Igrač Slaven Belupa na Maksimiru

 GORAN MEHKEK Cropix
STIŽU DVA NOVA ‘TEŠKAŠA‘

Dinamova petarda nije nikakva drama: Držali su Modre u šahu sve do 70. minute, a još kad se vrati i kapetan...

Nema problema zbog poraza, a ni zbog rasporeda, koji sada u Koprivnicu dovodi Rijeku i Osijek
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 13. ožujak 2024. 21:53

I peti put u nizu izgubio je Slaven Belupo s najmanje tri pogotka razlike na gostovanju u Maksimiru, gdje redovito prolazi prilično loše. Nisu stoga ni ovaj put u Koprivnici gajili nerealne ambicije uoči odlaska u metropolu, poruka je bila “želimo odigrati dobru utakmicu, pa što bude”.

Ako se gleda samo faza napada, onda u Slavenu mogu biti zadovoljni. Pokušali su igrati, bili su hrabri, postigli su dva pogotka, od kojih je prvi posebno lijep zbog Štrkaljove asistencije petom Lepinjici, a drugi ima svoju vrijednost jer ga je protiv bivšeg kluba postigao mladi talent Šakota. Mogli su možda poentirati još koji put, izlazili su s obranom visoko, tražili koridore prema Nevistiću. Međutim, u fazi obrane koprivnička momčad nije položila ispit. Primljeno je pet komada, a neki od njih su se vjerojatno mogli spriječiti boljim postavljanjem ili kvalitetnijim reakcijama. No, problemi s obranom nisu novost u redovima Farmaceuta, koji s tim dijelom igre muku muče još od prvoga kola kad im je na otvaranju Opus Arene osječki sastav podario šest golova. Samo je budući drugoligaš Rudeš primio više, i zapravo je i za Slaven i za ostatak “lige bez briga” odlična stvar što je Rudeš već odavno otpisan, pa za ostanak među najboljima nema straha.

image
GORAN MEHKEK Cropix

U Slavenu su, pak, shvatili da bi takvu sezonu mogli iskoristiti za profiliranje kadra za sljedeću, kao i za afirmaciju mladih. Primjerice, u nedjelju je svoj debi u SuperSport HNL-u upisao i mladi napadač Uroš Mrdaković, 19-godišnjak rođen u Beogradu. Vodeći strijelac juniorskog prvenstva s 13 postignutih pogodaka u subotu je zabio četiri gola u pobjedi protiv Mladosti iz Ždralova (4:1), a za to ga je trener seniora Roy Ferenčina nagradio prvim minutama u elitnom rangu, i to na gostovanju u Maksimiru.

Mrdaković je u 87. minuti zamijenio Tomislava Štrkalja, a može se očekivati da će i do kraja sezone dobivati određenu minutažu u seniorima.

No, vratimo se nedjeljnoj utakmici u Maksimiru, u kojoj su gosti iz Koprivnice prvaka držali u neizvjesnosti sve do dosuđenog kaznenog udarca nakon kontakta Lepinjice i Baturina, čiju su opravdanost mnogi ocijenili vrlo upitnom.

- Odigrali smo dobru utakmicu, sve do penala za treći gol Dinama. Imali smo u prvom poluvremenu par prilika, a dobro je bilo i drugo poluvrijeme do 70. minute. No, onda je presudio penal, a možda najviše i to što je kolega Sergej Jakirović u igru uveo prvotimce Baturinu, Hoxhu i Špikića - komentirao je Slavenov trener Roy Ferenčina.

Važno je naglasiti da su i ljudi u klupskom vodstvu svjesni da je ovo prijelazna sezona, te da će se za sljedeću nastojati kreirati igrački kadar koji bi mogao napasti i gornju polovicu ljestvice.

Nema stoga nikakve drame zbog novog poraza, a ni zbog teškog rasporeda, koji u sljedeća dva kola u Koprivnicu dovodi Rijeku i Osijek. Obrani bi trebalo biti malo lakše kad se napokon vrati kapetan Božić, koji ne samo da je kvalitetan igrač, nego je i šef obrane, pa je uz njega lakše i drugim mladim braničima.

Linker
12. svibanj 2024 01:50