Ivica Blažićko, Tomislav Svetina, Marijan Kustić, Goran Đuric i Radim Haluza
 GORAN MEHKEK/CROPIX
POTPISAN JE UGOVOR

Najmasovnije hrvatsko nogometno natjecanje od sada nosi novi naziv, profitirat će i klubovi

‘HNS će napraviti zaokret, duboko vjerujem da je ovo samo početak sklapanja sponzorskih ugovora...‘
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 13. rujan 2021. 17:21

SuperSport Hrvatski nogometni kup, novi je naziv najmasovnijeg državnog nogometnog natjecanja. HNS i kladionica SuperSport potpisali su ugovor o partnerstvu u hotelu Hilton.

- Nama je iznimno važno ulagati u hrvatski klupski nogomet. Svaki klub sudionik šesnaestine finala Kupa dobit će donaciju deset tisuća kuna. To je posebno bitno malim klubovima. U hrvatski nogomet se isplati ulagati. Dosad su firme slabo ulagale, no mi to preokrećemo, ulaskom nove grupacije u SuperSport. Ne radimo to radi povrata već u prvom redu kao pomoć nogometu, ali i sportu općenito - kazao je Goran Đurić iz SuperSporta, a Radim Haluza je istaknuo:

- Jako smo zadovoljni što smo postigli ovaj dogovor o naslovom sponzorstvu Kupa. Svjesni smo da naši igrači najviše vole i prate nogomet. Ovo će natjecanje biti zanimljivo. Nadamo se da će biti puno iznenađenja, da će trećeligaši doći do četvrtfinala, i za nas će to biti dobar posao. Htjeli smo podržati hrvatski nogomet…

HNS im je poklonio dresove Vatrenih s njihovim imenima. Predsjednik HNS-a Marijan Kustić je rekao:

- Drago mi je što je došlo do potpisa ugovora, što su prepoznali da se u Kup isplati uložiti. Tako ćemo pomoći klubovima, ovo je prvo sponzorstvo Kupa. Siguran sam da ćemo imati veću gledanost utakmica, a da će financijska pomoć dobro doći klubovima organizatorima susreta. HNS će napraviti zaokret, duboko vjerujem da je ovo samo početak sklapanja sponzorskih ugovora za dobrobit nogometa.

Izvršni direktor HNS-a Tomislav Svetina je naglasio:

- Kup je nešto posebno. Radi se o najmasovnijem te izuzetno gledanom i atraktivnom natjecanju. Drago mi je što je Supersport prepoznao Kup. Nadam se i dalje uzbudljivim utakmicama…

Kao medijski partner na presici je govorio je Ivica Blažičko, predsjednik uprave Vox nogometa i glavni urednik HNTV-a

- Jedan od povoda za pokretanja HNTV-a je bio prije nekoliko godina kad nismo imali prijenos finala Hrvatskog kupa. Tada su igrali Dinamo i Osijek. HNTV će sada već u šesnaestini finala imati pet izravnih prijenosa. Igraju se na malim stadionima gdje će biti fešte. Već ove srijede smo u Beletincima na Bednja - Osijek. Velika je stvar za hrvatski nogomet ovaj ugovor jer postojala je i konkurencija, što je najbolja vijest. Hrvatski se nogomet počinje vrednovati na primjeren način.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. travanj 2024 13:46