TOMISLAV KRISTO/CROPIX
KIKS GOSTIJU

Video: Pogledajte slalom Kleinheislera za bod Osijeka u Koprivnici! Slaven umalo u završnici do pobjede

Slaven Belupo i Osijek odigrali su bez pobjednika (2:2) u Koprivnici u 27. kolu Prve HNL
Piše: Goran Čičin-Mašansker, SNObjavljeno: 11. travanj 2021. 17:11

SLAVEN BELUPO - OSIJEK 2:2

KOPRIVNICA – Gradski stadion 'Ivan Kušek Apaš'. Bez gledatelja. Sudac: Dario Kulušić (Šibenik). Pomoćnici: Perica i Pepur. Četvrti: Titlić. VAR: Zebec. AVAR: Križarić. Delegat: Podnar. Strijelci: 1:0 – Bogojević (36), 1:1 – Žaper (45+2), 2:1 – Knöll (52), 2:2 – Kleinheisler (71).

SLAVEN BELUPO (3-5-2): Filipović – Apau, Paracki, Prce – Bogojević (od 78. Hyunwoo), Lulić, Van Bruggen, Glavčić, Goda – Krstanović (od 89. Delić), Knöll (od 74. Iličić). Trener: Tomislav Stipić.

OSIJEK (3-4-1-2): Ivušić – Lončar (od 62. Bohar), Škorić, Čeberko – Silva (od 46. Miloš), Žaper, Vuković (od 62. Jugović), Bočkaj (od 83. Jurčević) – Kleinheisler – Santini (od 62. Erceg), Mierez. Trener: Nenad Bjelica.

Žuti kartoni: Silva (19 – preoštar start), Van Bruggen (50 – preoštar start), Paracki (55 – nesportsko ponašanje), Prce (60 – preoštar start). Crveni karton: -. Igrač utakmice: Törles Knöll.

----------------------------------------------

Osijek je u Koprivnici izgubio dva važna boda u utrci za povijesnim naslovom prvaka. Slaven Belupo je nakon remija s Hajdukom prikazao još jednu inspiriranu i motiviranu partiju te je zaustavio favoriziranog suparnika, a mogao je uzeti i puni plijen da su mu igrači u završnici bili malo koncentriraniji.

Prvi su zaprijetili gosti preko Bočkaja koji je u 6. minuti nakon kornera tukao iznad grede. Uzvratio je minut kasnije Glavčić udarcem s ruba kaznenog prostora, ali i on je bio neprecizan. Domaći su bili raspoloženi, kombinatorikom su povremeno znali izbaciti malo uspavanu gostujuću obranu. Još jedan pokušaj Slavena u 8. minuti, Lulić je uposlio Glavčića čiji je udarac zaustavio Ivušić.

Bočkaj nije bio previše koncentriran u obrambenim zadacima, u 10. minuti izgubio je loptu, a Lulić je pronašao Knölla koji je s pet metara desnom nogom promašio okvir Ivušićevih vratiju. Osijek je u 17. minuti bio u napadu preko Kleinheislera, Prce je blokirao udarac mađarskog veznjaka.

Iz kornera je potom Bočkaj pokušao izravno ugroziti Filipovića koji se nije dao iznenaditi. Silva je u 18. minuti neoprezno startao na Glavčića, sudac mu je pokazao žuti karton, a naknadna provjera na VAR-u nije rezultirala težom sankcijom za Brazilca.

Pogledajte gol Slavena za 1:0:

Dvije zanimljive situacije u 30. minuti. Prvo je Ivušić dobro reagirao ispred Krstanovića, a na drugoj strani Mierez je skoro kaznio poigravanje Filipovića, ali je Slavenov vratar spasio stvar. Prije toga je Lončar laktom u glavu pogodio Krstanovića koji je ostao ležati, kasnije su ga liječnici 'krpali', ali Osijekov se stoper izvukao bez kartona. Stipić i domaća klupa bili su 'ludi' na takvu arbitražu šibenskog suca.

Farmaceuti su dobru igru naplatili vodećim pogotkom u 36. minuti. Bruno Bogojević vjerojatno ne bi započeo susret da Bosec u Splitu nije dobio treći karton, a ovom prilikom bio je junak domaćih, nakon lijepe Knöllove asistencije demonstrirao je svoje brzinske i realizatorske kvalitete.

Pogledajte prvo izjednačenje Osijeka:

Mogli su domaći u 41. minuti povisiti vodstvo, Knöll je desnicom tukao s 20 metara, ali je Ivušić izvrsnom reakcijom spasio svoju mrežu. Umjesto toga, Osijek je izjednačio i to potkraj sudačke nadoknade nakon kombinacije zadnjih veznih; Vuković je bio asistent, a Žaper strijelac.

Ipak, Slaven opet vraća prednost u početku drugog poluvremena. Ispala je prelako inače čvrsta Osijekova obrana, Krstanović je ubačaj usmjerio do Knölla koji je postigao i svoj sedmi prvenstveni pogodak.

