Slavlje igrača Osijeka

 NIKSA STIPANICEV Cropix
POGLEDAJTE POGOTKE

Velika pobjeda Osijeka! Beljo dvaput u 3 minute zabio Šibeniku i zadao mu novi težak udarac

Devetka gostiju nije imao milosti potkraj prvog dijela, zabio je i treći put, no taj gol je poništen
Piše: Davor Trutin, Sportske novostiObjavljeno: 13. studeni 2022. 16:53

ŠIBENIK - OSIJEK 0:2 (Beljo 36‘, 38‘)

ŠIBENIK - Stadion Šubićevac. Gledatelja 250. Sudac: Goran Pečarić (Zagreb). Pomoćnici: Crnčić, Vuković. ČETVRTI SUDAC: Terzić. VAR: Kolarić. AVAR: Zobenica. DELEGAT: Stanković.

ŠIBENIK (4-2-3-1): Rogić - Rom, Perić (od 74. Marasović), M. Matić, Mina - B. Matić (od 46. Špeljak), Mesa - Dolček (od 80. Kreković), Rak (od 46. Skorup), Arai - Čop 5 (od 40. Delić). TRENER: Mario Cvitanović.

OSIJEK (4-4-2): Malenica - Gržan (od 73. Bartolec), Barišić, Žaper, Leovac - Caktaš, Jugović (od 61. Barry), Nejašmić, Kleinheisler - Mierez (od 71. Špoljarić), Beljo. TRENER: Rene Poms.

ŽUTI KARTONI: Žaper (70 - preoštar start), Leovac (79 - nesportsko ponašanje)

>>> POGOTKE S UTAKMICE POGLEDAJTE OVDJE <<<

Osijek je još jednom, peti puta zaredom odnio bodove sa kišnog Šubićevca. Za nova tri boda za uspješan oproštaj od jeseni bila su dovoljna dva projektila sjajnog Diona Drene Belje. Šibenik je ovu nadasve čudnu i neuvjerljivu polusezonu zaključio novom razočaravajućom predstavom. Pokazavši da je pobjeda i prolaz u četvrtfinale kupa bio samo labuđi pjev. Osijek ipak nije Gorica...

Šibenik je krenuo na Osijek u gotovo istom sastavu kao u kup-dvoboju s Goricom, nije bilo Skorupa ali sa povratnikom Rogićem na golu. Osječani su pak doputovali u Dalmaciju bez vratara Ivušića, reprezentativni vratar ostao je u Osijeku, a dan kasnije biti će u avionu za Katar. Službeni razlog nedolaska je - viroza...

Prve minute protekle su u međusobnom ispitivanju snaga, Šibenik je nakon desetak minuta pokušao u tri navrata, ali napadi Dolčeka (dva puta) i Čopa nisu bili konkretni. U 14. minuti Kleinheisler je bio na povratnoj lopti ali snažan udarac završio je u bloku B. Matića. Težak, klizak teren onemogućivao je pas igru, ali i dosta oprezne igre s obje strane. Šibenik je dobro parirao gostima, čvrstim blokom, s brzim izlascima s jednim, dva dodira ali nisu uspijevali doći do gola Malenice. Onda je Arai zaradio slobodnjak iskosa s nekih 21-22 metra. Duje Čop je tukao snažno sa 20 metara, a Malenica sjajno iščupao ispod grede.

image
NIKSA STIPANICEV Cropix

Počelo se nešto konkretnije igrati, posebice gosti sa Drave koji su prebacili težište igre u šibenski dio terena. Nakon duplog pasa Belje i Kleinheislera ponovno je zaprijetio Mađar, ali njegov projektil u korner je odbio Rogić. Nakon toga Gržan je ubacio sa desne strane, Mierezov udarac glavom otišao je preko gola. U 31.minuti jedna naoko sporna situacija u kaznenom prostoru Osijeka, nakon skoka Malenice i Bernarda Matića veznjak Šibenčana ostao je ležati na podu. Domaći su tražili penal, Čini se da je bila i tiha provjera VAR-a ali igralo se dalje.

I, onda blic krig Slavonaca u dvije minute. Sa dva projektila, glavom i nogom Dion Drena Beljo je odveo goste na uvjerljivu prednost. Šibenska obrana kapitulirala je u dva navrata, prvi puta je pogriješio Rom oklijevajući očistiti loptu ispred lukavog Caktaša, a drugi gol su primili očito još pod dojmom prvoga. Ali, treba čestitati Belji koji je majstorski naciljao - neobranjivo za Rogića.

