GORAN MEHKEK Cropix
REAKCIJE TRENERA

Jakirović priznao: ‘Jednog igrača možda previše guram, ali vjerujem mu‘

Trener Dinama otkrio je i kad će se sastati s novim predsjednikom kluba
Piše: Davorin Olivari/SNObjavljeno: 10. ožujak 2024. 20:02

Dinamo je s visokih 5:2 pobijedio Slaven Belupo i tako nastavio svoju utrku za naslov prvaka s Hajdukom i Rijekom. Nakon susreta, svoje je viđenje ponudio trener Modrih Sergej Jakirović.

- Ušli smo jako dobro u utakmicu i jako brzo poveli s 2:0, a onda smo im poklonili gol za 2:1. Nakon toga smo u svoje redove unijeli nervozu i olako gubili pasove. Na poluvremenu smo reagirali i ubacili igrača u vezni red da učvrstimo redove jer nisam bio zadovoljan. Nakon toga smo opet napravili grešku i bilo je 2:2. Morali smo prisilno napraviti nove zamjene jer si ne smijemo dopustiti prosipanje bodova. Oni koji su ušli su dobro odradili posao i pobijedili smo.

Jeste li očekivali ovakav pad nakon PAOK-a?

- Očekivao sam da ćemo biti bolji u svim segmentima igre. Ne znam zašto je to bilo tako i zašto nismo bili bolji. Mi moramo rotirati igrače jer ćemo inače puknuti.

Slijedi uzvrat s PAOK-om.

- Već u srijedu letimo u Grčku. Od sutra se okrećemo PAOK-u i uzvratu. Znamo da će tamo biti jako nabrijana atmosfera. Rekao bih da moramo tamo odigrati još bolje u obrani nego ovdje kući jer će i oni drugačije igrati na svom terenu. Napravit ćemo sve da prođemo dalje. Sada se okrećemo četvrtku, pa tek onda Rudešu.

image

Sergej Jakirović i Roy Ferenčina

GORAN MEHKEK Cropix

Dinamo je dobio i novog predsjednika.

- Čestitam gospodinu Velimiru Zajecu na pobjedi. Želim mu puno zdravlja i sreće i da nastavimo putem kojim smo išli, možda čak i da to bude bolje. Hvala i gospodinu Mirku Barišiću na podršci koju nam je davao čitavo vrijeme dok smo tu - zaključio je Jakirović.

Pojavio se zatim i na presici, gdje je upitan zašto Hoxha nije uzeo loptu i izveo drugi kazneni udarac za Dinamo, iako mu je Baturina to ponudio.

- Ne znam zašto nije uzeo loptu koja mu je nuđena. To biste trebali pitati njih dvojicu. Hohxa ima podršku svih nas, možda ga i previše guramo, ali vjerujemo u njega.

Još jednom je sažeo dojmove...

- Mislim da smo dobro ušli u utakmicu, poveli s 2:0 a onda iz neshvatljvih razloga ušli u probleme, pogotovo u veznoj liniji. Očlekivao sam mali više energije, ponekad smo izgledali ispuhano. Primili smo dva pogotka iz pogrešaka, na kraju smo morali raditi neplanirane izmjene. Najbitnije jest da smo uzeli tri boda. Ritam je žestok, moramo rotirati. Mi smo imali svoj mir prije utakmice, možda je netko ćuo detonacije izvana, ali imali smo mir. Čestitao bih Velimiru Zajecu na izboru, a zahvalio bih se i bišem predsjedniku Barišiću. U ponedjeljak ću se vidjeti s gospodinom Zajecom.

Svoje viđenje ponudio je i trener Slaven Belupa Roy Ferenčina.

- Odigrali smo dobru utakmicu do te 70. minute kada je dosuđen penal za treći gol Dinama. Imali smo ranije još nekoliko šansi, ali nismo ih zabili. Kažem, bili smo dobri do tog penala. To je presudilo utakmicu uz to što je trener Dinama Sergej Jakirović u igru ubacio par prvotimaca - rekao je Ferenčina pa dodao:

- Zadovoljan sam igrom u napadu i veznom redu, ali obrana nije bila na nivou. To mora biti puno bolje. Sad slijedi Rijeka koja je odlična, bore se za naslov. Moj prijatelj Sopić to odlično vodi. Nadam se da ćemo biti jači za igrače koji su sad bili kartonirani ili ozlijeđeni i da ćemo ovako kao danas odigrati u napadu i veznom redu i popraviti obranu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
09. svibanj 2024 17:17