RONALD GORSIC Cropix
NA TRONU

Slavonski Brod dočekao svoju svjetsku prvakinju: ‘U ovaj rezultat uloženo je osam godina sustavnog rada‘

Ove godine imali smo cilj osam finala. To sam i ostvarila i osvojila sam pet medalja - rekla je Tot
Piše: HinaObjavljeno: 05. rujan 2022. 22:07

Svjetsku prvakinju u u kategoriji do 23 godine kanuu jednokleku na 500 metara, članicu slavonskobrodskog Kajak-kanu kluba Marsonia Vanesu Tot u ponedjeljak su na središnjem gradskom trgu u Slavonskom Brodu dočekali prijatelji iz kluba i sugrađani.

"U utrku sam ušla kao pobjednica. Od samog starta sam znala da ako to izveslam kako znam da ću biti prva. Sve mi se nekako i posložilo, ostala sam jaka cijelu sezonu. Ove godine imali smo cilj osam finala. To sam i ostvarila i osvojila sam pet medalja. U zadnje dvije godine osvojila sam šest europskih medalja, ukupno imam 11 medalja za Hrvatsku. Sav trud koji smo uložili moj trener Igor i ja u posljednjih osam godina se isplatio", rekla je Tot podsjetivši kako od plasmana na Olimpijske igre u Tokiju kontinuirano postiže vrhunske rezultate i poručuje kako njezine godine tek dolaze te kako će veslati i na Igrama u Parizu.

U lipnju na Europskom prvenstvu za mlađe seniore u Beogradu Tot osvojila srebrnu medalju u kanuu jednokleku na 200 metara i brončanu medalju u kanuu jednokleku na 500 metara. Prije manje od mjesec dana na Europskom prvenstvu u kajaku i kanuu na mirnim vodama u Muenchenu bila je treća u finalu kanua jednokleka na 500 metara i treća u sprintaškoj utrci na 200 metara.

Vanesin dugogodišnji trener Igor Krajina podsjetio je kako je ovom uspjehu predhodio naporan rad i odricanja.

"U ovaj rezultat uloženo je osam godina sustavnog rada. Svi bi htjeli rezultat preko noći, ali to tako ne ide", rekao je Krajina.

Na uspjehu Vanesi je čestitao i gradonačelnik Slavonskog Broda Mirko Duspara.

"Najbolje da ovu pozornicu ostavimo ovdje i svakih mjesec-dva dana dođemo ovdje čestitati Vanesi. Ove godine je osvojila pet medalja, to je vrhunski rezultat. Brođani su stvarno ponosni na Vanesu. Kad pogledamo što smo uložili u sport sad vidimo da se isplatilo", rekao je Duspara.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. svibanj 2024 18:16