DAMIR SKOMRLJ Cropix
IGRAČI ODUŠEVLJENI

Varaždin odlučio zadržati trenera. Teško bolesnom Kovačeviću ponudili novu funkciju, rekao da će razmisliti

‘Mislim da Šafarić, Kresinger, Kastel i njihov stožer zaslužuju puno povjerenje‘
Piše: Mario DjakObjavljeno: 30. svibanj 2024. 15:54

Iako je Mario Kovačević najavio da će od ljeta biti spreman za potpuni povratak trenerskom poslu, Varaždin je odlučio nastaviti suradnju s trenutnim trenerom Nikolom Šafarićem.

Predsjednik kluba, Dražen Vitez, kaže da je odluka donesena nakon razgovora s Kovačevićem.

- Odluka je donesena. Neki dan sam obavio razgovor s Mariom i obznanio ga da idemo dalje u sastavu s kojim smo završili prvenstvo. Ponudio sam Mariju novo mjesto u klubu - glavnog skauta, mjesto koje kod nas nikad nije zaživjelo. Mario je rekao da će kroz nekoliko dana donijeti odluku, a ugovor s nama mu traje do 31. svibnja - rekao je Vitez i nastavno na to dodao:

- Mi ćemo u tom pravcu ići dalje. S obzirom na sve što se izdogađalo u zadnjih šest mjeseci, mislim da Šafarić, Kresinger, Kastel i njihov stožer zaslužuju puno povjerenje. Prateći njihov rad smatram da zaslužuju dalje voditi ekipu. I ekipa jako dobro reagira na njih. Koliko sam pričao s igračima, oni su oduševljeni radom i načinom rada Šafarića i njegovog stožera pa dobitnu kombinaciju ne mislimo mijenjati - izjavio je Vitez.

image

Mario Kovačević i Nikola Šafarić

ZELJKO HAJDINJAK Cropix

Nikola Šafarić, koji će nastaviti obnašati dužnost glavnog trenera, veliki je dio svoje igračke karijere proveo u Varaždinu. Dres Varteksa nosio je od 1998. do 2007. te tijekom 2010. i 2011. godine.

S druge strane, Mario Kovačević, koji je vratio ekipu Varaždina u najviši rang hrvatskog nogometa osvojivši Drugu ligu, pružao je jako dobre partije s Varaždinom. Nažalost, zbog ozbiljne bolesti napustio je klupu kako bi se liječio od karcinoma na plućima. Srećom, tu bitku je dobio i uspješno se oporavio. Njegov doprinos klubu i dalje je neupitan, a s novim ponuđenim mjestom glavnog skauta omogućava mu da nastavi doprinositi klubu na drugačiji način. Ostaje za vidjeti hoće li Kova, koji se želi vratiti trenerskome poslu, prihvatiti ponudu kluba za glavnog skauta...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. rujan 2024 14:22