Ramon Mierez

 ZELJKO HAJDINJAK Cropix
POSLJEDNJE KOLO

VIDEO: Osijek matirao Varaždin u četiri minute, Mierez podebljao golgeterski konto

Utakmicu 36. kola HNL-a između Varaždina i Osijeka pratimo iz minute u minutu
Piše: Mario Djak, SNObjavljeno: 25. svibanj 2024. 18:49

VARAŽDIN - OSIJEK 0:2 (Mierez 65., Bukvić 69.)

VARAŽDIN: Silić - Škaričić (od 81. Mištrafović), Nekić🟨, Ba🟨 - Vukčević, Lusavec, Postonjski, Boršić (od 81. Težak) - Šego (od 56. Levanić), Dabro (od 70. Poldrugač), Drožđek (od 70. Gudelj)

OSIJEK: Kolić - Duarte, Bralić, Jurišić - Omerović (od 59. Guedes), Cokaj (od 59. Jugović), Nejašmić, Bukvić⚽ - Pušić (od 90. Vrbanac) - Matković (od 72. Fućak🟨), Mierez⚽(od 90. Almasi)

POGOTKE POGLEDAJTE OVDJE


U sunčanom Varaždinu svoju posljednju utakmicu ove sezone odigrali su Varaždin i Osijek. Odigrala se dobra i zanimljiva utakmica koja je na kraju pripala Osijeku, koji je slavio rezultatom 2:0.

Popularno zvani derbi Drave u ovom 36. kolu SuperSport Hrvatske nogometne lige nije imao nikakav značaj za prvenstvenu tablicu, s obzirom na to da su i Osijek i Varaždin bez obzira na ishod utakmice imali osigurane svoje konačne pozicije na ljestvici, četvrtu gosti, šestu domaći. Da je tako, pomalo se dalo primijetiti i na travnjaku gdje se igralo bez oštrijih prekršaja, razigrano i bez opterećenja.

image
RANKO SUVAR Cropix

Na prvi ozbiljniji pokušaj nije se previše dugo čekalo - u 11. minuti pokušao je kapetan Postonjski snažnim udarcem izvana, ali njegov udarac lijevom nogom bez problema obranio je Kolić. Već tri minute kasnije, Varaždinci su ponovno jako opasno zaprijetili. Lijepo su domaćini kombinirali po desnoj strani, a napadu se priključio i branič Luka Škaričić čiji je udarac završio na vratnici. Ispostavilo se da je to bila i najbolja prilika prvog poluvremena.

Iako je Osijek imao više loptu u nogama nakon prvih 45 minuta, momčad koja je stvarala šanse bila je - Varaždin. Tako je u 25. minuti zaprijetio još jedan stoper Varaždina - Nekić je s 20-ak metara jako dobro pucao, ali je lopta ipak završila malo pored gola.

image
RANKO SUVAR Cropix

Gosti su prvi puta ozbiljnije zaprijetili preko 18-godišnjeg Matkovića u 27. minuti. Akcija preko lijeve strane osječkog napada završila je ubačajem u šesnaesterac, a centaršut je glavom uhvatio mladi Matković te je lopta nezgodnom putanjom malo prošla pored gola. Prije odmora, Varaždinci su ponovno zaprijetili, ovaj put nakon greške u gostujućoj obrani. Na sredini terena loše je loptu procijenio Jurišić, što je stvorilo prostora za brzog Drožđeka. Varaždinska devetka sjurila se prema golu Osijeka, ali na kraju s 20-ak metara loše i neprecizno puca iznad osječkih vrata.

Varaždinci su svjesno prepustili kontrolu nad loptom gostima i kao već puno puta ove sezone oslanjali se na svoje jako dobre kontranapade i brzu tranziciju. Čvrsti i organizirani blok Varaždina gosti u prvom poluvremenu nisu uspijevali probiti, dok je Varaždin većinom prijetio udarcima izvana.

image
RANKO SUVAR Cropix

U drugom poluvremenu Osijek je nastavio s posjedom lopte, ali ovaj put su odmah i zaprijetili. Već u 49. Pušić je jako dobro potegnuo, ali se na varaždinskom golu jako dobrom intervencijom iskazao Silić, koji je u ovoj utakmici dobio priliku ispred Olivera Zelenike, standardnog prvog vratara. Osijek je nastavio s blagom dominacijom, oslanjajući se većinom na ubačaje s bočnih pozicija, a jedna takva situacija se isplatila u 65. minuti.

Nakon što je tek ušao u igru, Guedes je s desne strane ubacio, a Mierez se bez problema odvojio od Baa te je glavom neometan zabio pored nemoćnog Silića. Smojin džoker s klupe Guedes nastavio je raditi probleme varaždinskoj obrani te je u 69. minuti ponovno odradio jako dobar posao na desnoj strani i dodao loptu Bukviću koji lijevom nogom neobranjivo pogađa za povećanje vodstva gostiju.

image

Ramon Mierez

DAMIR KRAJAC Cropix

Varaždinci su pokušali odgovoriti udarcima izvana u 73. i 79. minuti - najprije je udarac Poldrugača obranio Kolić, da bi udarac Postonjskog završio izvan okvira gola. U ostatku dvoboja Varaždinci su većinom prijetili preko svojih svježih igrača, ali nije bilo potrebne koncentracije te je Osijek nakon 90 minuta zasluženo slavio svoju prvu pobjedu nad Varaždinom u četvrtom ligaškom sudaru ove sezone.

