Toni i Marko Livaja

 HNK HAJDUK
RODITELJI OBJASNILI SITUACIJU

Sakupljač lopti prešao iz Rijeke u Hajduk, cijela obitelj preselila u Split: ‘Najsretniji dan u životu!‘

Bio je kapetan Rijeke u svojem godištu, a na poljudskom dočeku već je upoznao i Marka Livaju.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 06. prosinac 2021. 10:25

O utakmici Rijeke i Hajduka u prvenstvu odigrane prije dva tjedna i dalje se priča i piše, a naročito o incidentu koji se dogodio nakon što su gosti iz Splita na Rujevici zabili treći, pobjedonosni pogodak. Tada je u oko kamere, ali i brojnih gledatelja na tribinama upao jedan dječak koji je proslavio zgoditak Jana Mlakara kojim su splitski Bijeli odnijeli tri boda s Kvarnera.

Dalmatinski portal objavio je da je riječ o 11-godišnjem Toniju, momku koji će ubuduće nastupati za mlađe uzrasne kategorije Hajduka. Taj će 11-godišnjak, kako vele njegovi roditelji, od početka šestog razreda osnovne škole igrati za Hajduk i školovati se u Splitu, a uoči derbija između Dinama i Hajduka na Maksimiru stigla je vijest da se mali Toni zajedno s roditeljima, majkom Gabrijelom i ocem Željkom preselio u Split.

Za Tonija je na Poljudu već pripremljen i doček, a ispred Hajduka to su učinili šef Akademije Boro Primorac i njegov zamjenik Mate Radić.

- Čestitam svojim trenerima i skautima. Imali smo njegovo ime zapisano u teci, kao talenta kojega treba pratiti - kazao je uvodno Boro Primorac.

Nije to prvi puta da je Toni bio na Poljudu, već je gledao europski okršaj Hajduka i Evertona, a od malena je odgajan kao navijač Hajduka. Obitelj je s muške strane podrijetlom iz Vrlike, a sa ženske iz Stankovaca.

image

Toni i Marko Livaja

HNK HAJDUK

Toni je bio kapetan Rijeke u svojem godištu, a njegovi su roditelji za Dalmatinski portal opisali i situaciju koju su imali na Rujevici.

- Mi smo pozvani na razgovor. U ime Rijeke je govorio Fausto Budicin. Prva rečenica je bila: 'Svako dijete ima pravo navijati za koga god hoće, ali...' Onda je krenulo. Rekao je potom da je dobio nalog da drugi dan do 12 sati mora djetetu dati ispisnicu i opet 'ali'... Kaže da mu je neće dati jer je to Toni, ali da je to bilo bilo koje drugo dijete iz ekipe da bi dobilo ispisnicu. Zatim je kazao: 'Žestoko ćemo ga kazniti da bude ekvivalent ispisnici'. Rekli su mu da ostane doma tjedan dana i nek ne ide na Rujevicu i na zadnje kolo lige, a oni će u tom periodu odlučiti koja će biti kazna odnosno sankcija - kaže otac Željko.

Dodaje:

- Kada je nakon par dana izašla ona vijest pa demant Rijeke, nakon 20 minuta je Budicin javio da Toni može sutra doći na trening i da mu je sve oprošteno. Onda smo mi rekli da smo već zatražili ispisnicu.

Majka Gabrijela ističe da ju je razočarala Rijeka kao klub, koja u javnost nije izašla ni s jednom rečenicom kako bi zaštitila malog igrača.

- Ali stvarno nikome ništa ne zamjeramo. Oni su pogriješili, a mi djetetu i dalje objašnjavamo da mora poštivati Rijeku kao klub u kojemu je proveo pet godina - vele roditelji.

Toni je već upoznao i heroja splitske publike, Marka Livaju. On je na mladićev doček stigao osobno...

- Ovo mi je najbolji dan u životu - rekao je Toni.

Jutro nakon pobjede protiv Dinama, Hajduk je na svojim društvenim mrežama objavio transfer mladog nogometaša.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
04. travanj 2024 18:48