Roy Ferenčina

 DAMIR KRAJAC Cropix
Roy Ferenčina

‘Nadam se da ćemo biti ozbiljan protivnik Hajduku. Mislim da dosta ovise o Livaji, za nas je bolje da ne igra‘

Trener Roy Ferenčina uoči nedjeljnog gostovanja kod posrnulih Splićana
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 10. veljača 2024. 23:30

Kroz cijeli tjedan pripremali su se igrači Slavena Belupa u odličnom raspoloženju za gostovanje kod Hajduka. Upisali su pobjede protiv Varaždina i Rudeša i podigli samopouzdanje i vjeru u vlastite mogućnosti, potvrđujući kako su obavili kvalitetne zimske pripreme.

- Imamo dvije pobjede u prva dva kola ove godine, dobro smo krenuli, a protiv Rudeša smo prikazali i dobru igru što je rezultiralo s četiri pogotka - kaže trener Farmaceuta Roy Ferenčina.

Ne treba posebno naglašavati da su Bijeli na papiru u velikoj prednosti. Kako zbog kvalitete igračkoga kadra i potpore navijača, tako i zbog tradicije koja koprivničku momčad prati na Poljudu, gdje su dosad uspjeli ostvariti tek jednu jedinu prvenstvenu pobjedu.

- Svi znamo da se Hajduk bori za prvo mjesto, oni su u toj utakmici favoriti, ali favoriti ne pobjeđuju uvijek. Mi se nadamo da u Splitu možemo nešto uhvatiti, nadam se da ćemo biti na stopostotnom angažmanu i maksimalno unutra. Želimo pun stadion, želimo uživati u nogometu. Nadam se da ćemo biti hrabri i da će nas i sreća poslužiti - ističe trener Ferenčina.

Rušenje tradicija

Činjenica jest da je Hajduk pod imperativom pobjede nakon slabijeg starta u nastavak sezone. Je li za vas bolje da je Hajduk pod pritiskom ili je to otegotna okolnost?

- Svi mi znamo da je s Hajdukom uvijek bilo teško igrati u Splitu. Oni su protiv Slavena u prošlosti uvijek bili veliki favoriti i dosta su dobro prolazili protiv nas, ali te neke tradicije moraju se rušiti. Nadam se da ćemo ponoviti ove igre i da ćemo biti ozbiljan protivnik Hajduku. Idemo otvoreno, neću reći da nemamo što izgubiti jer igra se za bodove. Normalno da ćemo probati nešto napraviti kako bismo uhvatili pozitivan rezultat.

Kod kuće Slaven uglavnom igra utakmice pred par stotina ljudi, je li zbog toga možda potrebna i posebna mentalna priprema?

- Što se tiče moje ekipe, bez obzira na to igramo li mi pred 200 ljudi ili pred 30.000 ljudi, smatram da nema razlike. Ja i na svakom treningu zahtijevam da smo sto posto unutra, da igrači uvijek imaju motiva igrati jer bavimo se najljepšim poslom na svijetu. Dragi Bog nam je dao da se bavimo nogometom, zato i govorim igračima da idemo uživati u svakoj minuti svakog treninga i svake utakmice, da damo sve najbolje od sebe, pa ćemo vidjeti što će biti.

Hajduk se bori za naslov prvaka, kako gledate na Karoglanovu momčad?

- Hajduk je napravio dobru selekciju, to nitko ne može reći, imaju odlične igrače, i sadašnje i bivše reprezentativce. Zašto su oni sad u malo lošijoj formi, to je pitanje za njih, ali radi se o ozbiljnoj ekipi koja ravnopravno konkurira za prvo mjesto.

Imaju zamjenu

Marko Livaja vjerojatno neće nastupiti. Je li za vas bolje da on ne igra?

- Gledajte, Livaja je najbolji igrač Hajduka, normalno da je za nas bolje da ne igra. Međutim, za njega imaju zamjenu u Kaliniću, koji je isto imao vrhunsku karijeru i također je dobar igrač. No, mislim da dosta ovise o Livaji, i prošlu utakmicu koju smo doma izgubili opet je odlučio Livaja. Za nas je sasvim sigurno bolje da on ne igra.

Kroz prvoligašku povijest od 1997. godine Slaven Belupo se na travnjaku Poljuda uglavnom predstavljao u dosta sramežljivim izdanjima.

Trenerova garancija

U 42 prvenstvena susreta Bijeli su slavili 32 puta, devet puta bilo je neodlučeno, a Mateas Delić bio je junak jedine pobjede koprivničke momčadi u Splitu. Razlika pogodaka je 89:23.

- To je prošlost, gledamo sadašnjost i garantiram da ćemo mi biti na sto posto svojih mogućnosti. E sad, vidjet ćemo hoće li to biti dosta za pozitivan rezultat, ali vjerujte da ćemo na Poljudu ići maksimalno - najavio je odlučnu partiju Roy Ferenčina.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
08. svibanj 2024 15:24