Vladimir Dugandzic / CROPIX
POGLED IZ ZAGREBA

SEDAM PUTA VODIO JE DINAMO PROTIV HAJDUKA I DOBRO ZNA ŠTO SE SPREMA 'Ako Dinamo danas izgubi, bit će drž' - ne daj!'

Piše: Dražen KuzmanićObjavljeno: 22. travanj 2018. 10:31

Iskusni Ilija Lončarević vodio je Dinamo sedam puta u derbijima protiv Hajduka i zna kako je igrati na Poljudu. Dinamo drži prvo mjesto, ali nije u najboljem trenutku s obzirom na to da je neplanirano izgubio od Osijeka u Maksimiru...

- Uvijek se nakon nekih neuspjeha, kako Dinamu, tako i Hajduku, situacija malo zatrese i poremeti se atmosfera. Nekada se to osjeti u većoj, a nekada u manjoj mjeri, ali to nije nikakvo čudo. Nikome u Dinamu nije ugodno da od velike prednosti koja je bila dođe u situaciju da je tako važna samo jedna utakmica i ne smije se izgubiti da ne bi došlo do većih poremećaja. Međutim, to je sve nogomet i daj Bože da imamo takvu ligu svake godine gdje se dugo neće znati tko će biti prvak. To je najbolje za nogomet i povratak publike na stadione. Neće se to uvijek događati, Dinamo je u zadnjih desetak godina dominirao, što je bilo dobro za Dinamo, ali baš ne znam je li dobro za hrvatski nogomet.

Kakav Dinamo očekujete na Poljudu? Porazom puno gubi, neriješeno je dobro, a pobjedom bi gotovo riješio sve?

- Mislim da Dinamovi igrači u sebi imaju dovoljno samopouzdanja koje se nakupilo tijekom godina. Stoga smatram da oni ne razmišljaju, nego će igrati kako igraju inače. Je li to dobro s trenerskoga stajališta, neću komentirati. Jurčević je tamo i on će vjerojatno najbolje znati što mu je dobro. Teško i trener bez velikih pretumbacija može napraviti nešto drugo. Igrači su puni samopouzdanja i samosvjesni, pa stoga mislim da će oni ići na pobjedu.

Hajduk nije dugo bio u situaciji da se bori za naslov... Bit će pun Poljud?

- Poljud je stimulans za Hajduk, ali isto tako i za goste. Kada god sam bio trener Dinama na klupi na Poljudu, bez obzira koji je bio rezultat, uvijek mi je bilo zadovoljstvo biti tamo. Za prave ljude i one koji vode momčadi to je samo poticaj.

Ronald Gorsic / CROPIX
CROPIX

Tko bi mogao biti igrač prevage, onaj koji će odlučiti derbi?

- Ako netko pobijedi, onda znači da će netko i prevagnuti, teško je to unaprijed reći. Međutim, zna se da je Soudani Mr. Derby i da ima ogromnu igračku kvalitetu, vjerojatno je da bi to mogao biti on, ali to ne mora ništa značiti. Dinamo ima svoj potencijal, tu su još Gavranović i Hajrović, Ademi i ostali. A imaju svoju snagu i u prekidima. Hajduk ima svoje igrače koji su poznati i oni koji se nameću. Čini mi se da Hajduk ima još rezerve, ali valja vidjeti hoće li to uspjeti pretočiti u jednoj utakmici.

Kakav rasplet predviđate, je li ova utakmica ključ?

- Sigurno je da će rasplet do kraja ovisiti dosta o ovoj utakmici. Ako Dinamo pobijedi, onda je dosta izvjesno da će biti prvi, premda ne mora biti. Ako pak izgubi, onda se prvenstvo zahuktava totalno i onda će biti kako se kaže, drž’ - ne daj. Remi više odgovara Dinamu, ali ne vjerujem da će oni od početka igrati na takvo nešto.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
12. svibanj 2024 07:50