Jozo Stanić u majici Augsburga 2018. godine

 CHRISTOF STACHE/AFP/PROFIMEDIA Christof Stache/Afp/Profimedia
POJAČANJE ILI...?

Je li Varaždin uistinu doveo - bundesligaša? Lijepo zvuči, ali Hrvat je ondje odigrao svega - 2 minute

Jozo Stanić ima 120 sekundi, možda koju više iskustva u njemačkom prvenstvu, još iz 2019. godine.
Piše: Mladen BarišaObjavljeno: 26. lipanj 2022. 13:57

Varaždin se pojačao igračem iz Bundeslige! Prethodna se vijest, poput epidemije, raširila ''hrvatskim ogrankom interneta''. Nije baš posve točna, ali – dobro zvuči.

Povratnik u HNL angažirao je, naime, igrača bavarskog Augsburga, Jozu Stanića. Radi se o 23-godišnjem nogometašu defenzivnih sklonosti (igra na poziciji desnog beka i središnjeg braniča), rođenom u Augsburgu. U matičnom je klubu prošao sve mlađe uzraste, a u sezoni 2018/19. našao se i u kadru prve momčadi. Tada je upisao i jedini bundesligaški nastup. Točnije zadnje dvije minute na gostovanju protiv Werdera (0-4), u Bremenu.

Jozo Stanić nikada nije promijenio klub, ali jest reprezentaciju. Nakon što je upisao jedan nastup za njemačku reprezentaciju U-16, napravio je transfer u nacionalnu momčad Hrvatske (u uzrastu U-19 zaigrao je u četiri utakmice).

Objektivno, teško je na temelju statističkih podataka ustvrditi – hoće li Stanić doista predstavljati pojačanje za momčad Varaždina u HNL-u? Posljednje dvije sezone Stanić je proveo na posudbama u njemačkim trećeligašima (Zwickau, Wehen Wiesbaden). U prošloj je sezoni za Wehen odigrao 25 utakmica (dvije asistencije).

Zanemarimo li dvije minute na bundesligaškom travnjaku u Bremenu, Staniću će Varaždin biti premijerno prvoligaško iskustvo i prvi klub izvan Njemačke. Veliki izazov za njega, ali i Varaždin.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. travanj 2024 00:55