Budimir Mario
 GORAN MEHKEK/CROPIX
INTERVJU ZA SN

Povratak 34-godišnjeg Lokosa: ‘Nikad u karijeri nisam tako dugo pauzirao! Jesen kao na ‘vlaku smrti‘...‘

Mario Budimir zbog ozljede je pauzirao veći dio minule jeseni, a za SN najavljuje ‘borbu do kraja‘
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 31. prosinac 2020. 08:49

Nije se ove jeseni naigrao iskusni napadač Lokomotive, Mario Budimir (34). Jedna je ozljeda pratila drugu, pa je tako ovaj stasiti centarfor upisao tek pet nastupa, četiri prvenstvena i jedan u kvalifikacijama za Ligu prvaka protiv Rapida. Ni jednom nije zatresao suparničku mrežu i jasno je da su i Budimirovi zgodici nedostajali Lokomotivi ove turbulentne i rezultatski skromne jeseni.

Pucanje mišića

Božićne je blagdane Budimir proveo u obiteljskom okružju u Sinju, oporavio se od ozljeda i pojavit će se 3. siječnja na prozivci na Kajzerici...
- Nadam se da će mi proljeće biti sretnije od jeseni. Gotovo sam tri mjeseca uzastopno bio ozlijeđen, dvaput mi je na istom mjestu pucao stražnji bedreni mišić desne noge. Tek što sam se oporavio nakon prve ozljede, sve se opet ponovilo i više sam vremena jesenas proveo s liječnicima i fizioterapeutima, nego s trenerom i suigračima. Bilo je to frustrirajuće, ali očito je da me malo muči “godina proizvodnje” - kaže Budimir.

image

DAMIR KRAJAC/CROPIX


Pojavile su se informacije da ćete prestati aktivno igrati nogomet. Je li to točno?
- Zasad ne razmišljam o tome. Ugovor me s Lokosima veže do ljeta 2021. godine i namjeravam ga do kraja odraditi. A onda, tko zna, bit će već 35 godina na leđima... Dolazim 3. siječnja na prozivku u Zagreb, želim proći zimske pripreme i pokušat ću se nametnuti treneru Goranu Tomiću. Više nemam problema s mišićem i nadam se da ću se dobro pripremiti za proljetni dio natjecanja, kako bih pomogao dečkima.


Kako ocjenjujete Lokomotivinu jesen?
- Bilo je to kao na “vlaku smrti”, jesen prepuna uspona i padova. No, to je i logično, budući da smo ljetos ostali bez petorice ključnih igrača, ni veći i bogatiji klubovi od Lokomotive ne bi to podnijeli bez posljedica. Teško je to bilo nadomjestiti, a kad su dovedeni neki igrači, trebalo se sve to uigrati, trebalo je posložiti momčad. I kako je vrijeme odmicalo, izgledalo je sve bolje i bolje, ali rezultat, na žalost, nije pratio dobre igre, pa smo završili u donjem domu ljestvice - kaže Budimir.

Nije bilo sreće

Potom nastavlja...
- Možda je najveći pokazatelj neuigranosti bila spoznaja da smo na šest uzastopnih utakmica rano primali pogodak, pa smo s “minusom” ulazili u te dvoboje. Nije bilo ni sreće, nemoguće je bilo da su nam suparnici na nekoliko utakmica zaredom iz svojih prvih pokušaja ugrožavanja naših vrata zabijali golove! I teško se bilo vraćati u igru baš na svakoj utakmici, frustrira ta spoznaja da gubiš već nakon 15-ak minuta igre.

Proljeće će biti bolje

Kakvo proljeće očekujete?
- Znatno bolje od jeseni, posebno u rezultatskom smislu! Samo da budemo zdravi i da normalno prođemo te zimske pripreme, tada će i naše igre i rezultati biti bolji od jesenskih. Bude li u pripremama sve prošlo bez problema, nema više nikakvog razloga za ispriku ili traženje alibija u slučaju lošijih igara i rezultata. Jer, imat ćemo iza sebe zajedničku polusezonu, tih je šest mjeseci dovoljno za upoznavanje i uigravanje i normalno je očekivati naše dobre rezultate, neusporedivo bolje od jesenskih.


Hoćete li izbjeći borbu za ostanak?
- O tome uopće ne želim razgovarati, borba za ostanak nije naša realnost, nego borba za peto mjesto. Iako smo oslabljeni u odnosu na lanjsku uspješnu sezonu, u našoj ligi ima barem tri momčadi koje su lošije od nas. To smo igrama već i jesenas pokazali na nekim utakmicama, a uvjeren sam da ćemo na proljeće i rezultatski potvrditi kvalitetu.


Za to će biti potrebni i vaši zgodici?
- Naravno! Budem li zdrav, ako Bog da... Inače, nikad u karijeri nisam tako dugo pauzirao zbog ozljede, nikad nisam izgubio pola prvenstvene sezone. Loš je to osjećaj, oporavak sve duže traje i nadam se da su sad sve te nedaće s ozljedama iza mene i da ću na proljeće biti zdrav i spreman - kaže Budimir.

Triling ‘senatora‘ ukupno je jesenas odigrao samo 19 utakmica za Lokose

Triling Lokomotivinih “senatora”, Sammir (33), Budimir (34) i Jelavić (35), jesenas je muku mučio s ozljedama i ukupno su sva trojica iskusnih nogometaša odigrali samo 19 utakmica u sva tri natjecanja. Najviše je nastupa imao Sammir, koji je 11 puta odijevao majicu Lokosa, Budimir je upisao pet, a Jelavić tek tri utakmice...


- Ozljede najprije napadaju starije igrače, to se potvrdilo i na našem primjeru. Tijekom karijere svašta se nakupi u tijelu i onda je organizam osjetljiviji u ovim godinama kad se bliži kraj karijere. Iako nismo mogli toliko pomoći igrama na travnjaku, pokušavamo mlađim suigračima pomoći savjetima, razgovaramo s njima i dajemo im potporu, trudimo se ipak biti na neki način korisni ovome klubu - rekao je Budimir. (pju)

NEKI OD NJEGOVIH KLUBOVA

Lokomotiva (Hrvatska)
Dinamo (Hrvatska)
Rudeš (Hrvatska)
Hajduk (Hrvatska)
Šibenik (Hrvatska)
Solin (Hrvatska)
Mosor (Hrvatska)
Uskok (Hrvatska)
Persepolis (Iran)
Paralimniou (Cipar)=
Panetolikos (Grčka)
APOEL Nikozija (Cipar)
Ergotelis (Grčka)

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. travanj 2024 16:15