Foto: Damir Krajac / CROPIX
NEĆE U GOL

NEZAPAMĆEN GOLGETERSKI POST BIVŠEG DINAMOVCA Zadnji gol zabio prije devet mjeseci: 'Nevjerojatno...Nikad mi se nije dogodilo takvo sušno razdoblje'

Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 06. veljača 2020. 16:33

Među najboljim igračima Lokomotive na uspješnom proljetnom startu protiv Rijeke (2:1) svakako je bio napadač Mario Budimir (33). Sudjelovao je u gotovo svakom napadu Lokosa, primao je lopte i potom ih dijelio suigračima, a posebno je u sjećanju ostala fantastična asistencija Kastratiju za drugi pogodak, filigranski točna dijagonala, lopta je putovala 50-ak metara do dvostrukog strijelca za Lokomotivu, koji se potom otresao braniča Smolčića, zaobišao vratara Pandura i zatresao mrežu...

- Lako je tako, samo pogledaš gdje je Kastrati, nabiješ loptu prema njemu i to je u 90 posto slučajeva pogodak! Ma nitko ga ne može ni pogledom zaustaviti, pravi je sin vjetra - hvali nasmijani Budimir svoga suigrača i dodaje:

- Odlično smo krenuli u drugi dio sezone, iza nas su izvrsno odrađene pripreme i već se protiv Rijeke pokazalo da smo na pravom putu. Istina, nisam očekivao da ćemo baš tako izdominirati Riječane, ali zadovoljstvo je tim veće, jer nam doista nisu ništa mogli, bili smo kudikamo bolji. Taktički smo odigrali mudro, ključ pobjede bio je u tome što smo ispoštivali dogovor iz svlačionice uoči dvoboja - kaže Budimir, na kojem se vidi da je spreman i željan igre:

- Zdrav sam, prošao sam pripreme i odmah sve to drukčije izgleda. Propustio sam ljetne pripreme i vidjelo se to na jesenskim utakmicama. Trebalo mi je i vremena da se priviknem na nove suigrače, sad smo sve uigraniji i bit će to još bolje.

Pomalo nestvarno zvuči podatak da ste posljednji pogodak postigli prije gotovo devet mjeseci! Bilo je to 16. svibnja u Iranu, u Jamu, u dvoboju zadnjeg kola tamošnjeg prvenstva zabili ste za Persepolis na gostovanju protiv Pars Jonoubija za 1:0 pobjedu, kojom je vaš klub, s Brankom Ivankovićem na klupi, osvojio naslov prvaka!

- Nevjerojatno... Nikad mi se nije dogodilo tako sušno razdoblje. I željno čekam taj gol, pomalo sam već nervozan zbog toga, cijelu svoju karijeru živim od golova! Ali, valjda mora tako biti, ipak je najvažnije da mi pobjeđujemo, a u drugom je planu tko zabija. Lijepo je, dakako, upisati se u strijelce, ali potpisat ću ovoga trenutka da pobijedimo sve utakmice do kraja, a da ja ne zabijem ni jedan pogodak!

Imali ste i protiv Rijeke dvije lijepe zgode...

- Jesam, i nisam ih iskoristio, posebno sam trebao iskoristiti onu drugu, u drugom poluvremenu, nakon Uzunijeve povratne lopte, kad sam sa šest metara poslao loptu preko vrata! Ali, malo sam se “izvadio” asistencijom, ha-ha... Gledajte, normalno je da sam malo nervozan što ne tresem mreže, ali doista ne osjećam nekakav dodatni pritisak zbog toga. Dobro je sve dok mi uspješno igramo i pobjeđujemo, klub je najvažniji...

Unatoč golgeterskoj suši, važna ste karika u igri Lokosa. Možete primiti loptu, zagraditi se, razigrati suigrače...

- Zbog toga sam i doveden! Naravno da smo prije mog dolaska prioritetno razgovarali o zgodicima, ali došao sam i zbog načina igre, Lokomotivi je trebao igrač poput mene. Zadovoljan sam dosadašnjim igrama, a očekujem da ću na proljeće biti još i bolji, ipak su sad zimske pripreme iza mene, uspješno sam ih apsolvirao.

U subotu ste gosti Hajduka u Splitu?

- Iako je Hajduk ove sezone izgubio na Poljudu samo jednu utakmicu, onu protiv Rijeke, odlazimo na gostovanje puni optimizma. Dobra igra i pobjeda protiv Rijeke napunila nas je samopouzdanjem, dobro smo posloženi i bit će to zanimljiva utakmica. Hajduk ima novog trenera, Tudor preferira napadački nogomet, publika će Splićane gurati prema naprijed, stoga moramo spremno dočekati njihove juriše.

No, u takvoj će situaciji biti dosta prostora za vaš ubitačni protunapad?

- Vidjet ćemo! Trebamo pametno odigrati defenzivu, moramo se dobro zatvoriti i onda koristiti svaku priliku za protunapad. Bit će to u svakom slučaju zanimljiv i nadasve neizvjestan okršaj - smatra Budimir.

Nadam se neizvjesnoj borbi za drugo mjesto do samoga kraja...

Startnom ste pobjedom opet “zakuhali” situaciju pri vrhu ljestvice, pet je klubova u samo nekoliko bodova. Bit će to neizvjesna borba do samoga kraja za drugo mjesto...

- Nadam se da hoće. Idemo utakmicu po utakmicu, bez nekakvih kalkulacija i planova, pa ćemo vidjeti dokle će nas to dovesti. Pokušat ćemo pomrsiti račune toj “velikoj četvorici” našega nogometa, nikome neće biti lako s nama, nadam se da to sad svi znaju.

Ove je zime došlo nekoliko igrača na Kajzericu, konkurencija je jača...

- To je sjajno! Jer, konkurencija donosi ozbiljnu borbu za mjesto u momčadi, nema opuštanja na treninzima. Sve je jasno - ne odigra li netko na željenoj razini dvije-tri utakmice u nizu, onaj drugi spremno čeka da uskoči u sastav! I to je dobro...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 05:43