Goran Ljubojević je novi trener ŽNK Osijeka

 ŽNK OSIJEK
POZNATO LICE NA KLUPI

Osijek ima novog trenera! ‘Dolazim u klub nošen emocijama, borit ćemo se za naslov prvaka Hrvatske‘

Goran Ljubojević ušao u trenerske vode i preuzeo najtrofejniji hrvatski nogometni klub u povijesti
Piše: Nikola PatkovićObjavljeno: 23. kolovoz 2022. 12:00

Nekadašnji napadač Osijeka i Dinama te svojevremeno jedna od najvećih nada hrvatskog nogometa, Goran Ljubojević novi je trener ŽNK Osijek, najboljeg i najtrofejnijeg ženskog nogometnog kolektiva u hrvatskoj povijesti te najtrofejnijeg nogometnog kolektiva u neovisnoj Hrvatskoj općenito, jer ŽNK Osijek ima čak 42 državne titule – 23 u prvenstvu i 19 u kupu. Nakon što se prije pet godine igrački umirovio, odigravši posljednju sezonu u zagrebačkom Trnju, popularni ‘Ljubo‘ vratio se u rodni Osijek, ali je svo ovo vrijeme bio izvan nogometnih tokova. Izuzmemo li povremeno medijsko komentiranje nogometnih zbivanja u Hrvatskoj, a sada se vraća u ulozi trenera, za što ima UEFA licencu, a još za vrijeme igračke karijere završio je studij sportskog menadžmenta u Danskoj.

"Drago mi je što preuzimam najtrofejniji nogometni kolektiv u Osijeku. Ja sam veliki lokalpatriot, tako da osim što u ovu priču ulazim hladne glave, moram istaknuti da me nose i emocije. Nadam se da ću nastaviti tamo gdje su moji prethodnici stali. Borit ćemo se za titulu prvaka Hrvatske i pobjede u Ligi prvaka, kako u ovoj sezoni, tako i u svakoj sljedećoj za koju mi ŽNK Osijek Uprava ukaže povjerenje", poručio je Ljubojević i dodao.

"Upoznat sam s razinom nogometa koja se igra u 1. HNLŽ i sjajnim rezultatima koje ŽNK Osijek ostvaruje. Sada slijedi upoznavanje, analiza svake igračice, njihovih mogućnosti i spremnosti. Također, treba sve posložiti s kolegama iz stručnog stožera. Nakon što prikupim sve informacije odredit ću daljnju strategiju za treninge, utakmice i općenito napredak ekipe. Imam svoju nogometnu viziju i filozofiju. Sada mi trebaju treninzi i utakmice da vidim s čime raspolažem i kako tu viziju pretočiti u stvarnost. Pobornik sam razmišljanja da za uspješnu ekipu taktiku treba prilagoditi igračima. Stoga mogu najaviti da ću ekipu i strategiju slagati prema tehničkim i taktičkim sposobnostima igračica", rekao je novi trener nogometašica Osijeka, koje uskoro ulaze u novu sezonu s ciljem povrata primata u Hrvatskoj od najvećih konkurentica, ekipe ŽNK Split.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
01. svibanj 2024 20:18