Hrvoje Kulušić

 NIKSA STIPANICEV Cropix
KAKO ĆE OVO IZVESTI?

Miljenik Torcide napada HNL? Iz kluba najavljuju brzi povratak, a nemaju ni trenera ni definiranu momčad

‘U pregovorima smo s dosta igrača, strpite se malo‘, kaže sportski direktor Hrvoje Kulušić
Piše: Davor TrutinObjavljeno: 26. lipanj 2023. 18:31

Samo tjedan dana prije najavljenog starta priprema za nastup u 1. NL (ex 2. HNL) na Šubićevcu i dalje nije riješeno puno bitnih stvari. Iako se emitira spremnost i ambicije o ekspresnom povratku u elitni razred, klub još nije imenovao novog trenera, a stigla su tek dva nova igrača!

Jasno je tek da Damir Čanadi neće povesti Narančaste u novi drugoligaški izazov, a posljednje informacije do kojih se može doći govori da će to biti Mario Carević. S Makaraninom je navodno sve dogovoreno, sređuju se tek neke potankosti, i čeka se njegov potpis. Ako ne bude novih iznenađenja. Osim trenera Šibenik nema ni približno definiranu momčad koja bi se trebala brzo okupiti, slagati i popunjavati u hodu i napasti SuperSport HNL. Za sada su tek potvrđeni dolasci Stipe Bačelića-Grgića i Kristijana Pavičića. Za sada su izvjesni samo odlasci, igrači kojima su istekle posudbe, odnosno najveći broj njih koji koristi klauzulu raskida ugovora zbog ispadanja kluba u niži rang.

image

Mario Carević

DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix

- U pregovorima smo s dosta igrača, strpite se malo. Idućih dana će krenuti potpisi. Momčad će se kompletirati i na prozivci 3. srpnja već će biti sasvim dovoljno igrača za start priprema, što postojećih, što onih koji će do tada potpisati. A bit će i desetak igrača na probi - umiruje sportski direktor HNK Šibenik Hrvoje Kulušić.

Trenutno Šibenik ima jako malo igrača s važećim ugovorima, plus par juniora koji će se priključiti prvoj momčadi. Osim kvalitete, momčad se mora i brojčano popuniti obzirom da odlazi ili je već otišlo barem 80-85 % prošlosezonskog kadra. Kulušić dodaje da ne žele dovesti igrače "na kile" samo da popune broj.

- Ne treba nam 20 igrača samo radi broja. Tražimo isključivo igrače koji će nam biti pojačanja, ne samo za 1. NL i povratak u prvi rang, već i one koji će nam igrati i u eventualnom povratku u elitu što nam je cilj. Zato ne žurimo, tražimo, pregovaramo i uskoro ćete imati dosta informacija - ističe Kulušić.

Ono što doznajemo jasno iz neslužbenih izvora je da Šibenik pregovara s bivšim braničem Lokomotive, te nekim igračima iz Slovenije, Slovačke... Kažimo kako je ždrijeb nove sezone 1. NL Šibeniku donio domaćinstvo protiv Vukovara, pa gostovanje u Solinu, te novi dolazak Slavonaca, ekipe iz Bijelog Brda...

Linker
26. travanj 2024 02:47