SCREENSHOT Maxsport
VRHUNSKI POTEZ

VIDEO Bivši dinamovac spasio ih je debakla na Poljudu: Pogledajte dvije maestralne reakcije u sekundi

Krovinović se mogao i drugi put upisati u strijelce, djelovalo je da će rasporiti mrežu
Piše: SNObjavljeno: 13. studeni 2023. 21:10

Varaždinci napuštaju Poljud s tri gola u vlastitoj mreži, a samo jednim u onoj vratar Ivana Lučića. Mnogi će se složiti, izgubili bi izabranici Marija Kovačevića i više od 1:3 da vratar Oliver Zelenika nije bio tako raspoložen.

Odlične partije vratara Varaždina već duže vrijeme nisu novost, na što nas je podsjetio i u prošlom kolu s pokojom sigurnom obranom protiv Dinama (1:1). Međutim, Jakirovićevi nogometaši tek su tri puta izazvali Zeleniku, dok su Karoglanovi 13 puta zapucali u okvir gola. Popustio je Zelenika protiv Pukštasa (35.) i Šarlije (38.) u samo tri minute, a nije imao šanse ni prilikom udarca Krovinovića (66.).

Ipak, upisao je čak devet obrana (i jednu stoper Bručić kad je skinuo loptu s crte Benrahouu) i prema ocjenama SofaScorea najbolje je ocijenjeni (8,2) igrač svoje momčadi. Štoviše, prema navedenoj platformi i najbolji na terenu, jer je Yassine Benrahou zaradio 8,1.

Među vrhunskim bravurama Zelenike, najbolje je izdvojiti situaciju iz 88. minute, koju je i sam komentator MaxSporta nazvao kandidatom za obranu kola. Bila je to dvostruka obrana bivšeg vratara Dinama. Krovinović je proigrao Livaju u 16-erac, a miljenik Torcide brzopotezno je zapucao iskosa. Zelenika je spremno dočekao udarac, da bi Krovinović natrčao na odbijenu loptu i silovito zapucao praktički u stopostotnoj šansi. No, vratar Varaždina nekako je uspio iščupati i taj udarac, koji bi nedvojbeno rasporio mrežu gostiju.

Inače, prema podacima s Transfermartka - Krovinović nikada u seniorskoj karijeri nije postigao dva pogotka na istom susretu. U nedjelju je bio iznimno blizu...

Sve utakmice SuperSport HNL-a možete gledati samo na MAXSport kanalu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
03. svibanj 2024 15:38