Ivan Delić je mogao dobiti kazneni udarac protiv Dinama

 NIKSA STIPANICEV Cropix
SUDAČKA ANALIZA

‘Penala za Šibenik nije bilo!‘; Strahonja komentirao i poništene golove Hajduka, ali i dosuđene jedanaesterce

U HRT-ovoj emisiji Stadion analizirale su se utakmice 7. kola SuperSport HNL.
Piše: SNObjavljeno: 29. kolovoz 2022. 22:57

Otkaz Nenadu Bjelici od strane uprave Osijeka bila je jedna od glavnih tema i u HRT-ovoj emisiji Stadion.

"Dosta čudan timing. Nakon pobjede u derbiju kola da dobije otkaz. Svi su očekivali prije da će biti smijenjen jer Osijek ne izgleda dobro na početku sezone", rekao je Mario Carević koji se osvrnuo na činjenicu da već imamo tri otkaza trenerima u SuperSport HNL, a da se još nekim trenerima ‘ljulja‘ klupa.

"Velika su očekivanja od strane uprave, od strane navijače i automatski je trener na udaru."

Sudački ekspert Mario Strahonja komentirao je sporne situacije u svim utakmicama.

OSIJEK - HAJDUK

"Bilo je vrlo dobro suđenje Ante Čuline koji je bio dobro postavljen tijekom cijele utakmice i bio fizički spreman. Što se tiče dosuđenih kaznenih udaraca, u obje situacije Čulina je bio u odličnoj situaciji i ništa nije bilo sporno oko njih."

Hajduku su poništena dva gola u drugom poluvremenu i to nakon intervencije VAR-a.

"Dogodila se situacija u kojoj je VAR tehnologija detektirala činjenicu da su se igrači Hajduka nalazili u zaleđu. Nije jednostavno ni VAR sucima, treba biti vrlo pažljiv. Kada imamo kritički osvrt o dužini provjere, treba znati da oni moraju gledati točno kada povući liniju i prema kojem igraču."

ŠIBENIK - DINAMO

"Nije bila laka utakmica za Marija Bela. Bio je dobar, ne možemo reći da je bio izvrstan jer je imao nekih loših reakcijama kod prigovora, ali u ključnim situacijama bio je na mjestu."

Strahonja je komentirao situaciju u kojoj je Šibenik tražio kazneni udarac nakon što je Delić bio u napadu, pao, ali potom nastavio s akcijom nakon koje su domaći tražili penal.

"Ovo je granična situacija u kojoj je Bel bio blizu i vidio da je Delić nastavio s igrom te procijenio da nije bilo dovoljnog intenziteta za kazneni udarac."

Mario Carević je jasno rekao što trener kaže Deliću u ovoj situaciji:

"Kaže mu da padne."

Strahonja je komentirao i dosuđeni kazneni udarac za Dinamo te igranje Brune Petkovića rukom u svojem šesnaestercu.

"Evidentan kazneni udarac za Dinamo. Što se tiče Petkovića, u ovakvim situacijama ima smjernica, da nije kazneni udarac ako igrač sam sebe pogodi u ruku. Nije identična situacija kao na utakmici između Dinama i Bodea jer je tamo lopta išla prema golu."

RIJEKA - VARAŽDIN

"Kazneni udarac je čisto dosuđen, a za Matea Pavlovića ovo je žuti karton jer ne može biti crveni s obzirom na to da je iza njega još vratar."

LOKOMOTIVA - SLAVEN BELUPO

"Ako se već odlučio za isključenje Zekića, Strukan je možda mogao zauzeti drukčija dva smjera - ili ga isključiti ranije ili u prvom poluvremenu svojim autoritetom napraviti jedan monolog prema Zekiću da bi smirio situaciju. Imao je priliku za to."

GORICA - ISTRA 1961.

"Ivan Bebek nije imao problema. Zaleđe kod poništenog gola Istre je bilo svega par centimetara i to je VAR ispravno poništio."

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. travanj 2024 09:28