RONALD GORSIC /CROPIX Cropix
POBJEDNIČKA SERIJA

Mamić najavio nove ‘rotacije‘ i pobjedu u derbiju: ‘Bit će toga još, veliki su mjeseci sad pred nama‘

Čabraja se prilagođava teže nego Ristovski, Tolić je bolji kao džoker nego kao starter, Kastrati...
Piše: Nikola Lipovac/Jutarnji listObjavljeno: 05. ožujak 2021. 13:13

Sedam pobjeda zaredom imaju Dinamovi nogometaši na tri bojišnice, nakon onog iznenađujućeg prvenstvenog poraza doma protiv Šibenika, 30. siječnja, a šest su puta sačuvali svoju mrežu netaknutom; jedino su u Krasnodaru primili dva gola. Prvi su u prvenstvu s utakmicom manje od Osijeka, polufinalisti su Hrvatskog kupa i među 16 su najboljih u Europskoj ligi, gdje ih sljedeća dva četvrtka čekaju nadmetanja s Tottenhamom.

U domaćem Kupu igra se samo po jedna utakmica, no "modri" protiv Slaven Belupa nisu dopustili iznenađenje, iako su do pobjede došli teže nego u prvenstvenom dvoboju tri dana ranije. Tada su napravili glavni posao između 60. i 65. minute, a sada između 70. i 78. Zoran Mamić zadovoljan je što suparniku nije dopušteno da ugrozi vrata, koja je ovaj put čuvao Danijel Zagorac.

- Nismo im dopustili puno, svega tri četiri udarca s 18-20 metara. Momčad je dobro radila, bila agresivna, stvarala prilike i poluprilike, i na kraju zasluženo pobijedila - kazao je trener hrvatskog prvaka, kojem su trijumf opet donijeli igrači koje je morao uvesti s klupe; ona početna postava ponovno nije uspjela probiti suparnika.

U nedjelju Gvardiol i Tolić na asistenciju Kastratija, a ovaj put Petković, uz asistiranje Ivanušeca, s time da su Livaković, Ristovski i Majer bili na planiranom odmoru i bit će spremni za Rijeku.

image
GORAN MEHKEK/CROPIX Cropix

- Bit će još takvih rotacija, jer veliki su mjeseci pred nama, s puno utakmica i trebat ćemo svakog pojedinca.

Rijeci dodatna krila

Mamić mora razigravati i pričuve, no vidljivo je da se Čabraja prilagođava teže nego Ristovski, Tolić je bolji kao džoker nego kao starter, Kastrati oscilira, ali je također bolji kad uđe, dok je Stojanoviću teško biti pričuva nakon što je godinama bio prvi desni bek. Perić je sve bolji, a Mišiću kao rekonvalescentu treba minutaža, i njemu će tek ljetne pripreme biti ključne da bude onakav kakvog ga se pamti iz Rijeke i PAOK-a. Franjić je taktičko defenzivno rješenje, Atiemwen dokazani džoker, a i dalje su nepoznanica dometi Burtona.

Kako bilo, u nedjelju se protiv Rijeke (17.30), koja je pod Goranom Tomićem u psihološkom zamahu, očekuje "europskih 11".

- Očekujemo tešku utakmicu, jer znamo kako je posljednji put bilo s njima u Maksimiru, a ova pobjeda u Osijeku s novim trenerom, sigurno im je dala dodatna krila. Ipak, vjerujemo u kvalitetu svoje momčadi i da ćemo pobijediti - poručio je Zoran Mamić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 05:51