ZELJKO HAJDINJAK Cropix
U LAGANOM RITMU

Varaždinski heroj spasio svoj gol u sudačkoj nadoknadi, a srebrni Vatreni se oprostio uz špalir na terenu

Okršaj Varaždina i Lokomotive završio je remijem bez golova, no vidjeli smo i neke lijepe poteze
Piše: Predrag Jurišić, SNObjavljeno: 26. svibanj 2023. 19:52

VARAŽDIN - LOKOMOTIVA 0:0

VARAŽDIN – Stadion Varteks. Gledatelja: 2400. Sudac: Ante Terzić (Podstrana). Pomoćnici: Vidović i Bučar. Četvrti sudac: Turčin. VAR: Bel. AVAR: Tomas. Delegat: Glavina.

VARAŽDIN: Zelenika - Stanić, Stolnik, Pellumbi, Urata - Belcar (od 76. V. Težak), Elezi (od 58. Pereira) - Teklić, Brodić, Banovec (od 89. Ocvirek) - Domjanić (od 46. Šego).

LOKOMOTIVA: Čavlina - Cipetić, Mersinaj, Kalaica, Pivarić (od 83. Milićević) - Bubanja, Marić - Vasilj (od 61. Šotiček), Stojković, Goričan - Tuci (od 76. Krivak).

Žuti kartoni: Goričan (15 - preoštar start), Kalaica (18 - preoštar start), Elezi (46 - preoštar start), Pellumbi (86 - preoštar start).

U laganom su ritmu nogometaši Varaždina i Lokomotive odradili posljednju ovosezonsku obvezu i odigrali su utakmicu bez pogodaka. Ne pobijedi li u nedjelju Istra nogometaše Slavena Belupa, Varaždinci će ostati na petoj poziciji, dok će Lokosi ostati sedmi ukoliko Slaven Belupo ne osvoji sva tri boda u Puli...

Bila je ovo oproštajna utakmica kapetana Lokosa Josipa Pivarića (34), u Varaždinu je bivši hrvatski reprezentativac i osvajač srebra na SP u Rusiji posljednji put zakoračio na travnjak, posljednji je put izveo svoju momčad na centar. Trener Silvijo Čabraja zamijenio ga je u 83. minuti i Pivarić je ispraćen burnim pljeskom varaždinske publike, a svi su pričuvni igrači Lokomotive došli do svog kapetana i pozdravili su ga na izlasku s travnjaka. Okončana je, eto, još jedna uspješna i bogata karijera, Pivarić je definitivno ostavio opipljiv trag u hrvatskom nogometu...

image
ZELJKO HAJDINJAK Cropix

Malo smo dobroga nogometa vidjeli u prvih 45 minuta. A početak je zapravo nudio posve drukčiju najavu, budući da su u prvih šest minuta gosti dvaput zaprijetili (Bubanja i Vasilj), a Varaždinci su uzvratili dobro odigranim protunapadom, kojeg je udarcem okončao Belcar, no Čavlina je bio koncentriran i zaustavio je tu loptu.

Činilo se, eto, da će obostrano žustri ulazak u utakmicu donijeti nogometnu ljepoticu na prvenstvenom izdisaju, no sve se odjednom razvodnilo i pretvorilo u "kamilicu". Previše je bilo netočnih dodavanja, griješilo se u začecima akcija, tako da nije bilo ni uzbuđenja u kaznenim prostorima, pa su oba vratara bili puki promatrači zbivanja na travnjaku.

Lokomotiva je u tom prvom poluvremenu ipak ostavila nešto bolji dojam, imala je više loptu u nogama, u više je navrata pokušala ugroziti Zeleniku (6:3 udarci na vrata za Zagrepčane), ali pravu, konkretnu priliku za pogodak nije stvorila. I domaćin je bio jednako jalov, tako da se nakon prvih 45 minuta mreže nisu tresle.

Vrijedi spomenuti situaciju u 33. minuti kad je Pivarić s lijevoga boka ubacio loptu u 16-erac domaćina. A tamo je Pellumbi, iz čista mira, povukao Tucija i srušio ga! Svi su pogledali prema sucu Terziću, no arbitar je samo odmahnuo rukom i pokazao da se igra nastavi. Nije se oglasila ni VAR soba, nije bilo nikakve provjere, pa su tako ostali uzaludni Tucijevi vapaji i pokazivanje sucu da ga je Pellumbi povukao i srušio...

