VOJKO BASIC/CROPIX
LJEPOTICA NA POLJUDU

Video: Umut spasio Hajduk! Pogledajte kako je Krstanović zabio dva gola Bijelima u četiri minute...

Zaostali dvoboj 21. kola u Splitu obilježio je crveni karton Mujakića, ali i sjajni golovi...
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 07. travanj 2021. 19:50

HAJDUK - SLAVEN BELUPO 2:2 (Umut '23, 90+6', Krstanović '65, 69')

Sudac: Goran Pečarić (Zagreb). Pomoćnici: Marić i Mihalj. Četvrti sudac: Kulušić. VAR: Jović. AVAR: Krmar. Delegat: Jurina.

HAJDUK: Kalinić - Dimitrov, Simić, Mujakić - Todorović (od 62. Vušković), Fosatti, Atanasov, Čolina - Kačaniklić (od 77. Ljubičić), Livaja - Umut. Trener: Paolo Tramezzani.

SLAVEN BELUPO: Filipović - Božić, Paracki, Prce - Van Bruggen - Bosec, Lulić (od 46. Julardžija), Glavčić, Goda (od 83. Gamarra) - Knoll (od 90. Delić), Krstanović (od 79. Iličić). Trener: Tomislav Stipić.

Žuti kartoni: Fossati (26 - preoštar start), Božić (35 - preoštar start), Lulić (41 - odgurivanje suparničkog igrača), Goda (44 - preoštar start), Krstanović (66 - skidanje dresa), Julardžija (73 - preoštar start), Paracki (90 - nesportsko ponašanje). Crveni karton: Mujakić (41 - udaranje protivničkog igrača bez lopte). Igrač utakmice: Ivan Krstanović.

-------------------------

Ivan Krstanović zaustavio je seriju Hajduka, s dva pogotka šokirao je Splićane na Poljudu, ali ipak nedovoljno za pobjedu Belupa, jer u šestoj minuti sudačke nadoknade pogodio je Umut, opet na asistenciju fantastičnog Livaje. Hajduk je spasio bod u zadnjim sekundama, ali propustio je veliku prigodu poravnati se s Rijekom na četvrtom mjestu, dok je borba za treću poziciju ostala samo u sferi snova i nada.

Bijeli su odigrali svoju uobičajenu utakmicu, ali unatoč vodstvu od 1:0 nisu se snašli u igri s čovjekom manje na travnjaku. Oprezna obrambena "tvrđava" ostala je bez jedne karike i Tramezzani nije uspio pronaći način kako sačuvati rezultatsku prednost. Veliki gubitak dva boda za talijanskog stručnjaka, kojemu je bitna svaka pobjeda za konačni rezultat i ostanak na klupi Bijelih u sljedećoj sezoni.

Gol za 1:0:

Hajduk je u vodstvo došao kao što je stigao i do krajnjeg rezultata. Asistencija Livaje, pogodak Umuta. Ništa novo, već smo to viđali u Rijeci i prošle subote protiv Lokomotive u Zagrebu. Međutim, utakmica je za Bijele otišla u krivom smjeru nakon dva detalja. Prvi je isključenje Mujakića, čime je Belupo više od 50 minuta imao brojčanu prednost. Veliku glupost napravio je Nihad Mujakić u 41. minuti, nasjeo je na provokaciju Karla Lulića. Stoper Hajduka rukom po licu udario je Lulića koji je započeo incident ispred klupe četvrtog suca.

Mujakić je došao uzeti loptu za ubacivanje rukom u igru, a Lulić je nepotrebno ušao u konflikt, potom je napravio "fintu" kao da će glavom udariti Mujakića. Došlo je do bliskog kontakta u kojem je "deblji kraj" izvukao stoper Hajduka, zasluženo dobio crveni, a Lulić se nezasluženo provukao samo sa žutim kartonom. Dobro je Stipić napravio što je Lulića na poluvremenu ostavio u svlačionici.

Gol za 1:1:

Drugi detalj je izmjena Tramezzanija koji je u 62. minuti u igru poslao Vuškovića umjesto Todorovića. Time je ostavio prostor na lijevom boku za napade Belupa preko Gode, a upravo je iz takve akcije stigao izjednačujući zgoditak gostiju. Izvadio je Tramezzani desnog beka, vratio se na igru s tri stopera, ali pokazalo se to lošim potezom koji je Bijele pogurao prema porazu.

Prvo poluvrijeme gledali smo nervoznu utakmicu s puno prekršaja, s čak četiri žuta i jednim crvenim kartonom. Nervoza i kvaliteta igre rijetko idu "ruku pod ruku", tako je bilo i ovog puta. Hajduk je držao goste daleko od svojih vrata, u prepoznatljivoj igri s agresivnim veznim redom u kojem je ponovno prednjačio Fossati, Belupo je uspio doći tek do jedne prigode.

Gol za 1:2:

Ali, kakve prigode, jer kod 0:0 veliki je zicer promašio Franjo Prce. Lovre Kalinić obranio je udarac Knolla iz "mrtvog kuta", a zatim je iz kornera Prce dobio loptu na pet metara. Mogao je birati kojom će nogom zakucati u Hajdukovu mrežu, ali Prce je promašio loptu, upropastivši time kolosalnu prigodu kakve se rijetko pružaju u utakmicama s proljetnim Hajdukom.

