ZELJKO HAJDINJAK Cropix
BORBA ZA EUROPU

VIDEO: 87 minuta nogometne depresije, a onda eksplozija! Hit-igrač HNL ponovno ispao junak

Varaždin je slavio s 1:0 u derbiju sjevera protiv Slaven Belupa u 19. kolu Supersport HNL-a
Piše: Goran Čičin MašanskerObjavljeno: 27. siječanj 2023. 18:55

VARAŽDIN - SLAVEN BELUPO 1:0 (Teklić 89., 11m)

VARAŽDIN – STADION VARTEKS. Gledatelja: 646.

Varaždin (4-3-1-2): Zelenika 6 – Stanić 6 (od 71. Urata -), Jelenić 6,5, Pellumbi 6,5, Kolarić 6 – Pilj 6, Puclin 6,5, Elezi 6 (od 71. Banovec 6,5) – Teklić 7 (od 90+3. Stolnik -) – Brodić 6 (od 82. Šaranić -), Šego 6 (od 82. Domjanić -). Trener: Mario Kovačević 6,5.

Slaven Belupo (4-3-1-2): Čović 6,5 – Kvržić 6, Christopoulos 5,5, Soldo 6🟨, Bosec 6 🟨 – Mudražija 6 (od 69. Mioč -), Jambor 6 🟨 (od 69. Kocijan -), Marina 6 (od 90+2. Manaj -) – Mihalić 5,5 (od 46. Krstanović) – Crnac 6 (od 84. Žuljević -), Hoxha 5,5. Trener: Zoran Zekić 6.

Sudac: Jakov Titlić (Hrvace) 6,5. Pomoćnici: Perica i Vidović. Četvrti: Kolarić. VAR: Pejin. AVAR: Đurak. Delegat: Ilijašev.

Žuti kartoni: Jambor (32 – start s leđa), Soldo (36 – preoštar start), Bosec (75 – preoštar start).

Crveni karton: -.

Igrač utakmice: Tonio Teklić.


Dugo je Slaven Belupo držao nulu u vrlo hladnom Varaždinu, ali je u samoj završnici prokockao sve što je marljivo gradio tijekom utakmice. Domaćin je pak tražio pobjedu kojom bi se na ljestvici izjednačio sa susjedima, te je na kraju stigla i nagrada.

Odlučio je najbolji varaždinski nogometaš Tonio Teklić koji je smireno i sigurno realizirao kazneni udarac u samoj završnici. Najstrožu je kaznu izborio Kovačevićev joker Banovec, a tragičar je ispao gostujući napadač Hoxha koji je napravio taj prekršaj.

Utakmica je odigrana u izuzetno teškim uvjetima. Nije bilo lako gledateljima kojima treba skinuti kapu što su po ovoj hladnoći uopće došli na stadion, a isto tako valja odati priznanje i igračima jer su uvjeti njima još manje bili naklonjeni.

Prvi je pokušaj imala domaća momčad, Teklić je u 4. minuti tukao nakon ubačaja Kolarića, ali je njegov udarac blokiran. Gosti su u naletu bili u 8. minuti, Marina je ubacio s lijeve strane, ali je Mihalić malo zakasnio. U dobroj situaciji našao se Šego u 9. minuti, pokušao je dubinskom loptom pronaći suigrače, iako je bilo i boljih rješenja.

Početak susreta bolje su otvorili gosti iz Koprivnice, koji su nanizali nekoliko opasnijih situacija pred Zelenikom. Tako je u 11. minuti Zelenika odbio ubačaj Kvržića, a lopta se odbila do mladog Mihalića koji ju je poslao pokraj vratnice. Minutu kasnije dupli pas odigrali su Hoxha i Kvržić, a kosovski napadač je malo zakasnio i prilika je propala.

Još jednom se dobrim ubačajem istaknuo Kvržić u 20. minuti, ubacio je s desne strane, a Hoxhu je lopta iznenadila. Da je bio samo malo brži, bila bi to matna situacija za Farmaceute.

Sredinom prvog poluvremena uspjeli su domaći nogometaši uspostaviti ravnotežu, a stvorili su i veliku priliku u 27. minuti. Brodić je pronašao Šegu koji se oslobodio pratnje i uputio opasan udarac, no Slavenov je vratar Čović izvrsno reagirao i spasio svoju momčad.

Brodić je bio na sceni u 37. minuti, tukao je glavom iznad grede, no pomoćni sudac Vidović označio je zaleđe. Nakon polukontre domaćina u 40. minuti Elezi je tukao iznad gola.