Pogledajte drugi pogodak Slavena:

Bjelica je nakon sat vremena igre sve karte bacio u napad, uz Jugovića su ušli Bohar i Erceg. Šansa za novo izjednačenje u 64. minuti, Mierez je povukao kontru i uposlio Kleinheislera koji pogađa vanjski dio mreže. Opasni su i dalje i domaći, Krstanović je prsima spustio za Knölla čiji udarac zaustavlja Ivušić.

A onda u 71. minuti novo izjednačenje. Sve je sam napravio Laszlo Kleinheisler, nakon solo-prodora po lijevoj strani poslao je loptu u gornji lijevi kut vratara Filipovića.

Pogledajte drugo izjednačenje Osijeka:

U završnici susreta nastojao je Osijek probiti Slavenovu obranu koja je bila čvrsta i koncentrirana pa promjene rezultata nije bilo. Mogli su zabiti Farmaceuti, Lulić je u prvoj minuti nadoknade krenuo u kontru, ali je Ivušić obranio njegov udarac.

------------------------------------------------------------------

Live prijenos:

SLAVEN BELUPO - OSIJEK 2:2 (Bogojević '36, Knöll 52' / Žaper '45+1, Kleinheisler 71')

KRAJ UTAKMICE

91' - Lulić je povukao brzu kontru, izašao sam pred vratara Ivušića, ali gostujući golman brani. Mogao je Slaven sada 'ukrasti' sva tri boda

85' - Osijek je ozbiljno pritisnuo domaćine u završnici susreta, ali ne uspijeva stvoriti ozbiljniju priliku pred vratima Slavena

82' - Odličnu kontru povukli su gosti! Kleinheisler je dao za Bočakaj na lijevu stranu koji puca iskosa jako, ali lopta odlazi pored gola

GOOOL 71' - Osijek se vraća u Koprivnici! Kleinheisler se u jednom slalomu prošetao kroz čitavu obranu Slavena i elegantno zabio u rašlje iz blizine za izjednačenje

69' - Još jedna ista kombinacija Slaven Belupa. Krstanović ponovno spušta za Knölla, ovaj puca iz blizine, ali Ivušić je još jednom siguran

64' - Mierez je dao na desnu stranu za Bohara, ovaj je povukao loptu do peterca, zapucao iskosa, ali lopta odlazi u vanjski dio mreže

62' - Sve karte sada Bjelica baca u napad! U Igru ulaze Jugović, Bohar i Erceg

56' - Ponovno je Krstanović spustio loptu glavom za Knölla, ali ovog puta nešto slabiji udarac domaćina zaustavlja Ivušić.

GOOOL 52' - Nakon ubačaja u kazneni prostor, Krstanović je glavom spustio za Knölla koji iz blizine šalje loptu u mrežu za vodstvo Slaven Belupa

Kraj prvog poluvremena - Ispravan ishod, ali radi se nepotreban pritisak na suca s obje strane. Dosta je, previše nervoze uz teren...

GOOOL 45' - Žaper za 1:1! Lopta se odbila do njega koji sjajno kirurški precizno prizmenom loptom probija Filipovića s nekih 15 metara!

41' - Knöll opasno puca s ruba šesnaesterca, ali Ivušić to sjajno brani!

GOOOL 36' - Slaven Belupo vodi 1:0! Kontra domaće momčadi, lopta je došla do Knölla koji je sjajno pronašao Bogojevića, a ovaj od lijeve vratnice zabija za vodstvo domaćina!

29' - Novi problemi za suca, koji nije dobro reagirao ovdje. Lončar je žestoko laktom u skoku udario Krstanovića kojem je i raskrvavio glavu, ali nema niti prekršaja. Trener domaće momčadi vidno nezadovoljno geastikulira uz prateću "verbalnu opremu"...

26' - Lulić, bivši igrač Osijeka, opet je zakuhao probleme gostima, jer je sjajno proigrao Krstanovića u šesaesterac, ali ipak ništa od opasnosti za Ivušića.

18' - Ružan start! Igor Silva "okrenuo" je Glavčića u zraku, čini se da će biti karton sigurno. Da, dobio je žuti karton i može biti zadovoljan, jer neki suci bi možda i izabrali i neku drugu boju! Dali to VAR razmatra promjenu boje? Ipak ništa, igra se dalje...

17' - Kleinheisler je pokušao s nekih 18 metara, ali Prce mu je ušao u blok i Osijek ima novi korner.

11' - Kakva prilika za Slaven Belupo! Lulić je odlično okomitom loptom izbacio cijelu obranu Osijeka s ruba šesnaesterca i fenomenalno uposlio Knölla, ali ovaj nakon što je izbio ispred Ivušića promašuje okvir gola.

9' - Otvorila se lijepa prilika za Miereza kad se oslobodio svog pratitelja na sredini terena, ali sudac je dosta sa zakašnjenjem svirao prekršaj.

6' - Bočkaj je odlično pucao ljevicom s ruba šesnaesterca, gađao je pod gredu, ali za malo je bio neprecizan i Slaven Belupo može odahnuti.

5' - Kleinheisler je izveo slobodan udarac s nekih 30 metara iskosa, ali lopta je dobila na ubrzanju zbog jakog vjetra, pa je Filipović morao boksati u aut.

1' - Počela je utakmica u Koprivnici.

--------------------------------------------------------------------

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. travanj 2024 05:21