Domagoj Drožđek

 ŽELJKO HAJDINJAK Cropix
NEZAUSTAVLJIV

Je li ‘krvnik‘ Rijeke i Hajduka i bivši igrač Borussije materijal za najveće HNL klubove?

Domagoj Drožđek je s dva gola pokopao šampionske ambicije Rijeke
Piše: SNObjavljeno: 12. svibanj 2024. 16:11

Igrala se 17. minuta utakmice između Varaždina i Rijeke kad je Domagoj Drožđek dobio jednu loptu na desnom krilu. Nije bila najbolja, ali ju je odlično smirio te se namjestio na udarac desnom nogom koji je bio toliko silovit i precizan da Nediljko Labrović nije imao nikakve šanse. Lopta je odsjela u suprotnom kutu za 1:0 Varaždina, početak kraja šampionskih nadanja za momčad s Rujevice.

Drožđek je svojom brzinom i tehnikom stvarao velike probleme obrani Rijeke, a u 60. minuti je opet bljesnuo i novim sjajnim pogotkom postavio konačnih 3:1. Varaždin je mogao početi sa slavljem, a isto se dogodilo i u Maksimiru gdje je Dinamo nešto kasnije pobijedio Osijek i tako osigurao novi naslov prvaka Hrvatske.

image

Domagoj Drožđek protiv Rijeke

SOFASCORE

Drožđeku je Rijeka tako postala nova ‘crtica‘ na popisu velikih klubova kojima je posljednjih tjedana postigao golove. Prošlog vikenda je presudio Hajduku na Poljudu postigavši jedini gol na utakmici dok je prije mjesec dana postigao gol Dinamu na Maksimiru. No, tada je Varaždin ipak izgubio tako da je svojim golovima donio svojim momčadima šest bodova protiv velikana.

Priča Domagoja Drožđeka je još jedna u nizu priča o talentiranim hrvatskim nogometašima koji su rano otišli u inozemstvo i tamo nisu uspjeli. On je s nogometom počeo u mlađim kategorijama Dinama da bi sa 17 godina otišao u Borussiju iz Dortmunda. Tamo je odmah naišao na administrativne probleme.

- Prvih godinu dana uopće nisam mogao igrati. Sportski još nismo ušli u Europsku uniju, takva je nekakva priča bila i dugo sam čekao sve potrebne papire. U klubu je bila odlična atmosfera jer prethodno su bili prvaci Njemačke, a te sezone završit će u finalu Lige prvaka. No, ja sam se uglavnom frustrirao zbog tih papira - rekao je Drožđek u nedavnom intervjuu za Sportske novosti.

Bio je nakon toga na probi u Hajduku, ali se nije uspio dogovoriti s tadašnjim sportskim direktorom Mariom Brancom te je otišao u Varaždin. Uslijedile su Lokomotiva, povratak u Varaždin i novi odlazak u inozemstvo, ovaj put u korejski Busan IPark da bi od veljače prošle godine opet postao stanovnik Varaždina.

Sve utakmice SuperSport HNL-a možete gledati samo na MAXSport kanalu

S 28 godina se nametnuo kao ponajbolji igrač momčadi, postigao je za sada sedam golova i upisao dvije asistencije u 26 nastupa u SuperSport HNL. S prosječnom ocjenom 6,96 je peti najbolji igrač Varaždina. Modernom igrom, brzinom i tehnikom zaradio je pažnju i većih klubova pa ne bi bilo toliko čudno da ovog ljeta otiđe u neki od većih hrvatskih klubova. Hajduku i Osijeku, primjerice nedostaje takav profil igrača, a i u Dinamo te Rijeci bi se sigurno mogao boriti za mjesto u rotaciji.

- Mogu reći da sigurno neću žuriti, malo sam pametniji nego ranije. Moje najbolje vrijeme tek stiže, kažu da od 29. do 34. godine dolaze najbolje nogometne godine, tako da si neću dozvoliti neku pogrešnu odluku. Još je rano govoriti o tome, prijelazni rokovi nisu ni počeli, na redu je i Europsko prvenstvo - racionalno razmišlja igrač kojeg će Željko Sopić i njegovi igrači dosta pamtiti. Riječka obrana je izgleda granitno u nekim dijelovima sezone, jučer ju je Drožđek ‘izvozao‘ kao da je riječ o juniorima...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
12. svibanj 2024 16:11