Nakon dva metka u svojoj mreži obrana Šibenika je još u nekoliko navrata grubo pogriješila, mogao je Osijek do kraja poluzvremena postići još gol, dva. Ali, i tih 0:2 je bilo dovoljno.

Do kraja poluvremena još je Delić zamijenio Čopa, a Šibenik odigrao skromnih 45 minuta.

S dvije nove promjene (Skorup - Špeljak) Šibenik je krenuo na sve ili ništa, odmah je to donijelo konkretnu situaciju, nakon akcije Araija i Delića Špeljak je na dodavanje Delića pogodio vratnicu sa desetak metara. Prije toga Mierez je ciljao previsoko u solidnoj poziciji. Nakon te šanse domaćih igra se potpuno primirila, pojačala je kiša, Osječani su rutinski kontrolirali situaciju na terenu, a Šibenik je nešto pokušavao. Ali, nije tu bilo prave energije, odlučnosti ali ponajprije kvalitete da se zaprijeti gostima. (O)lako su upadali u ofsajd zamke koje su im pripremali Osječani. Nezadovoljstvo zbog nemoći aktera na travnjaku iskaljivali su navijači Šibenika povicima ponajprijeupućenim prema domaćoj upravi...A, bilo je i onog čuvenog šibenskog crnog humora, u stilu da je bilo bolje da su prijavili ulet korone u svlačionicu, i tražili odgodu. Jer ovaj Šibenik u ovom trenutku nije kadar nositi se sa konkurentima, posebice ne onim iz višeg kvalitativnog razreda. Na proljeće ćemo vidjeti.

Siromaštvo događanja u većem dijelu nastavka prekinula je prekrasna akcija Špoljarić - Beljo, ovaj potonji zabio je treći gol. Ali, njegovo slavlje pokvario je VAR - označeno je zaleđe, i ništa od hat-tricka. Nije da Šibenik nije pokušavao, nešto su možda i mogli više napraviti. Delić u zadnjih desetak minuta, te Špeljak ali Osijek nije griješio. U 82. najbolja šibenska šansa uz onu vratnicu, Arai je sve pripremio za Skorupa ali ovaj je tukao previsoko. Nakon jedne gužve i očitog prigovora isključen je i trener gostiju Poms. Inače, utakmica je bila vrlo mirna, nadasve korektna.

Do kraja utakmice ništa se više nije događalo, Osijek zasluženo nosi na obale Drave tri boda iz kišnog Šibenika.


PRIJENOS UŽIVO:

KRAJ: Gotova je utakmica na Šubićevcu! Završeno je pobjedom Osijeka 0:2. Potpuno zasluženo...

90‘ Ulazimo u sudačku nadoknadu, na Šubićevcu će se igrati još 4 minute. Inače, Špoljarić je imao priliku zabiti i treći pogodak, no udarac je izblokiran.

85‘ Nekoliko poluprilika u posljednjim minutama, bilježimo sada udarac Skorupa koji je nakon toga ostao ležati na terenu ozlijeđen, liječnici su ga okružili, a na kraju je na nogama izšao izvan terena.

79‘ Na teren je doletjela jedna bočica, nije poznato odakle... Ide i žuti karton Leovcu. Igra će se nastaviti bez prekida, ali gostujući trener Rene Poms morat će na tribinu...

77‘ Delić je bio blizu, uspio je oduzeti loptu Barišiću, ali pojavio se Žaper pred svojim golom koji je za njega bio prevelika prepreka.

74‘ Umjesto ozlijeđenog Gržana sada će u igru ući Karlo Bartolec. Bit će zamjena i kod Šibenika, umjesto Perića ulazi Marasović.

72‘ Gol, ali poništen! Kakva lopta Špoljarića za Belju, milimetarski precizno proigravanje, Beljo je pobjegao svima u obrani i izašao sam pred Rogića, matirao ga... Ali, označeno je zaleđe.

70‘ Prvi žuti karton na utakmici zbog prekršaja na Dolčeku zaradio je Mihael Žaper. Umjesto Miereza ulazi Špoljarić.

66‘ S tribina Šubićevca počeli su uzvici: Uprava odlazi...! Jasno, navijači Šibenika nezadovoljni su stanjem u klubu...

image

navijači Šibenika

NIKSA STIPANICEV Cropix

63‘ Počela je u Šibeniku padati i kiša, dapače, pada sve jače... Uvjeti za igru još su teži.

