Iker Pozo (desno)

 MARK FLETCHER Nurphoto Via Afp
POSEBAN TRANSFER

Prošao je školu Reala, bio u Man. Cityju, a sada potpisao za hrvatskog prvoligaša: ‘Ovo je ozbiljan projekt‘

Klub sa Šubićevca dodatno je ojačao svoje redove u borbi za ostanak
Piše: D. TrutinObjavljeno: 07. veljača 2023. 18:35

Defenzivni vezni, Iker Pozo (22), novo je pojačanje Narančastih. Španjolac je prošao školu Real Madrida, zatim je bio član Manchester Cityja (U-18, U-23), a u međuvremenu i na posudbama u Eindhovenu i Rijeci. Za mladu momčad Cityja odigrao je 43 utakmice.

Pozo je prije godinu dana stigao na Rujevicu, pričalo se kao veliko pojačanje. Međutim, brzo se i teško ozlijedio i nakon toga vratio u Manchester, ali je u tih tjedan dana treninga ostavio sjajan dojam na tadašnjeg trenera Gorana Tomića, koji je u njemu odmah vidio igrača za udarnu postavu Rijeke. Pozo je u međuvremenu liječio ozljedu, kažu da je sada potpuno zdrav, a oni koji ga bolje poznaju kažu da vrlo brzo može postati jedan od glavnih igrača Šibenika, jer igračku klasu neupitno posjeduje. Na Rujevici Pozo nije imao sreće, vidjet ćemo kako će biti na Šubićevcu...

image

Iker Pozo za vrijeme boravka u Rijeci

HNK RIJEKA

U međuvremenu, nakon što je Gorica skinuta s dnevnog reda, na Šubićevcu je sav fokus prebačen na Lokomotivu.

- Ništa nismo napravili u Velikoj Gorici ako posrnemo protiv Lokomotive - jedan je od brojnih komentara navijača, koji su sve aktivniji na društvenim mrežama.

I teško se suprotstaviti takvom razmišljanju. Naravno, pobjeda protiv izravnog rivala se praktički broji dvostruko, ali ono što trener Čanadi sa suradnicima treba postići je – kontinuitet. Kako onaj igrački, tako i rezultatski. A to je teško izdvojiti jedno od drugog. Susret u Turopolju je pokazao šprancu po kojoj se može nazrijeti kakao će Šibenik nastojati igrati na proljeće. S novim igračima Čanadi sada raspolaže s puno više opcija, a i klupa izgleda kud i kamo kompetitivnija.

- Moram dati kompliment i bivšem treneru, koji mi je ostavio fizički dobro pripremljenu momčad, a imali smo i nekoliko transfera s kojima smo dodali kvalitetu, imamo sad igrače i za kreaciju i za napad, ne samo Duju Čopa - kazao je Čanadi.

I na njemu se vidi da je dosta opušteniji za razliku od ljetos kada je preuzeo Šibenčane.

- Novi predsjednik Karajica me nagovorio na povratak jer ovo bi trebao biti vrlo ozbiljan projekt, možda ne kroz ovih šest mjeseci, ali kroz godinu, dvije sigurno. U prvom mandatu možda je nedostajalo sreće da osvojimo i više bodova, ali s novim igračima vjerujem da ćemo biti bolji. Napravili smo prvi i važan korak, ali još je 16 kola do kraja i nema opuštanja - ističe trener Šibenika.

Dodajmo kako je i novi gazda kluba Željko Karajica oduševljen pobjedom, ali i izvedbom momčadi u Velikoj Gorici. Kako doznajemo, protiv Lokomotive ga neće biti na utakmici jer se nalazi u SAD-u, ali u dnevnom je kontaktu s ljudima iz njegovog kruga, koji su trenutno involvirani u radu kluba.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. travanj 2024 02:27