Silovito je počelo i drugo poluvrijeme, zaiskrilo je najprije ispred vrata Lokomotive, no Banovec (Čavlina je obranio njegov udarac) i Stanić propustili su velike prilike. S druge, pak, strane, Vasilj je u sljedećem napadu gađao s 12 metara iskosa, ali lopta je prošla pokraj vrata.

image
ZELJKO HAJDINJAK Cropix

No, nakon tih bljeskova, opet smo gledali uspavanku u Varaždinu, koju su u tri navrata prekidali tek prolasci vlakova pokraj stadiona. A izvrsnu su prigodu imali Lokosi u 68. minuti - Pivarić je na lijevoj strani produžio loptu do Goričana, koji je ubacio oštru loptu na "peterac" domaćina. Natrčao je, na drugoj vratnici, Šotiček, međutim omeo ga je Urata i napadač Lokosa, koji je zamijenio Vasilja, poslao je loptu s pet metara preko vrata.

Imao je Šotiček priliku i tri minute prije kraja dvoboja, ali opet nije bio precizan. A u sudačkoj nadoknadi Stolnik je umalo postigao auto-gol, no Teklić je izbio loptu s crte i spasio Varaždincima bod...


90.+3 - Kraj utakmice u Varaždinu.

90.+1 - Krivak glavom puca preko gola.

86. - Pellumbi (Varaždin) je dobio žuti karton.

83. - Uz ovacije i pljesak cijelog stadiona iz igre je izašao Josip Pivarić kojem je ovo zadnji susret u karijeri. Umjesto njega u igri je Milićević (Lokomotiva).

76. - Izlazi Tuci, ulazi Krivak (Lokomotiva).

76. - Izlazi Belcar, ulazi Težak (Varaždin).

70. - I dalje nema uzbuđenja. Prilika nešto ima, ali ništa što bi zadovoljilo gledatelje.

61. - Izlazi Vasilj, ulazi Šotiček (Lokomotiva).

60. - Brodić puca u blok.

58. - Izlazi ozlijeđeni Elezi, a ulazi Pereira (Varaždin).

49. - Vasilj je pokušao pogoditi suprotni kut, ali promašio je i gol i Tucija na drugoj stativi.

48. - Brodić je poslao povratnu loptu za Banovca koji puca, ali brani Čavlina.

46. - Žuti karton dobio je Elezi (Varaždin).

46. - U svlačionici je ostao Domjanić, a u igri je Šego (Varaždin).

46. - Počelo je drugo poluvrijeme.

45. - Kraj prvog dijela. Nismo vidjeli niti jednu pravu priliku, a čini se kako će rezultat na kraju biti onaj početni.

44. - Goričan je sada pokušao ubaciti lijevom nogom, ali lopta umjesto u šesnaesterac odlazi iza gola.

39. - Urata je pucao izvan šesnaesterca, ali lopta odlazi pokraj gola.

33. - Iskosa je pucao Banovec, ali samo u blok. Sijevnula je kontra Lokosa, ali Stojković je neprecizan.

26. - Stojković je sada probao, ali od bloka lopta odlazi u korner koji nije rezultirao opasnijom situacijom.

24. - Probao je sada Varaždin, Stanić je ubacio oštru loptu u peterac, ali tamo nije bilo nikoga da ju pospremi u mrežu.

18. - Žuti karton je dobio Kalaica (Lokomotiva).

17. - Marić je opalio iz daljine, ali njegova lopta odlazi daleko pokraj gola.

15. - Žuti karton dobio je Goričan (Lokomotiva).

14. - Lokosi su imali korner, ali Zelenika loptu lovi u ruke.

6. - Vasilj puca preko gola.

4. - Sijevnula je sada kontra Varaždina. Banovec je uposlio Belcara koji je opalio s 20-ak metara, ali brani Čavlina.

2. - Bubanja je probao glavom, ali ravno u ruke Zelenike.

1. - Počeo je susret u Varaždinu

>>> Stigli su sastavi za današnji dvoboj u Varaždinu

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. travanj 2024 17:57