Domagoj Drožđek
 DAMIR KRAJAC/CROPIX
VELIKI PLANOVI

Nosio je dres Dinama, Borussije..., a sada ponovno odlazi iz HNL-a: ‘Vrijeme je da vratim sve uloženo!‘

‘Imam 24 godine i želio bih novi iskorak u karijeri. U igračkom smislu, a i na materijalnom planu‘.
Piše: Ivica HercegObjavljeno: 07. siječanj 2021. 15:21

Zimski predah donio je u Zagrebačkoj ulici odlazak četvorice igrača kojima je okončana posudba na kraju jesenske sezone. U Varaždinu su, pak, odlučili u takvom statusu nastaviti suradnju s Đurasekom i Drožđekom, ali sada je i to djelomična nepoznanica. Naime, bilo je nepotvrđenih kombinacija da se otkupi ugovor Domagoja Drožđeka od Lokomotive.

Međutim, očigledno se sve zainteresirane strane nisu uspjele dogovoriti, pa se mladi napadač, inače rođeni Varaždinac, vratio u redove kluba s Kajzerice. No, u nedavnom razgovoru s ljevokrilnim ofenzivcem saznali smo za njegove daljnje planove, koji nisu vezani samo za Hrvatsku.

image
Domagoj Drožđek
GORAN MEHKEK/CROPIX

- Imam 24 godine i želio bih novi iskorak u karijeri. Prije svega u igračkom smislu, a i na materijalnom planu. Vrijeme je da vratim sve uloženo u karijeri.

Podsjetimo, Drožđek se u mlađim kategorijama iz matičnog kluba otisnuo prvo u zagrebački Dinamo, a potom i Borussiju iz Dortmunda, gdje je nastupao za juniorski i zatim mladi sastav bundesligaša. U domovinu se vratio 2017. godine, do tada je skupio nastupe za tri mlade selekcije Hrvatske. Za Varaždin je odigrao po jednu uspješnu godinu u Trećoj, pa zatim u Drugoj HNL. Kao najbolji strijelac Druge HNL u kolovozu 2019. prešao je u Lokomotivu čiji je i danas igrač. Posljednjih godinu dana bio je na posudbi u Varaždinu s kojim je izborio ostanak u Prvoj HNL.

Ljeto prošle godine bilo je njegov dosadašnji vrhunac uz šest pogodaka. Već je dulje vremena dobivao ponude, kako one domaće, tako i inozemne. Očito, sada je čvrsto odlučio prihvatiti neku od njih, ali koju?

- Ima ih gotovo svakodnevno, ali ne želim govoriti ništa dok ne stigne konačna odluka. Sigurno je jedno: mislim da mogu i dalje napredovati - ostao je do kraja zakopčan Drožđek.

Inače, trenerski tandem Kastel - Jertec na otvoreno je izveo 24 igrača. Vježbalo se prije i poslije podne, tako će biti i danas, a nastavlja se po utvrđenoj satnici do kraja ovog tjedna. Na startu priprema bili su Zelenika, Horkaš i Kovačić (vratari), Memija, Urata, Stolnik, Pellumbi, Tkalčić (obrana), Senić, Posavec, Postonjski, Kolarić, Elezi, Glavina (veza), te Benko, Petković, Pevo, Glavica i Petrović (napadači). Trenirali su i povratnici s posudbe: Vuk (Međimurje), Golub i i Crnčec (Podravina), te juniori Šteko, Cerovčec, Mezga, Lusavec, Belcar.

Za nekoliko dana očekuje se da će se priključiti Guera Djou i Obregon, a nešto kasnije i Novoselec. Od igrača pod ugovorom nije bilo Šabića.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. lipanj 2024 15:02