Slavlje igrača Hajduka

 JURE MISKOVIC Cropix
TURNIR HRVOJE ĆUSTIĆ

Slavlje juniora Hajduka: Led je probijen, puno je pohvala, sljedeće će izdanje biti još bolje

Posebna priča finala bili su treneri, Luka Vučko i Ivan Lajtman, obojica bivši suigrači Hrvoja Ćustića
Piše: Ivica GJERGJAObjavljeno: 16. travanj 2023. 19:48

Završnica finale Međunarodnog turnira Hrvoje Ćustić odigrana je na igralištu Stanovi, a u njemu su se sastali juniori Hajduka i Osijeka. Oni su najviše pokazali do finala i zasluženo su ga odigrali. Pobjednik turnira je Hajduk koji je s dva zgoditka Karla Antunovića (dva je zabio i u polufinalu) pobijedio te je primio veliki prijelazni pokal iz ruku Svetka Ćustića, oca neprežaljenog Hrvoja. Pobjednicima je pehar u trajno vlasništvo uručio predsjednik HNS-a Marijan Kustić. Pehar za treće mjesto pripalo je Lokomotivi koja je pobijedila Gyõr.

Tako je nakon pet dana i 22 utakmice završen ovaj juniorski turnir s kojim su svi sudionici bili oduševljeni po svim pitanjima. Pred svečanost i dodjelu priznanja predsjednik Nogometnog saveza Zadarske županije, čovjek koji stoji iza ovog turnira, Darko Banić kazao je:

- Dragi naši sudionici turnira Hrvoje Ćustić hvala vam što se proteklih dana bili s nama. Uspomena na Hrvoje bit će "živa" i konstantna, a turnir u njegov spomen održavat ćemo svake godine. Probili smo led, bilo je jako dobro, stižu nam pohvale sa svih strana.

Posebna priča finala bili su treneri, Luka Vučko na klupi Hajduka i Ivan Lajtman na klupi Osijeka, obojica bivši suigrači Hrvoja Ćustića. S Vučkom je Hrvoje igrao u kadetima splitskoga kluba i mladoj hrvatskoj reprezentaciji, a s Lajtmanom u Zagrebu. Bit će to sasvim sigurno posebna utakmica i za njih, s obzirom na to da su obojica i prije dolaska u Zadar govorili o tome koliko im znači nastup na prvom turniru u čast svoga prijatelja.

Punih 15 godina trebalo je da se napokon organizira turnir u čast tragično preminulog Hrvoja Ćustića, ali važno je da je turnir startao i da se već u prvom izdanju pokazao punim pogotkom. Sjajni domaćini bili su i Zadar i Polača i Poličnik, tako da je svih 12 juniorskih momčadi uživalo prethodnih pet dana. Sve pohvale organizatorima, koji su pak poručili da će drugo izdanje turnira biti još bolje.

image
JURE MISKOVIC Cropix


NAJBOLJI POJEDINCI

Igrač turnira - Filip Mažar (Osijek)

Strijelac turnira - Karlo Antunović (Hajduk)

Golman turnira - Marin Biočić (Hajduk)


Finale:

HAJDUK – OSIJEK 2:0 (0:0)

ZADAR – Igralište Stanovi. Gledatelja 300. Sudac: Ante Žilić. Pomoćnici: Katuša i Čulina.

Strijelci: 1:0 - Antunović (46), 2:0 - Antunović (64).

HAJDUK: Biočić, Hrgović, Božić, Proleta, Shahini, Roić, Antunović, Bobanović, Ivanišević, Carev, Prusina. Još su igrali: Lysenko, Škara, Bistre, Vranješ, Peruzović,

Maršić, Marinović, Jurak. Trener: Luka Vučko.

OSIJEK: Marić, Perković, Lončarević, Mažar, Lugarić, Damjanović, Prekoredac, Perić, Barišić, Solić. Još su igrali: Begović, Petrović, Zahirović, Herceg, Majdenić,

Grgić, Marković, Okuka. Trener: Roland Grnja.

Igrač utakmice: Karlo Antunović (Hajduk).

Susret za treće mjesto:

LOKOMOTIVA – ETO FC GYõR 2:1 (0:1)

Strijelci: 0:1 - Maharos (17), 1:1 - Ramić (64), 2:1 - Canjuga (65).

image
JURE MISKOVIC Cropix

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. lipanj 2024 17:02