Carlos Eduardo Torres (desno)

 TOM DUBRAVEC/ CROPIX Cropix
VELIKA PRAVNA POBJEDA

Hrvatskom klubu prijetila je financijska katastrofa, nakon gotovo tri godine konačno može odahnuti

CAS je odbio zahtjev Kolumbijaca, klub i njegov igrač oslobođeni su bilo kakve odgovornosti
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 03. studeni 2023. 11:19

Šibenik i odvjetnik Nikola Badovinac proslavili su veliku "pobjedu" na CAS-u. Naime, nakon pune 2,5 godine pravomoćno je okončan postupak radi naknade štete na zahtjev CD Tolima iz Kolumbije, za raskid ugovora bez opravdanog razloga pokrenut protiv igrača Carlosa Eduarda Torresa i HNK Šibenik.

Još u veljači 2021. igrač je potpisao ugovor s tadašnjim prvoligašem HNK Šibenik kojim su u to vrijeme upravljali vlasnici kluba iz Kolumbije, a u svibnju iste godine tužbom pred FIFA DRC, kolumbijski klub je pokrenuo postupak radi isplate naknade štete u iznosu od preko dva milijuna eura.

Novi vlasnici kluba, obitelj Jurić su nakon kupnje kluba od Kolumbijaca, za zastupanje u tom postupku angažirali odvjetnika Nikolu Badovinca, stručnjaka za sportsko pravo i između ostalog predsjednika komisije za propise HNS-a.

Nakon 2,5 godine trajanja postupka pred FIFA-om i CAS-om, u kojem je kolumbijski klub tvrdio da je njihov ugovor s Torresom raskinut bez opravdanog razloga te da je stoga nastala šteta, kao i da je takvo postupanje potencirano i ponašanjem HNK Šibenika, konačno je najviši sportski sud CAS iz Lausanne ovaj tjedan odlučio i donio presudu kojom se u cijelosti odbija zahtjev kolumbijskog kluba.

- U svakom slučaju jako sam zadovoljan ishodom jer je predmet bio vrlo zahtjevan i opsežan, a u konačnici smo kolega Daniel Muñoz iz Valencije - s kojim sam zajedno radio na ovom slučaju - uspjeli u cijelosti dokazati naše tvrdnje i osloboditi igrača Torresa kao i HNK Šibenik bilo kakve odgovornosti - kazao nam je odvjetnik Badovinac.

Na Šubićevcu su napokon odahnuli, jer da je presuda otišla na stranu Kolumbijaca, Šibenik bi bio u golemim financijskim problemima koje bi morao rješavati aktualni vlasnik Željko Karajica, koji s tim slučajem nije imao baš nikakve veze.

Linker
30. travanj 2024 04:32