DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix
NIŠTA OD BODOVA

Propustio veliku priliku pa poručio: ‘Zar zaista mislite da sam tako sebičan da mislim samo na sebe?‘

‘Igrali smo čovjek na čovjeka po cijelom terenu, šteta, nismo uspjeli realizirati velike prilike‘
Piše: Slavko KonopljakObjavljeno: 30. rujan 2021. 17:31

Ni tri očekivana, ni jedan umirujući bod, već ništa. Dakle, pucanj u prazno. Porazom 0:1 u domaćoj vrlo važnoj utakmici s jednim od najvećih konkurenata Istrom 1961 Hrvatski dragovoljac ostao je i dalje u debeloj sjeni Puljana i nešto tanjoj Slaven Belupa.

Nisu Puljani impresionirali u Zagrebu, ali su znali uzeti plijen koji im je domaćin ponudio i osim tri boda dobili su unutarnji mir, vrlo važan za nastavak prvenstva, a porazom stručni stožer i igrači Hrvatskog dragovoljaca upozorenje iz kojega moraju dosta toga naučiti.

- Naše prvo poluvrijeme u dvoboju s Istrom 1961 je za što brži zaborav, što ne znači da su ga i Puljani odradili za visoku ocjenu, ali iskoristili su našu malu dekoncentraciju i uspjeli su nam pogoditi mrežu. U nastavku utakmice, kad smo promijenili sustav igre, izgledali smo daleko bolje i opasnije, pokušali smo preokrenuti rezultat, igrali smo čovjek na čovjeka po cijelom terenu i šteta što nismo uspjeli realizirati dvije velike prilike kada su se naši igrači našli dva na jedan - komentira trener Hrvatskog dragovoljca, Davor Mladina.

image
DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix

Da vam je netko u poluvremenu utakmice ponudio bod, biste li ga prihvatili?
- Jasno da ne bih jer bi nam on bio premalo za micanje s dna tablice, ali prema razvoju igre - da.

Poraz s Istrom 1961 vam je konačno dao odgovor da nemate veliku širinu klupe jer igrači koji uđu u igru jednostavno ne mogu napraviti taj iskorak više s kojim bi se napravio pozitivan rezultat?
- Ne bih se baš složio s tom konstatacijom jer smo u nastavku utakmice, poslije nekoliko izmjena igrača, mi pretežito diktirali igrom. Jasno, moram priznati, tu smo dominaciju u nastavku imali jer smo prešli na drugi sustav s kojim smo pomaknuli igru više na suparničku polovinu.

Jednu od dvije velike prigode koju je spomenuo Mladina imao je Vinko Petković. Umjesto udarca po golu trebao je gurnuti loptu Štrkalju, koji je bio u daleko boljoj situaciji da zatrese mrežu...
- Tako je vjerojatno to izgledalo izvana, ali u punom trku ja sam, mišljenja sam, u onom trenutku izabrao najbolje rješenje. Zar mislite da sam tako sebičan i ljubomoran da mislim samo na sebe, a ne na momčad? Zasigurno mi je momčad i pozitivan rezultat na prvom mjestu, ali tako je ispalo. Šteta, vratar Istre 1961 skinuo mi je udarac barem za remi - pravdao se poslije utakmice Petković, koji je prije te velike prilike nanizao i ostavio iza sebe dvojicu suparničkih igrača, ali je otišao previše prema korner-liniji, tako da mu je vratar Puljana, Ivan Lučić, uspio suziti kut i spriječiti pogodak. Jednako tako učinio je i Mioč, umjesto da gurne loptu Petković, tukao je s 20 metara visoko preko vratnice.

Bilo kako bilo, ali Hrvatski dragovoljac ostao je bez bodova, ali s jasnom slikom kvalitete igračkog kadra, stoga bi trener Davor Mladina u reprezentativnoj pauzi, osim uigravanja momčadi na više sustava, veliku pozornost trebao posvetiti nekim pojedincima u radu na osnovnim elementima nogometne igre, a to su primanje lopte i točan zadnji pas. S. Konopljak

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
14. svibanj 2024 18:55