Detalj s dvoboja

 SCREENSHOT HAJDUK DIGITAL TV
NE PIŠE IM SE DOBRO

Trenerima Hajduka i Gorice prijeti izgon iz sporta! Policija pokrenula istragu, evo što se dogodilo

HNS je već odrezao kazne trenerima, ali sada mogu strahovati od onih policijskih.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 13. svibanj 2022. 17:02

Na nedavnoj utakmici juniora Gorice i Hajduka u kojoj je Gorica nanijela Bijelima prvi poraz u sezoni pobjedom od 1:0 se dogodio i jedan incident koji je obižlježio susret. Treneri ekipa su u 56. minuti izazvali tučnjavu i prekid koji je trajao čak 12 minuta.

Sudac utakmice Patrik Pavlešić iz Duge Rese je otkrio kako je do tučnjave došlo kada je "u prekidu igre trener Gorice Sven Raić krenuo prema klupi Hajduka po zadržanu rezervnu loptu za igru, gdje mu gostujući pomoćni trener Ivica Roguljić snažno baca u predio tijela, te dolazi do fizičkog sukoba i obostranog udaranja rukama u predjelu glave".

Obojica su isključeni, a s njima i glavni trener Hajduka Marijan Budimir zbog fizičkog sukoba i zbog držanja otvorenom rukom za lice trenera Gorice. Snimku cijelog incidenta pogledajte OVDJE, a portal Sportnews je na svojim društvenim mrežama objavio i snimku iz drugog kuta gdje se vidi kako Raića cipelare nakon što je pao na pod.

U sve se umiješala i policija koja je pokrenula i kriminalistično istraživanje kako bi utvrdila što se točno dogodilo. Akterima ove priče prijete drastične kazne i od policije, a HNS je svoju kaznu objavio. U Savezu su dugo razmišljali kako da kazne sve uključene, a odluka je na koncu donesena, i to ovako:

- Disciplinski sudac Prve HNL za juniore, Alan Klakočer, donio je odluke vezane uz incident tijekom utakmice 26. kola između Gorice i Hajduka u kojem su sudjelovali treneri i igrači obaju klubova.

Sven Raić (Gorica, glavni trener) kažnjen je s 4.000 kuna i trima utakmicama zabrane obnašanja dužnosti, Marijan Budimir (Hajduk, glavni trener) kažnjen je s 3.000 kuna i trima utakmicama zabrane obnašanja dužnosti, a Ivica Roguljić (Hajduk, pomoćni trener) s 5.000 kuna i četirima utakmicama zabrane obnašanja dužnosti.

HNK Hajduk zbog ovog je incidenta, po prijavi povjerenika za natjecanje, a zbog činjenice da nije bilo moguće identificirati igrače koji su sudjelovali u incidentu, kažnjen s 10.000 kuna - navodi se u priopćenju.

Ako uključeni budu pravomoćno osuđeni za tučnjavu na terenu, prijeti im izgon iz sporta. Prema zakonu o sportu moraju biti udaljeni od bavljena bilo kakvom djelatnošću u sportu, a u ovom slučaju to bi značilo da ih neće biti tri godine, a nije isključeno ni da ih se doživotno izbaci iz sporta. Osim toga, prijava bi mogla ići i pravobraniteljici za djecu jer su ugrožena i prava djece, a očekuje se i kazna klubova za njihove zaposlenike koji su izazvali incident.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
17. travanj 2024 10:32