Bruno Marić

 RONALD GORSIC Cropix
PRAVILA SU JASNA

Marić je tvrdio da ne posjeduje najtraženiju snimku. I da je drukčije, ne bi ju smio objaviti

Kad se pojavio prvi videozapis, odluke su se objašnjavale na temelju prikaza
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 29. veljača 2024. 23:26

HNS bi za desetak dana mogao održati sjednicu Izvršnog odbora na kojoj bi bila tema izbor novog predsjednika Komisije nogometnih sudaca ili cijele komisije, ovisno kakav će zauzeti stav. Ovog časa nema spremnog nasljednika Brune Marića. Povjerenik koji delegira suce je i dalje Ivan Novak.

Kad se pojavila audio snimka iz VAR sobe s utakmice Osijek - Dinamo 2:3 odigrane prošle godine koja je različita od one koju je s istog susreta pokazivao Marić na press konferenciji održanoj nakon tog dvoboja, mnogi su se začudili i pitali o čemu se radi. Iz HNS-a smo dobili objašnjenje da su nakon odigrane utakmice Ivan Bebek i kolege u VAR sobi simulirali prikaz rada VAR sobe kako bi pokazali na koji način je odlučeno da je Nejašmić igrao rukom unutar kaznenog prostora te da je to kazneni udarac za Dinamo. To je napravljeno dan nakon utakmice. To je bio samo prikaz, a ne autentičan dokument.

Original nisu htjeli pustiti jer nisu željeli kršiti propise FIFA-e. Na originalu se čuje i glavni sudac Zebec što je normalno. Konačan rezultat je isti, i na licu mjesto i dan kasnije Bebek je ustanovio da se radi o jedanaestercu. Radi autentičnosti šteta je što to na presici nije točno tako iskomunicirano pa su svi mislili da se radi o izvornoj snimci napravljenoj za vrijeme utakmice budući da prije toga mnogi nikad nisu čuli ton iz VAR sobe.

Komisija nogometnih sudaca će kazati da niti sada na presici u srijedu o događanjima na utakmici Varaždin - Hajduk nisu koristili ništa drugo nego audio snimku koju je objavio Hajduk, a da video snimku kamere koju ima VAR i na kojoj je, kako kažu, ustanovio zaleđe Uremovića nemaju u posjedu, ali ni taj video po pravilima FIFA-e ne bi smjeli objaviti, nego samo video koji je snimio Croatel za potrebe televizijskog prijenosa.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. travanj 2024 10:28