JAKOV PRKIC Cropix
NAKON POBJEDE

Hajdukovac ima poruku za čudesne juniore: ‘Moramo im objasniti da još nisu ništa osvojili, isto kao i mi u Kupu‘

‘Razgovarat ćemo s momcima. Normalno je da su uzbuđeni, trebaju proslaviti, ali...‘
Piše: SNObjavljeno: 19. ožujak 2023. 08:24

Hajduk je u susretu su 26. kola HNL-a na Poljudu svladao Slaven Belupo sa (1-0) i tako zaostatak za vodećim Dinamom sveo na šest bodova uz utakmicu više.

Pogodak odluke dogodio se u 72. minuti kada je Livaja ubacio u kazneni prostor, Božić je potom loše očistio te je lopta stigla na udarac natrčalom Mikanoviću koji je sa 18 metara pogodio sam donji lijevi kut nemoćnog Čovića.

Nakon utakmice o golu je progovorio i sam strijelac.

- Sretniji sam jer smo odigrali dobro protiv Osijeka i Belupo, nego što sam postigao pogodak. Raduje me kada zabijem zgoditka, ali više me raduje pobjeda. Prije godinu dana sam postigao zadnji pogodak protiv Rijeke, ali ovaj je u karijeri možda i najljepši pogodak. Fešta? Ne, nema fešte, moramo biti ponizni i nastaviti raditi. Imamo dva tjedna za pripremu Šibenika, vrlo sličnu utakmicu očekujemo, Zatvorit će se, igrati na kontranapde sa brzim igračima, ali idemo se pripremiti kao i za ovu sa Slaven Belupom.

S druge strane portugalski stoper Ferro kaže:

- Utakmica je bila teška. Znamo da oni igraju nisko i pokušavaju iznenaditi kontranapadima. No, bili smo dobro organizirani, uvijek smo bili spremni na njihove kontre. Zaista je lijepo da su navijači s nama, znamo da je njima teško kad naši rezultati nisu dobri, ali teško je i nama.

Osvrnuo se i na uspjeh juniora koji su izborili plasman na Finale Four turnir Lige prvaka mladih.

- Razgovarat ćemo s momcima. Normalno je da su uzbuđeni, trebaju proslaviti, ali imaju još dvije utakmice za postati prvaci Europe i moramo im objasniti da su ušli u polufinale, no još ništa nisu osvojili. To je isto kao što smo i mi u polufinalu kupa protiv Slaven Belupa, ali nismo još ništa osvojili. No, zaista mi je drago zbog tih mladih momaka, trebaju uživati u ova dva tjedna pauze. I mi i oni se možemo malo odmoriti – zaključio je Ferro.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
29. travanj 2024 13:48