Zoran Zekić i Goran Tomić

 ZELJKO HAJDINJAK Cropix
ZEKIĆ LJUT K‘O PAS

‘Naravno da nije pametno ovo što ću sad reći, volio bih u životu više biti taktičan, ali ne mogu...‘

Osebujni trener tvrdi da Krstanović igra na razini Lige prvaka, ali pronašao je razloge i za bijes!
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 14. svibanj 2022. 21:36

Goran Tomić nasmijan je stigao pred novinare.

- Zanimljiva utakmica za gledatelje. Bilo je tu svega, i dobrih akcija, i preokreta, i golova. Mislim da smo bolje ušli u drugo poluvrijeme, poveli smo, imali još jednu izrazitu priliku za 2:0. Nesmotrenost u zadnjoj liniji dovela je do toga da smo primili gol, nakon toga je Slaven Belupo na valu tog gola zabio još jedan. Imali smo tu crnu rupu od 10 minuta, no nakon toga smo se opet stabilizirali, zabili gol za 2:2, i mislim da je na kraju ta podjela bodova realna - rekao je Tomić.

IZVJEŠTAJ I SVE GOLOVE S UTAKMICE SLAVEN - RIJEKA POGLEDAJTE OVDJE!

Uspio je Rijekin trener u naumu da osvježi momčad u sklopu priprema za finale Kupa.

- To nam je bio cilj, da podijelimo minutažu igračima koji su manje igrali, a da ujedno rasteretimo ove koji su igrali više. Imamo još i humanitarnu utakmicu s reprezentacijom Ukrajine te susret s Dragovoljcem gdje ćemo nastaviti s rotacijama, sve u cilju da budemo najbolji u finalu Kupa. Bilo je i sad puno rotacija, pet do šest novih igrača, mislim da su dobro reagirali. Utakmica je mogla otići i na našu i na Belupovu stranu kad su poveli. Bilo je izuzetno teško za igrati, s pristupom i angažmanom sam zadovoljan.

Prokomentirao je i primljene pogotke. - Prvi neopreznost, a drugi eurogol Krstanovića, zabio je fantastičan gol, i zaslužio je sve čestitke.

Zoran Zekić je žalio za pobjedom.

- Mislim da je utakmica bila baš dobra. Dva raspoložena protivnika, puno šansi, posebice s naše strane. Naravno da to gledam u kontekstu da Rijeci nije lako stvoriti pet-šest prilika i zabiti dva gola. Imali smo jedan jedini problem, a to su ubačaji sa strane. Pričali smo o tome prije utakmice i na poluvremenu, promijenili smo formaciju nakon našeg vodstva na pet iza kako bi naši bočni igrači spriječili te ubačaje. Na kraju smo dobili takva dva gola kakva smo dobili.

Slavenov strateg bio je nezadovoljan učinkom dijela svojih igrača.

- Svojim dečkima mogu čestitati na velikoj borbi i na htijenju, ali ipak ne mogu čestitati svima. Naravno da nije pametno ovo što ću sad reći, volio bih u životu više biti taktičan, ali ne mogu. Meni je poražavajuće da ljudi s 35 godina pokazuju veću želju, energiju i volju, nego neki od ovih klinci koji su dobili šanse i koji ne znaju što ih uopće čeka u životu. Zaista to ne razumijem, a imam svakodnevne pozive mama, tata, menadžera, jer njihovi su svi najbolji... Ljut sam k’o pas, jer zaista volim pobijediti! Čak i nekad dok ne pobijediš, a vidiš neke stvari koje te zadovolje, onda u redu, ali sad sam baš ljut, čak i malo razočaran.

Krstanović je još jednom pokazao da za njega godine nisu problem.

- Mi smo očekivali da on više neće biti tu, a poslije ovakve partije vjerojatno ga nećemo moći zadržati. Kakve veze ima što je u 40. godini!? Ja sam se s 32 godine ostavio ozbiljnog nogometa jer više nisam mogao hodati, ali što Krstanović radi i kakvu je utakmicu odigrao, to je nevjerojatno. To je bila razina Lige prvaka - zaključio je Zekić.

G. Čičin-Mašansker

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 03:06