🕖 Kraj utakmice

Varaždin je bio bolji na samom početku utakmice, ali je Osijek taj koji je stigao do sva tri boda i na najbolji mogući način zaključio ovu sezonu.

Domaćin je, s druge strane, završio na šestom mjestu.

90. ⇔ Dvostruka promjena u redovima Osijeka.

Izašli su Pušić i Mierez, a ušli Vrbanac i Almasi.

🕖 Igrat će se minimalno tri minute nadoknade.

89. Pao je Levanić u kaznenom prostoru Osijeka, ali ništa od najstrože kazne.

83. Sjajno je prošao Levanić po desnoj strani, ubacio za Gudelja, ali udarac nije precizan i ide preko vrata te nema opasnosti po gol Osijeka.

81. ⇔ Dvije promjene u Varaždinu.

Izašli su Boršić i Škaričić, a ušli Težak i Mištrafović.

80. Postonjski je potegnuo s 20-ak metara, ali preko vrata.

73. Prvi dobar pokušaj Varaždina u nastavku - pucao Poldrugač, obranio Kolić.

image
RANKO SUVAR Cropix

69. ⚽ GOOOL!

Osijek je povećao prednost, Bukvić pucao s vrha kaznenog prostora, a lopta se odbila od noge Škaričića, prevarila vratara domaćih i završila u mreži.

65. ⚽ GOOOL!

Osijek vodi 1:0, a tko drugi nego - Ramon Mierez! Odličan ubačaj Guedesa s desne strane, a Argentinac glavom posprema u mrežu svoj 19. pogodak sezone.

59. ⇔ Dvostruka promjena u redovima Osijeka.

Izašli su Cokaj i Omerović, a ušli Jugović i Guedes.

58. Imao je Cokaj priliku iz slobodnog udarca, ali lopta ide visoko preko vrata.

56. ⇔ Prva promjena u redovima Varaždina.

Izašao je Šego, a ušao Levanić.

image

Nikola Šafarić

RANKO SUVAR Cropix

53. Dalekometni udarci očito su u modi.

Sada je i Postonjski oprobao udarac s otprilike 35 metara, ali ništa od opasnosti za Kolića i Osijek.

51. Ušli su liječnici Osijeka u teren - Jurišić je ostao ležati nakon kontakta s Drožđekom.

image
RANKO SUVAR Cropix

50. Sada i Duarte oprobava udarac.

Ipak, nije do kraja namjestio nišanske sprave - pucao je s 30-ak metara, ali visoko preko vrata domaćeg golmana.

49. Dobar pokušaj Omerovića!

Uputio je prizemni udarac s 20 metara, ali Silić brani.

48. Bukvić je ubacio u kazneni prostor s lijevog krila, ali hvata Silić bez poteškoća.

46. 🕖 Počelo je drugo poluvrijeme.

🕖 Kraj prvog poluvremena

Varaždin je pogodio vratnicu, Kohorta skandirala Zekiću - i to je manje više to!

Domaćini nešto bolji i opasniji, ali ništa prekonkretno. Nadamo se nešto zanimljivijem drugom dijelu.

image
RANKO SUVAR Cropix

45. Škaričić pomaže Matkoviću oko problema s okom - lijepa scena!

Žuti karton zaradio je trener gostiju, Smoje.

🕖 Jedna minuta sučevog dodatka - tako pokazuje četvrti sudac.

40. Šego se nakon driblinga izbacio na lijevu nogu, pucao, ali Bralić blokira, udarac iz kuta za Varaždin.

Iz tog prekida nije se dogodilo - ništa!

Ipak, treba naglasiti da je Varaždin danas raspoložen...

image
RANKO SUVAR Cropix

39. Ukrali su loptu Varaždinci na centru, Drožđek se sjurio prema vratima Kolića, ali s 20-ak metara puca visoko preko vrata.

37. Mierez pokušao ubaciti, a nakon što mu se lopta vratila (odbijanac), pucao je visoko preko vrata.

32. Drožđek pucao lijevom nogom, tražio igranje rukom Cokaja, ali ništa od toga.

🟨 Prvi žuti karton na utakmici dobio je Nekić.

image
RANKO SUVAR Cropix

28. Kratka pauza za osvježenje je u tijeku. I mi ćemo se okrijepiti...

27. Najopasniji pokušaj Osijeka.

Ubacio je Nejašmić s desne strane, a Matković pucao glavom preko vrata.

image
RANKO SUVAR Cropix

25. Još jedna prijetnja Varaždina!

Lijepo je pucao Nekić s nekih 25 metara, ali otišlo je to pored gola Kolića. Nije bilo predaleko...