Slavenov trener Zekić tijekom prvog poluvremena je promijenio formaciju u 4-2-3-1, naprijed je ostavio isturenog, no ubrzo ga je početkom nastavka na toj poziciji zamijenio Krstanović. Bolje su drugo poluvrijeme otvorili Farmaceuti koji sui pritisnuli suparnika na njegovu polovicu, no domaći je blok bio dobro posložen i nije ga bilo lako probiti.

Počeli su Varaždinci koristiti duge lopte kako bi se približili gostujućim vratima, a u 60. minuti opasno je bilo u kaznenom prostoru Koprivničanaca. Tukao je prvo Teklić, potom i Šego, no gostujući su braniči bili blizu te su na vrijeme blokirali njihove udarce.

Pokušao je potom Teklić iz slobodnog udarca, ali pogodio je u živi zid, potom je obrana gostiju blokirala udarce Brodića i Šege. U 72. minuti iznenadna se prilika ukazala Hoxhi koji nije najbolje reagirao.

Sredinom nastavka treneri su počeli ubacivati svježe snage ne bi li promijenili odnos snaga na terenu, pa su tako kod gostiju ušli Mioč i Kocijan, a kod domaćih Urata i Banovec.

Kako je vrijeme prolazilo, sve je više izgledalo da se i jednima i drugima smiješi novi remi bez pogodaka. Međutim, u završnici se ukazao mladi Banovec koji je izborio kazneni udarac nakon starta Hoxhe, a u junaka se jedinim pogotkom na utakmici prometnuo Tonio Teklić.

Na kraju zaslužena pobjeda Varaždina i nastavak uzbudljive bitke za europski plasman.

GOL TEKLIĆA ZA POBJEDU POGLEDAJTE OVDJE.


Prijenos uživo:

90+5 - Kraj! Teklić je s bijele točke donio Varaždinu nova tri boda.

90+5 - Pucao je Banovec, ali brani Čović.

90+2 - Izašao je strijelac Teklić, ušao Stolnik (Varaždin).

90+2 - Izašao je Marina, ušao Manaj (Belupo).

89 - GOOOL! Teklić zakucava pod gredu s bijele točke. Bio mu je to peti gol u prvenstvu ove sezone.

88 - PENAL ZA VARAŽDIN! Hoxha je trčao uz Banovca, a obojica su pali u šesnaestercu gostiju. Sudac je odmah pokazao na bijelu točku.

85 - Izašao je Crnac, u igri je Žuljević (Belupo).

82 - Izašli su Šego i Brodić, ušli su Domjanić i Šaranić (Varaždin).

75 - Požutio je Bosec (Belupo).

71 - Izašli su Stanić i Elezi, a ušli Urata i Banovec (Varadžin).

69 - Izašli su Jambor i Mudražija, a ušli Mioč i Kocijan (Belupo).

63 - Pucao je Brodić iz okreta, ali samo izborio korner.

60 - Prijetio je sada Varaždin, ali pokušaji Šege, Teklića i Jelenića nisu rezultirali golom.

55 - Drugi dio je nastavljen u ritmu prvog. Nema previše uzbuđenja, mreže miruju...

46 - Promjena u redovima Belupa. U svlačionici je ostao Mihalić, a u igri je Krstanović.

46 - Počelo je drugo poluvrijeme.

45 - Završio je prvi dio.

40 - Elezi puca preko gola.

37 - Brodić je sada glavom pucao nakon ubačaja Kolarića i poslao loptu preko gola. Da je i završila u mreži ne bi vrijedilo jer je bio u zaleđu.

36 - Žuti karton dobio je i Soldo (Slaven Belupo).

32 - Požutio je Jambor (Slaven Belupo).

28 - Opalio je sada Šego iz šesnaesterca, ali Čović sjajno brani vrlo neugodnu loptu koja je išla u kut!

25 - Varaždin ima 67 posto posjeda lopte, no nema promjene na semaforu.

15 - Mreže miruju, a sa svake strane je bilo nekoliko dobrih prilika, no sve akcije su završile nepreciznošću u samoj završnici.

10 - Zaprijetio je sada Belupo, ali dobar ubačaj Hoxhe čisti Zelenika uz malu pomoć obrane.

4 - Prvi pokušaj Varaždina. Kombinirali su Brodić i Teklić, ali potonji puca u blok.

1 - Počeo je susret u Varaždinu!


POGLEDAJTE PRVU EPIZODU ‘VAR SOBE‘

Hoće li ‘dvorske borbe‘ ostaviti traga na igru Dinama? Ima li Ivan Leko momčad za napad na prvo mjesto? Zašto je Osijek ušao oslabljen u nastavak sezone? Tko će izboriti četvrto mjesto i europske nastupe? Odgovore na ta i mnoga druga pitanja pronađite u prvoj epizodi našeg novog podcasta ‘VAR soba‘ u kojem je gostovao Ilija Lončarević.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 16:48