61‘ Pola sata do kraja, igra se bez ozbiljnijih prilika, a sad stiže i prva promjena. Umjesto Jugovića u igru će Barri.

57‘ Udarac Mese otišao je preko gola, ne bismo to ni upisali, ali eto, čisto da ostane notirano da su pokušali zaprijetiti i domaći.

55‘ Dobar ubačaj Kleinheislera prema Belji, otklonio je to Mina glavom u posljednji trenutak. Moglo je ovo biti itekako opasno za vratara Rogića.

52‘ Nastavio se dosta žestok ritam utakmice, Osijek želi riješiti pitanje pobjednika, otkloniti ovdje sve dileme, no domaći su se postavili nešto čvršće.

image
NIKSA STIPANICEV Cropix

48‘ Vratnica! Šibenčani se bude, Špeljak je pogodio okvir gola. Arai je oduzeo loptu, fino odigrao s Dolčekom, a lopta je potom došla do Špeljaka koji otprve pogađa stativu.

46‘ Velika prilika za Miereza! Pogrešku Dina Skorupa nije uspio iskoristiti napadač Osijeka, bio je praktički sam na ulasku u kazneni prostor, ali pucao je preko gola.

POLUVRIJEME: Kraj prvog dijela na Šubićevcu, s dva pogotka Diona Drene Belje Osijek ide na predah, velika je to prednost za momčad Renea Pomsa.

44‘ Pokupao je sada i Caktaš, ali je obranio Rogić

38‘ GOOOL! Dio Drena Beljo!!! Dva gola u tri minute postigao je napadač Osijeka. Drugi je pao iz kontranapada - dobro su odigrali Mierez i Leovac, a Beljo je precizan s 20-ak metera od gola

36‘ GOOOL! Vodi Osijek 1:0. Kombinirali su Osječani na lijevoj strani, Rom se nije najbolje snašao u jednoj situaciji, a to je iskoristio Caktaš koji je poslao loptu u peterac gdje je Beljo bio siguran za 1:0

31‘ Zanimljiva situacija u šesnaestercu Osijeka. U skoku je bio Bernardo Matić, ali je loptu rukom izbio Malenica. Bilo je kontakta između njih dvojice u tom trenutku, Matić je ostao ležati na travnjaku, ali sudac Pečarić nije ni pomislio dosuditi jedanaesterac

26‘ Sada je s 25 metara lijepo pucao Kleinheisler, ali je i Rogić na mjestu

23‘ Duje Čop! Odlično je igrač Dinama na posudbi izveo slobodan udarac s lijeve strane na nekih 20ak metara od gola Osijeka. No, Malenica je paradom spasio svoju momčad od gola

21‘ Bilo je nekoliko pokušaja, ali dojam je u prvih 20 minuta ipak slab. Osim onog udarca Kleinheislera, koji je završio u bloku, nismo vidjeli niti jedan drugi pokušaj udarca s bilo koje strane

image
NIKSA STIPANICEV Cropix

14‘ Dobru su sada akciju ‘složili‘ igrači Osijeka. ‘Napunili‘ su domaći šesnaesterac, a Gržan je zatim loptu s desne strane vratio na 13-14 metara od gola na udarac Kleinheisleru. No, njegov udarac je zaustavio Bernardo Matić

11‘ Lijepo je sada Arai pobjegao obrani Osijeka na lijevoj strani i ubacio u sredinu, ali Dolček nije najbolje primirio loptu. Da i jeste, ne bi bilo ništa od toga jer je označeno zaleđe

8‘ Početak utakmice jasno pokazuje da je Osijek žestoko krenuo po novu pobjedu. Pritisli su nogometaši slavonskog prvoligaša domaćine, s bokova prijete Gržan i Kleinheisler, ali za sada pravog udarca nema

2‘ Iako iz ove akcije nije bilo nikakvog konkretnog udarca prema golu, moramo je zapisati jer su Mierez i Beljo lijepo kombinirali s čak tri dodavanja petom u samo nekoliko sekundi...

1‘ Počela je utakmica. U Šibeniku pada kiša pa će igračima biti nešto teže igrati na vodom natopljenom terenu

Stigli su sastavi - kod Osijeka na vratima nije reprezentativac Ivušić već 28-godišnji Marko Malenica. Ivušić ima virozu pa nije ni na klupi. Osječani imaju problema s virozom posljednjih dana pa trener Poms nije ‘napunio‘ klupu na kojoj mu sjedi 11 umjesto 13 igrača

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 12:10