Hrvoje Smolčić

 MATIJA DJANJESIC/CROPIX
NOVA RUNDA

‘Takav derbi još se nije dogodio otkako je Hrvatske, no naš će biti šarf. Neće biti ni nalik zagrebačkom‘

Kapetan rijeke najavio je novi veliki okršaj u Prvoj HNL: ‘Čeka nas paklena utakmica‘
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 07. prosinac 2021. 12:09

Rijeka je prva na tablici sa 36 bodova, Osijek drugi sa 35, a na Rujevici je u srijedu još jedan derbi, dvoboj lidera i pratitelja. Radi se o odgođenom susretu iz 14. kola. Rijeka u njega ulazi u vrlo pozitivnom ozračju, tri vezana trijumfa nad Slavenom Belupom, Dinamom i Hrvatskim dragovoljcem prebrisala su gorčinu zbog gubitka ogleda s Hajdukom.

U subotu su Bijeli svladali HD 4:1, briljirao je Robert Murić

- Nismo se štedjeli protiv Dragovoljca, niti smo mislili da će biti lako. Vidjelo se da su oni dobra ekipa, da treba puno truda i ozbiljnosti kako bismo osvojili bodove. Pokazali smo kako smo kvalitetni, bolji od njih i možemo optimistično čekati Osijek - rekao nam je kapetan Rijeke Hrvoje Smolčić.

Rijeka - Osijek, nova runda?

- Pobjeda je cilj, kao i u svakom susretu. Čeka nas paklena utakmica jer znamo kako izgledaju dvoboji s Osijekom, kako oni igraju. To su uvijek susreti puni čvrstine, duela, trke, agresije, svega. U ogledu s Goricom šestorica njihovih igrača dobili su žuti karton, od toga Kleinheisler dva. Osječani uvijek daju sve od sebe na terenu te također kao i mi u svakom susretu žele pobjedu. Bit će to zanimljiva utakmica. Spremni smo za nju. Vraćaju nam se navijači, nemamo razloga za brigu, ako uđemo kako treba možemo doći do tri boda.

image

Hrvoje Smolčić

MATIJA DJANJESIC/CROPIX Cropix

To će biti drukčiji derbi od nedjeljnog na Maksimiru gdje je igralo gotovo bez prekršaja…

- Takav derbi još se nije dogodio otkako je Hrvatske, no naš će biti šarf. Neće biti ni nalik zagrebačkom. Osijek je stalno na granici kartona, bit će duela, startova i samim time prekršaja. Oni igraju takav nogomet, a mi ćemo se morati prilagoditi. Iako ćemo nastojati nametnuti svoj stil, pa da vidimo kako će se oni suprotstaviti.

Iako je jasno da Riječani imaju drukčiji mentalitet od Dalmatinaca, u Splitu je zavladala euforija, a možemo li očekivati da vaši navijači napune Rujevicu i daju podršku ekipi koja je prva na tablici?

- Priželjkujemo pune tribine. Ogled između prvog i drugog na tablici vjerujem da je zanimljiv za sve navijače, ne samo za naše nego i ostatak Hrvatske. Mislim da će biti zadovoljni s utakmicom. Prvenstvo još nije došlo niti do polovice, bez veze bi bilo da budemo euforični, stvarati takvo ozračje dok su četiri kluba unutar nekoliko bodova nema nikakvog smisla. Idemo mirno utakmicu po utakmicu, nema euforije, puno je posla pred svima.

Nećete najaviti neslužbenu jesensku titulu…

- Nadamo joj se i priželjkujemo je, bilo bi lijepo otići na odmor s osjećajem da si na vrhu HNL-a, međutim sam naziv govori da smo tek na pola sezone i tko zna što se može dogoditi do kraja. Naravno da želimo biti prvi. Sve tri utakmice igramo kod kuće i imamo velike šanse za niz pobjeda.

Koje su vam najveće prijetnje od Osijeka? Mierez je pao u formi, zadnji susret nije igrao zbog žutih kartona, ali u svakom slučaju imaju visokog klasičnog centarfora igrao on, Daku ili Topčagić? Mierez je svoj posljednji gol u prvenstvu dao baš Rijeci za pobjedu Bijelo-plavih 1:0, prizivaju ga da se "probudi".

- Osijek je kompaktna ekipa u kojoj se nitko ne izdvaja, nemaju ekstra klasu koja bi bila iznad ostalih. Radna su momčad, svaki od njih igra za kolektiv, a posjeduju širinu pa su često u drugom poluvremenu opasni. Ne znamo u kojem će sustavu igri, sa trojicom ili četvoricom u obrani. Oni su na dobrom nivou i mi ćemo morati biti na razini ako ih želimo dobiti.

image

Hrvoje Smolčić

MATIJA DJANJESIC/CROPIX

Zanimljivo je prvenstvo.

- To je super neutralnim promatračima…

Naravno da biste vi voljeli da ste prvi sa petnaest bodova prednosti…

- (Smijeh). Normalno da bismo, ali bolje da je zanimljivo tako što smo svi u vrhu blizu jedni drugima nego da netko nama pobjegne na takvu razliku.

U ožujku ćete ponovno igrati s Osijekom u polufinalu Hrvatskog kupa. Jeste li zadovoljni ždrijebom?

- Sve tri ekipe koje smo mogli dobiti su kvalitetne. Gorica se spominje kao možda najslabija, ali vidjeli smo da je s Osijekom bila čak i bolja, a nama je tradicionalno slovila kao "crna mačka", pa ne treba na to tako gledati. Nisu manja opasnost nego drugi. Iskreno, jedino što sam priželjkivao je domaći teren. To smo dobili i s time smo zadovoljni. S motivom gledamo na polufinale, iako je daleko. Nadam se da će jednako završiti u Kupu s Osijekom kao i lani u četvrtfinalu. U našu korist.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
30. travanj 2024 08:43