Belupo je kreirao jednu priliku, a Hajduk je postigao zgoditak, te stvorio još jednu šansu. Pored zgoditka Umuta imali su Bijeli u drugoj minuti sudačke nadoknade najbolju akciju provg dijela. Kačaniklić je sjajno petom u prazan prostor gurnuo loptu Livaji koji je povratnom tražio Atanasova, ali Bosec je uspio pred natrčalim Makedoncem "očistiti" situaciju.

Gol za 2:2:

S igračem manje Hajduk nije vadio napadača, već je Tramezzani promijenio sustav. Umjesto s trojicom nastavili su Bijeli s četiri u zadnjoj liniji. Sve do spomenutog detalja kada je uveo Vuškovića, vratio se nakon 62. minute na igru sa tri stopera. Sedam minuta kasnije već je na semaforu bilo 1:2 nakon dva pogotka Krstanovića. Za 38-godišnjeg centarfora čak 16. zgoditak u mreži Hajduka. Rekorder u HNL-u, nitko nije više zabio jednom klubu kao Krstanović Bijelima. Ali, ima i Hajduk svog golgetera - Turčina Umuta.

-------------------------

PRIJENOS UŽIVO:

Kraj utakmice - Sjajna utakmica na Poljudu i čini se da je podjela bodova nekako najpravednija...

90+6' - Gooool! Umut spašava Hajduk! U šestoj minuti sudačke nadoknade Hajduk je dobio slobodni udarac, loptu Fossatija petom je čudesno Livaja produžio za Umuta, koji je sa šest metara pogodio mrežu nepomičnog Filipovića.

83' - Pokušava Hajduk nešto iskombinirati, ali ništa to ne ide. Sad se vidi težina jednog nepromišljenog poteza Mujakića, više to nije ista momčad...

69' - Goooool! Opet Ivan Krstanović! Sad je to već 16. gol protiv Hajduka! Odlično ga je uposlio Glavčić, a ovaj je topovski opalio s nekih 22 metra za totalni preokret. Kalinić nije stigao niti reagirati...

65' - Goooool! Ivan Krstanović! To je za legendardnog napadača već 15. gol protiv Hajduka i to mu je definitivno najdraža mušterija u HNL-u, na drugom mjestu je Istra 1961 (14 golova)...

58' - Julardžija je zamijenio "vrućeg" Lulića koji je ostao u svlačionici i sad je imao najbolju svoju priliku u drugom dijelu, pokušao je s nekih 10-ak metara, ali bila je to jako nezgodna situacija, imao je braniča Hajduka "na leđima"...

51' - Traje dominacija Hajduka u drugom dijelu, Atanasov je izveo tri kornera u nizu, a u jednoj od akcija Dimitrov je sjajno zamislio asistirati Kačanikliću glavom u peterac i malo je nedostajalo da dođe do promjene rezultata.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme.

Kraj 1. poluvremena - Slaven je ostavio dobar dojam do 20. minute. Onda je Hajduk u dva poteza matirao goste, a na kraju ih vraća u utakmicu glupom pogreškom, nekontroliranim temperamentom Mujakića koji je isključen.

image
VOJKO BASIC/CROPIX

41' - Zaiskrilo je na Poljudu! Naguravanje uz aut-liniju, sjevaju udarci! Mujakić je potegnuo rukom na Lulića i ovo će biti crveni karton... Došlo je do naguravanja, Lulić se glavom unio u Mujakića koji nije baš razmišljao previše o posljedicama i Hajduk će biti oslabljen do kraja utakmice... Lulić je prošao samo sa žutim u ovoj situaciji.

28' - Sjajna dubinska lopta Glavčića u šesnaesterac, umalo su gosti zabili glavom, malo je nedostajalo do poravnanja na Poljudu. Lopta je prozujala nekih meta-dva od lijeve vratnice, a Knöll je za malo zakasnio...

23' - Goooool! Umut za 1:0 na Poljudu! I nakon što se činilo da je Slaven Belupo zagospodario na Poljudu, stiže odgovor Hajduka. U dva poteza. Livaja je sjajno uposlio Umuta koji je nepogrešiv iz šesnaesterca za 1:0!

18' - Težak kut za Knölla, ali Kalinić je na mjestu! Pucao je s nekih dva-tri metra iskosa, sa desne strane, gotovo uz korner-liniju. Kalinić je obranio i bit će korner. Izveden je korner i kakva šansa za Prcea! Potpuno je bio sam na lopti, ali nekako mu je pobjegla, nije je najbolje zahvatio, kakav zicer za goste...

15' - Prvo pravo uzbuđenje na Poljudu! Kačaniklić je izbio sam ispred Filipovića, ovaj je sjajno reagirao i obranio, a na kraju je svirano i zaleđe.

12' - Livaja je sjajnom dubinskom loptom u šesnaesterac pronašao Todorovića, ali lopta je na kraju izbačena u korner. Bilo je ovo prvo pojavljivanje Hajduka u gostujućem šesnaestercu u utakmici.

image
VOJKO BASIC/CROPIX

6' - Visoka jedna dubinska lopta na Krstanovića u šesnaesterac Bijelih, ali bio je ovdje legendarni napadač prekratak za nekih pola metra ispred Kalinića koji je na mjestu.

4' - Prvi pokušaj u okvir gola na utakmici. Brzo je Slaven Belupo izveo slobodan udarac s nekih 35 metara iskosa, do lopte je došao Lulić koji puca direktno u Kalinića niskom prizemnom loptom s nekih 25 metara.

1' - Počela je utakmica.

17.05 - Poznati su sastavi za današnji ogled na Poljudu.


Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. travanj 2024 20:35