Ilija Lončarević

 SPORTSKE NOVOSTI
VRUĆA HNL TEMA

Ilija Lončarević: Suci za pogreške moraju snositi sankcije, a pogriješiti mogu na dva načina

Hrvatski stručnjak za SN se osvrnuo na aktualna zbivanja u domaćem nogometu
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 04. ožujak 2024. 06:20

Ilija Lončarević komentirao je za Sportske novosti aferu ‘VARleaks‘ i sve ono što je posebno zaintrigiralo hrvatsku nogometnu javnost posljednjih dana.

- Mislim da mi do kraja nismo upoznati, kako su, ne samo suci na terenu, nego i oni u VAR sobi, snosili sankcije za pogreške koje su napravili. Držim da bi se to jasno i glasno trebalo objavljivati. Sudac može pogriješiti na dva načina, namjerno ili slučajno. Osobno držim da su te pogreške slučajne. U najmanju ruku subjektivne u onoj mjeri u kojoj su subjektivne u velikim europskim ligama. Recimo, kad u Španjolskoj igraju Real i Barcelona protiv nekih manjih klubova, onda je nekako kod sudaca subjektivno da će neke stvari dosuditi za velike. Smatram da se kod nas događa nešto slično. Iako ima odstupanja od toga, ali sad to sve analizirati nema nikakvog smisla - kaže Lončarević pa dodaje:

- Suci mogu griješiti, slučajno ili namjerno, ali za pogreške moraju snositi sankcije! Nisam za skidanje glava odmah na prvom koraku, ali sam definitivno za to da kad sudac pogriješi dva ili tri puta dobije sankciju, da mu se kaže: “Gospodine, odmorit ćeš se mjesec ili dva, nećeš biti na raspolaganju u HNL-u, idi u drugi rang da se malo oporaviš”. Onda bi se napravio red. I to bi javno trebalo biti obznanjeno. Ne zbog toga da se nekoga objesi na stup srama i javno linčuje, nego da se zna da postoji sankcija za pogreške - zaključio je.

Ostatak razgovora s Ilijom Lončarevićem pročitajte OVDJE.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
27. travanj 2024 14:57