24. Dobro je ubacio Omerović s desne strane prema Mierezu, ali siguran je Silić koji hvata loptu.

19. Nakratko je zaustavljena igra. Lusavec je ostao ležati na travi nakon duela, ali se pridigao te domaći mogu odahnuti.

14. ⚠ Trese se vratnica gostujućeg gola!

Postonjski je izveo slobodan udarac, igrači Osijeka su to očistili, ali lopta je naknadno u kaznenom prostoru nakon kratke kombinacije došla do Škaričića koji pogađa okvir gola gostiju.

12. Kohorta skandira ime Zorana Zekića, zapadna tribina to ispratila pljeskom!

11. Evo prve prilike Varaždina.

Okušao se Postonjski s 20-ak metara, ali ravno u vratara Količa.

9. Zoran Zekić dobio je otkaz ovog tjedna te na klupi Osijeka sjedi Ivo Smoje.

Više o tome pročitajte OVDJE.

image

Ivo Smoje

RANKO SUVAR Cropix

5. U ovom trenutku nema pretjeranih uzbuđenja.

Kao što bismo rekli u boksu - traje uvodno ispitivanje snaga...

1. 🕖 Počela je utakmica u Varaždinu.

16.45 Posljednju utakmicu ove su momčadi odigrale 15. ožujka u 27. kolu.

Tada je na Opus Areni u Osijeku slavio Varaždin rezultatom 1:0, a pobjednički pogodak postigao je Leon Belcar u 12. minuti.

Najavu piše: Mario Djak

U subotu na stadionu u Varaždinu s početkom u 17 sati, ljubitelji nogometa moći će uživati u posljednjem kolu ove dugačke i zanimljive sezone. Utakmica između Varaždina i Osijeka obećava napet i uzbudljiv dvoboj jer oba kluba imaju svoje razloge za osvajanje bodova.

Ovosezonsko prvenstvo donijelo je dvije neodlučene utakmice između Varaždina i Osijeka, te jednu pobjedu Varaždina nad Osijekom. Iako su oba kluba pružila snažne nastupe, nijedna momčad nije uspjela preuzeti potpunu kontrolu nad susretima.

Tek posljednja utakmica otišla je na stranu Varaždinaca, koji su s 1:0 slavili u Opus Areni. Sada, u posljednjoj ovosezonskoj utakmici, Osijek će tražiti prvu pobjedu nad Varaždinom ove sezone.
Trener i sportski direktor Nikola Šafarić najprije je čestitao Osijeku na novom plasmanu u kvalifikacije za Europu te smatra da su zavrijedili biti četvrti.

- U zadnje vrijeme smo odigrali puno dobrih utakmica. Možda ova protiv Istre nije bila najljepša za gledatelje i najbolja s naše strane, ali imali smo sve u svojim rukama i nogama. Idemo pred domaćim navijačima odraditi dobru utakmicu i napraviti dobar rezultat - rekao je uvodno Šafarić.

Istog mišljenja je i kapetan momčadi Igor Postonjski:

- Želja svih je da se u pozitivnom ozračju ode na odmor. Mislim da smo zadnjih mjesec i pol, dva vrhunski odradili. Nadam se da će se Osijek doći nadigravati, s naše strane je uvijek tako - nadigravamo se s Dinamom, tako ćemo i s njima. Nadam se dobroj utakmici, uz, naravno, našu pobjedu.

Varaždin se suočava s izazovima uoči ove utakmice. Klub se bori s problemima u igračkom kadru, što dodatno komplicira pripreme za susret. Od ranije je poznato da mladi Leon Belcar nije na raspolaganju zbog ozljede, a sada se popisu odsutnih pridružuju i Luka Jelenić te Sven Lesjak. Osim njih, najvjerojatnije ni Dimitar Mitrovski neće moći nastupiti u subotnjoj utakmici, što značajno smanjuje opcije trenera Šafarića.

Situaciju dodatno čine zanimljivom i špekulacije oko Jelenića. Naime, posljednjih dana mediji pišu i govore kako bi Jelenić mogao pojačati redove Osijeka. Ako se te glasine pokažu istinitima, Jelenić neće imati priliku oprostiti se od varaždinskih navijača na domaćem terenu, niti se predstaviti potencijalno svojim novim navijačima. Ovo bi bio veliki udarac za klub i igrača koji je bio važan dio obrane Varaždina.

Trener Šafarić prokomentirao je i gorku sudbinu sada već bivšeg trenera Osijeka Zorana Zekića.

- Žao mi je zbog Zeke i stožera. Mislim da su odradili dobar posao, pomladili ekipu i opet osvojili četvrto mjesto - rekao je.

Barokni grad je spreman za veliki nogometni događaj, a ljubitelji nogometa mogu očekivati uzbudljivu i neizvjesnu utakmicu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. svibanj 2024 19:07