Slavlje igrača Varaždina protiv Rijeke u kupu
 ZELJKO HAJDINJAK/CROPIX
IMA RAČUNICU

Trebao je biti dio velike trampe, a onda je iznenadio jer je odbio Rijeku: Odabrao sam ovu opciju...

Mladi hrvatski nogometni reprezentativac ostao pod ugovorom s modrim klubom
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 18. siječanj 2021. 12:39

Nevena Đuraseka uhvatili smo na putu za Varaždin. Nakon što je s Dinamom odradio pripreme u Rovinju, vraća se u svoj grad, tamo će ostati do kraja sezone.
- Evo, dogovorili smo se da ostanem u Varaždinu, da igram i drugi dio sezone u tom klubu na posudbi - rekao je Đurasek, koji je već slovio za novog igrača Rijeke, trebao je, naime, biti dio one velike “trampe” u kojoj bi Dinamo doveo Daniela Štefulja i Ivana Nevistića, a osim Đuraseka trebali su put Rijeke Fran Karačić i Roko Jurišić. I dok je Karačićev dolazak propao jer je otišao u Italiju, iznenađenje je bilo Đurasekovo odbijanje Rijeke, što je mnoge iznenadilo.

- Odabrao sam opciju u kojoj ću igrati i imati priliku nametnuti se izborniku Igoru Bišćanu za U-21 Euro, to mi je bila glavna nit vodilja. Zato sam odlučio da je za mene najbolje još pola godine ostati u Varaždinu.
Dobro, ali tko kaže da ne bi igrao u Rijeci, a ipak bi se borio na vrhu ljestvice, za Europu. Ajmo reći, ipak bi to bio iskorak u karijeri?
- Iskreno, igrač sam Dinama i još uvijek vjerujem da ću se u Dinamu izboriti za mjesto u momčadi. A dolazak u Rijeku značio bi definitivni odlazak iz Dinama, nije se pričalo o posudbi, već bih bio igrač Rijeke. Rekao sam sebi da dok god imam ugovor s Dinamom, želim dati sve od sebe da zaigram za Dinamo i s tog gledišta mi je novi odlazak na posudbu u Varaždin bio bolji izbor. Tamo ću sigurno igrati, skupljati još iskustva, a onda se na kraju sezone planiram vratiti u Maksimir i boriti se za mjesto u momčadi. Jasno mi je da sad ne bih dobio puno prilike, tu je velika konkurencija, teško mi se nadati da bih uz igrače koji su odlično igrali u Europskoj ligi mogao dobiti željenu priliku. Ali, sljedeće sezone, e, tome se već mogu nadati. Na iduće pripreme doći ću s jasnom ambicijom da i ostanem u momčadi.

Kaže da mu samopouzdanje daje i dojam koji je dobio na pripremama u Rovinju.
- Treći put sam bio na pripremama s prvom momčadi, još prije tri godine kod Marija Cvitanovića, tada sam ipak bio mlad, prije godinu i pol me na pripreme poveo i Nenad Bjelica. Ali, sad sam osjetio da se sve ravnopravnije mogu nositi s igračima u Dinamu, tih nekoliko mjeseci u Varaždinu dobro će mi doći za još samopouzdanja i iskustva.

No, bit će to iskustvo teške borbe za ostanak u Prvoj HNL?
- Istina, čeka nas borba, međutim, vjerujem da imamo kvalitetu da ostanemo u najboljem društvu. Ja sam dečko iz Varaždina, to je moj grad i naravno da želim pomoći u toj borbi, da ću biti motiviran, a i s osobne strane svako iskustvo dobro dođe, pa će mi tako i iskustvo borbe za ostanak pomoći u nogometnom napretku. U toj se situaciji, naime, također može puno naučiti.
To su, dakle, razlozi zašto je Neven Đurasek odbio otići u Rijeku, treba mu se priznati odlučnost i ambicija da uspije u Dinamu, da iskoristi priliku ako mu se ukaže. A što se tiče Varaždina, idućeg vikenda će u borbu za ostanak, prvi suparnik Đuraseku i suigračima bit će - Rijeka.

ĐURASEK ZA DINAMO...
3 odigrane utakmice
0 postignutih golova
ĐURASEK ZA LOKOMOTIVU
15 odigranih utakmica
0 postignutih golova
ĐURASEK ZA VARAŽDIN
46 odigranih utakmica
2 postignuta gola

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
29. travanj 2024 22:34