MARKO TODOROV/CROPIX
NOVO DOBA

Velika promjena u hrvatskom nogometu: Dinamo polako silazi s trona, Hajduk je favorit za titulu!

Hajduk nije samo pobijedio bez problema, nego je skroz nadigrao Modre, baš ih je zakucao u zemlju
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 05. prosinac 2021. 21:54

Na Maksimiru smo vjerojatno svjedočili velikoj promjeni na hrvatskoj nogometnoj sceni. Dinamo polako silazi s trona, a Hajduk se nameće kao najjača sila HNL-a. Po onome što smo vidjeli u Maksimiru, Majstor s mora je najveći kandidat za osvajanje naslova prvaka. Ponekad je u sudaru dva najveća suparnika u Hrvatskoj izgledalo da su Splićani za klasu bolja momčad od Modrih.

Valdas Dambrauskas je vrhunski posložio momčad, od prve sekunde se vidjelo da Hajduk ima glavu i rep, da točno zna što želi, da zna kako će dobiti u Maksimiru. Ne sjećamo se da je Hajduk ikada tako dominirao u Zagrebu. Svaka čast Dambrauskasu i njegovim dečkima, održali su nogometnu katedru Modrima, bila je to prava lekcija. Dinamo je mogao samo učiti od Hajduka. Valjda je i nešto naučio... Bila je to prava “metla”. Dinamo je baš dobio “po tamburi”.

Definitivno, dolazak Željka Kopića na klupu nije donio ništa novoga Dinamu. Šok terapija, kako se obično naziva nagla promjena trenera, nije baš ništa donijela ZG-momčadi. Možda će sad trebati neka druga terapija nakon onoga što im je Hajduk priredio. Neka psihološka terapija, jer neće se biti lako nositi s takvim porazom.

Jer Hajduk nije samo pobijedio bez većih problema, nego je skroz nadigrao Modre, baš ih je zakucao u zemlju. Dinamo je tako nakon maksimirskog poraza od Rijeke i ispadanja iz Kupa, doživio još jedan šok u vlastitom domu. Glavni konkurenti s njima “metu pod” usred Maksimira. Na to plavi dečki nisu navikli. Uostalom, bilo je i teško očekivati da će Kopić u tako kratkom vremenu, u svega nekoliko dana uspjeti posložiti ovu rastresenu momčad kojoj treba ozbiljna rehabilitacija.

Jer Dinamo više nije moćan kao nekad, ova momčad ipak nije kao one koje su prije dominirale nacionalnim prvenstvom. Kvaliteta je slabija, to se vidi, o razlozima toga već smo puno puta pisali. Neće biti lako Kopiću do kraja jeseni, a niti treneru koji dođe nakon njega.

No, to su Dinamove brige.

Hajduk se veselio skroz zasluženo, ali još više od pobjede treba ih razveseliti činjenica da su uvidjeli da su u ovom trenutku bolji od Dinama, te da se ove sezone zaista, nakon dugog niza godina mogu nadati tituli. Imaju snagu, znanje, moć... Da, i Marka Livaju, najboljeg igrača HNL-a. Napadač Hajduka jednostavno dominira, ponekad izgleda da se zafrkavao s Modrima, da im se rugao. Veliki je majstor, Hajduk ima igrača koji uvijek može odlučiti utakmicu, a to je još jedno saznanje koje može oduševiti sve navijače Hajduka.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. travanj 2024 07:49