinje utakmica u Velikoj Gorici. Sudi je riječki arbitar Ivan Bebek.

16.50 Tomislav Stipić odabrao je jedanaestorku sukladno svim najavama.

16.45 Evo i postave današnjeg domaćina

16.10 Evo po kakvom će terenu danas igrati Gorica i Slaven...

16.00 Stigli su sastavi za današnju utakmicu.


NAJAVA:

Gorica je u “europskom” ritmu utakmica i danas će odigrati četvrtu u razmaku od 12 dana, ali sve naravno u prvenstvu Hrvatske.
Pobjeda joj donosi bodovno izjednačavanje s drugoplasiranim Dinamom i samo bod zaostatka za vodećim Osijekom, koji bi joj lako mogao biti sljedeći suparnik jer problemi s COVID-om 19 su zahvatili Istru 1961, pa već prijedi odgoda gostovanja u Puli predviđenog za sljedeći ponedjeljak.

Pamte se u najvećem gradu turopoljske ravnice dvije iznimno dramatične ligaške utakmice. Obje su iz one sezone 2018/2019. kada je jednom bilo 3:3, a drugi put 4:3 za Goricu, s tim da su golovi padali u posljednjim trenucima.
Lijepo se podsjetiti tih golijada, dok Velikogoričani u zadnja dva dvoboja protiv Varaždina i Lokomotive nisu uspjeli postići pogodak iz igre, već samo dva iz jedanaesteraca. Apostrofira to i trener Valdas Dambrauskas.

- Poslije duge pauze konačno je utakmica s Lokomotivom pokazala uspon naše forme jer smo dominirali i stvarali šanse, ali izostalo je ono najvažnije u nogometu, a to su golovi iz igre. To je detalj na kojem smo najviše radili pred dvoboj sa Slavenom i vjerujem da danas nećemo zabijati samo iz Lovrićevih kaznenih udaraca - kaže strateg Gorice, koji smatra da je dobro rotirao igrače i da umor ne bi smio biti problem.

- Jako sam zadovoljan kako su igrači spremni, što se vidjelo i u konstantnom presingu u drugom poluvremenu dvoboja s Lokomotivom. Ne sumnjam da ćemo i protiv Koprivničana biti u stanju to reprizirati.
Ipak, Slaven je također u naletu i bit će vrlo tvrdi orah?

- Pobjedama u Varaždinu i Šibeniku pokazala je momčad trenera Stipića da je u dobroj formi. Osim što su iznimno organizirani i čvrsti, značajno su popravili tranziciju, imaju dva prodorna krilna igrača, a 5-3-2 mijenjaju ponekad u 4-1-4-1, tako što netko iz zadnje linije ulazi u sredinu i stvara višak - pojašnjava Dambrauskas, ali ne dvoji da Gorica isključivo cilja na sva tri boda.
- Mi smo uvjereni da u ovoj ligi možemo svakoga pobijediti, pa tako i njih, što nam je naravno i cilj - odlučan je Dambrauskas.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. travanj 2024 08:59