Zoran Zekić

 Nikša Stipaničev/Cropix
PODIJELJENI OSJEĆAJI

Zekić otišao iz Slaven Belupa: ‘Žalim samo zbog jedne stvari‘. Evo kad stiže njegov nasljednik

"Puno stvari je tijekom proljeća otišlo u smjeru koji nismo priželjkivali"
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 29. svibanj 2023. 16:07

Zoran Zekić više nije trener Slavena Belupa. Odlazak je najavio još ranije, kazao je da namjerava ostati do kraja ugovora, ali da suradnju neće produljivati. Ni klub s njim već neko vrijeme nije imao planove, pa je to nedvojbeno logičan rasplet.

Nakon Zekićeva odlaska osjećaji su u navijačkom puku podijeljeni. Dok jedni tvrde da je osječki stručnjak najbolje što se dogodilo klubu u posljednje vrijeme, drugi mu pronalaze mane i minuse, osobito zbog rezultata koji su na proljeće bili slabiji nego jesenas.

Obavljao je Zekić i posao sportskog direktora u dobrom dijelu svog mandata u Koprivnici, a nakon rastanka se u kratkim crtama osvrnuo na učinjeno u netom završenoj sezoni.

- Prije godinu dana krenuli smo na pripreme kao glavni kandidat za ispadanje, no to smo izbjegli. Dobar dio sezone borili smo se za Europu, igrali smo polufinale Hrvatskog nogometnog kupa. Puno stvari je tijekom proljeća otišlo u smjeru koji nismo priželjkivali, no smatram da smo stožer i ja, zajedno s igračima, napravili maksimalno koliko smo mogli. Analizirat ću nakon sezone i samog sebe i vidjeti jesam li i što možda mogao napraviti bolje ili drugačije - rekao je Zekić.

Dobar dio sezone njegova je momčad držala četvrto mjesto, na kraju je završila na osmoj poziciji SuperSport HNL-a.

- Želio bih se zahvaliti svim ljudima u Slavenu Belupu i Koprivnici na jednom toplom i gospodskom odnosu i žao mi je da nismo ostvarili još bolje rezultate. Najbitnije je da se klub sada konsolidira i što bolje pripremi za novu sezonu jer pripreme kreću ubrzo.

image

Podravske Štuke

Željko Hajdinjak/Cropix

Mnogima će Zekić ostati u lijepom sjećanju, prije svega zbog ljudskog pristupa i široke slavonske duše. Za svakog navijača ili prolaznika pronašao je malo vremena, lako je ostvarivao komunikaciju sa svima.

- Prije svega, moram istaknuti da sam proveo prelijepe gotovo dvije godine u Koprivnici, upoznao mnogo dobrih ljudi i stekao prijatelje za cijeli život. Kao i u svakom klubu, bilo je uspona i padova, a ja ću se sjećati samo onih lijepih trenutaka kojih je zaista bilo pregršt.

Obično u sportu, kao i u životu općenito, postoje i neke stvari koje su se mogle bolje napraviti.

- Ostat će mi žal što nismo u Kupu otišli do kraja, pogotovo ove sezone kada smo, uvjeren sam, mogli napraviti veliku priču, ali to je nogomet. Odlazim iz kluba uzdignute glave jer znam da sam, zajedno sa svojim stručnim stožerom, dao sve od sebe. Klubu želim da napravi što bolji prijelazni rok i da ova borba za Europu postane konstanta u Koprivnici. Zahvalio bih se svim ljudima u klubu i poželio im svu sreću u budućnosti.

Jednu posebnu zahvalu sačuvao je za kraj.

- Naravno, posebno želim pozdraviti moje i naše Podravske štuke. Hvala im što su prepoznali što bi ovaj klub trebao značiti za grad i regiju. Pišu prelijepu priču i ja im želim da je nikada ne prestanu pisati. Hvala svima još jednom i sretno - poručio je Zekić.

Već se zna i njegov nasljednik, to je iskusni Nizozemac Ricardo Moniz. Čeka se samo formalna objava njegova angažmana, koja bi mogla uslijediti idući tjedan.

Linker
15. travanj 2024 16:13