Martin Baturina, Filip Krovinović, Rokas Pukštas

 GORAN MEHKEK Cropix
TKO JE NAJBOLJI MLADI IGRAČ?

Hoće li Baturina obraniti titulu najboljeg mladog igrača HNL-a ili je vrijeme da drugi preuzmu primat?

Osim najboljeg igrača sezone, bira se i najbolji mladi igrač sezone
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 21. svibanj 2024. 15:36

Pred nama je 12. izdanje prestižne nogometne nagrade koju dodjeluje HUNS u suradnji sa Sportskim novostima. Osim najboljeg igrača sezone, bira se i najbolji mladi igrač sezone.

Martin Baturina brani titulu najboljeg mladog igrača SuperSport HNL-a, a nominaciju je zaslužio i ove sezone. Ima Baturina i žestoku konkurenciju u Marinu Šotičeku iz Lokomotive, Rokasu Pukštasu iz Hajduka i Antonu Matkoviću iz Osijeka.

Pukštas, Šotiček, Baturina ili Matković?

ROKAS PUKŠTAS (19, Hajduk)

Kada veznjak koji ima samo 19 godina u 27 prvenstvenih nastupa zabije čak sedam golova, onda je to posebna vrijednost. Zabio bi ih veznjak Hajduka još i više da ga nije omela ozljeda zbog koje je dugo bio izvan stroja.

Mladi Amerikanac ne oduševljava samo golovima. Zadivljujuće profesionalan, ne "gasi" se svih 90 minuta, prvi je u obrani, prvi u napadu, uvijek za čvrst duel. Ne priznaje nikad da je lopta izgubljena. Posebno ga krasi sjajan skok igra, premda nije visok (180)

MARIN ŠOTIČEK (19, Lokomotiva)

Krilni napadač koji je u 29 nastupa za Lokomotivu zabio devet golova uz jednu asistenciju. Izvrstan je to učinak za krilnog igrača koji je igrao svoju prvu pravu seniorsku sezonu.

Šotiček je baš rasni krilni igrač, moderan, brz, okomit, ne poznaje strah. Jako je dobar dribler, te je dio svojih golova zabio tako što je samo sebi kreirao situacije za pogodak.

Šotiček ima i jako puno prostora za razvoj, a kako voli raditi jasno je da će i napredovati.

MARTIN BATURINA (21, Dinamo)

Najstariji je u ovom društvu mladih nada. Baturina realno više i nije nada, on je odavno dokazani igrač, veznjak pred kojim je blistava karijera. Zabio je u ovoj sezoni u 49 utakmica šest golova uz devet asistencija, što je za igrača njegove klase čak i premalo.

Baturina je najjači kad ima loptu u nogama, jer situacije "jedan na jedan", ili "jedan na dva" riješit će lakoćom, a onda se punom brzinom sjuriti na suparnika. Ima i sjajan pregled igre, vrlo je snažan u duelu. Brani titulu Nade godine iz prošle sezone.

ANTON MATKOVIĆ (18, Osijek)

Najmlađi u ovom društvu, napadač koji je u Osijeku pravu šansu dobio tek u drugom dijelu sezone, te je odmah zablistao na impresivan način. Za bio je Matković u 17 nastupa pet pogodaka, ali još više od tih golova impresionirala je silina, moć i brzina s kojom je igrao.

Teško je raditi usporedbe, ali Matković s visinom (191), snagom i brzinom doista podsjeća na Alena Bokšića. Ima Miereza uz sebe, što mu je odlično za "školovanje", ali što mu donosi i puno prostora za brzu igru u kojoj uživa.

Tko je za vas najbolji mladi igrač u sezoni? Glasajte u anketi.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. svibanj 2024 15:36