GORAN MEHKEK Cropix
POVRATAK NADE

VIDEO: I to se dogodilo! Rudeš slavi prvu pobjedu ove sezone, a sve u režiji bivših dinamovaca

Trebalo je čekati do 25. kola da Rudeš prvi put ove sezone uzme tri boda u jednoj utakmici
Piše: Hina/SNObjavljeno: 04. ožujak 2024. 16:54

RUDEŠ - GORICA 2:1 (Ćorić 26. - 11m, Mašala 93./Matavž 39.)

RUDEŠ: Marković - Šehić, Mrčela, Aboubacar, Karačić - Vukmanović, Pasariček (od 89. Pavković)- Latković (od 60. Mašala⚽), Ćorić⚽ (od 60. Srbljinović), Špeljak (od 70. Petković) - Doležal (od 89. Krušlin)

GORICA: Banić - Matković, Maloča, Krizmanić, Štiglec - Pršir, Mrzljak (od 76. Soldo)- Mitrović (od 76. Jurić), Lazarov (od 60. Kapulica), Rukavina - Matavž⚽

Golove s utakmice pogledajte OVDJE


Nogometaši Rudeša ostvarili su prvu pobjedu sezone nakon što su u posljednjem susretu 25. kola SuperSport HNL-a na stadion u Kranjčevićevoj pobijedili Goricu sa 2-1.

Rudeš je poveo u 26. minuti golom Ante Ćorića iz jedanaesterca, izjednačio je Tim Matavž u 39. minuti, a pobjednički gol za Rudeš zabio je Riad Mašala u trećoj minuti nadoknade.

Bila je to prva pobjeda Rudeša ove sezone nakon što je u 24 kola dohvatio samo četiri boda remiziravši protiv Lokomotive (0-0), Varaždina (0-0), Slaven Belupa (0-0) i Istra 1961 (0-0).

Bila je to i druga utakmicu u nizu i tek treća ove sezone da je Rudeš poveo. U prošlom kolu klub iz zapadnog dijela Zagreba je poveo 1-0 protiv Istre 1961 i na koncu izgubio 1-2, dok je u prvom kolu imao 3-0 protiv Osijeka, ali je na koncu izgubio 3-4.

S druge strane Gorica je upisala sedmi poraz u posljendjih osam kola.

image
GORAN MEHKEK Cropix

Domaćin je bolje ušao u susret i već u trećoj minuti Ante Ćorić je zaprijetio s distance, ali nije bio precizan. U sedmoj minuti je Aleksa Latković poslao opasnu loptu u peterac, ali obrana Gorice očistila opasnost, u nastavku akcije pucao je Jan Doležal, ali slabo.

Bolju igru Rudeš je okrunio vodstvom u 26. minuti. Krešimir Krizmanić je neoprezno startao na Doležalu, a sudac Jakov Titlić je nakon VAR analize pokazao na bijelu točku. Ćorić je bio siguran postigavši prvi gol otkad se vratio u hrvatski nogomet.

Gorica je prvi put zaprijetila u 34. minuti, pucao je Dino Štiglec, ali je njegov udarac završio preko gola. Pet minuta kasnije Gorica je izjednačila, Štiglec je ubacio s lijeve strane, Tim Matavž je primio loptu u sredini, okrenuo se i sa desetak metara znalački pogodio za 1-1.

Gosti su u nastavak ušli daleko aktivnije i u 52. minuti imali su lijepu priliku za vodstvo, Jurica Pršir je pucao sa 18 metara, ali tik uz stativu. Dvije minute kasnije Gabrijel Rukavina je odlično pucao, ali je Matej Marković bio spreman. Minutu kasnije vidjeli smo još jedan udarac iz daljine, pucao je Filip Mrzljak, ali niti on nije bio precizan.

U posljednjih 20 minuta susreta ritam je pao, Gorica se "ugasila", pa je i Rudeš došao do "zraka", ali bez konkretne opasnosti pred vratima Ivana Banića, sve do sudačke nadoknade kada je Fran Karačić ubacio s desne strane, a Mašala zabio za veliko slavlje domaćina.

image
GORAN MEHKEK Cropix

Na ljestvici vodi Rijeka sa 53 boda, Hajduk je drugi s bodom manje, dok je Dinamo treći sa 48 bodova i susretom manje.

Gorica je šesta sa 30 bodova, dok je Rudeš i dalje posljednji sa svega sedam bodova.

KRAJ UTAKMICE

90+3.⚽GOOOL! Rudeš vodi 2:1, strijelac je Riad Mašala. S desne strane visoko je ubacio Karačić, a Mašala pogotkom dovodi Rudeš na prag prve pobjede ove sezone.

90+1. Centimetri su sada dijelili Goricu od vodstva, Kapulica je nakon ubačaja spustio jednu loptu, nespretno je reagirao Camara i gurnuo loptu put vratnice. Ipak, upitno je je li 19- godišnji veznjak Gorice uopće bio u dozvoljenoj poziciji.

90. Pršir je pucao iz velike udaljenosti, Marković pomalo 'senzacionalistički' brani svoj gol.

88. Napokon jedan ozbiljniji pokušaj, Maloča je nakon ubačaja iz kuta nadvisio svog čuvara, pucao glavom, ali ravno u Markovića.

84. Ulazi utakmica u završnu fazu, bez konkretnih pokušaja i preuzimanja rizika u posljednjih 10ak minuta.

78. Sjajan napad Gorice, Rukavina je uputio izvrsnu loptu kroz obranu za Jurića, potonji je savršeno ubacio na pet metara, no nije pronašao nijednog od svojih suigrača.

72. Nastavilo se u prvoj polovici drugog poluvremena jednakim tempom iz prvog dijela, s visokim intenzitetom i puno prilika. Gorica se nekoliko puta ozbiljno približila povećanju vodstva, no nisu to uspjeli kapitalizirati te utakmica sada ulazi u pomalo mirnije vode.

image
GORAN MEHKEK Cropix

68. Nakon nekoliko odbijanaca i neuspjelih pokušaja u šesnaestercu Rudeša do udarca je došao Štiglec, no pucao je pokraj gola.

67. Ležati je nakon duela s Camarom ostao Pršir, tražili su gosti kazneni udarac, no sudac Titlć se nije oglasio.

60. Prve promjene povući će treneri obaju momčadi. Iz igre će izaći strijelac Ćorić i Latković, a zamijenit će ih Srbljinović i Mašala. U redovima Gorice Kapulica će zamijeniti Lazarova.

55. Nastavlja se torpediranje Markovićeva gola, sada je iz daljine pokušao Mrzljak, ali pucao je malo iznad vrata.

54. Marković sada drži domaćine na životu, Pršir je s ruba šesnaesterca snažno pucao, pokušao je iz odbijanca i Rukavina, ali vratar Rudeša oba je pokušaja sjajno obranio.

51. Vrlo lijep pokušaj Pršira, odmjerenim udarcem s nekih 25 metara pucao je tik uz desne rašlje Markovićevog gola.

49. Iz ničega se izrodila velika prilika za domaćine, Špeljak je projurio po desnoj strani i silovitim udarcem pogodio vratnicu. Ipak, s malim zaostatkom dosuđeno je zaleđe.

46. Odmah u prvom napadu prilika za goste, Rukavina je nakon ubačaja atraktivno pokušao škaricama, ali nije najbolje zahvatio loptu.

46. Počelo je drugo poluvrijeme!

Prvi dio ogleda Rudeša i Gorice na Kranjčevićevoj nije nimalo razočarao. Od samog se početka igralo otvoreno s obje strane, a prvi su, u 26. minuti iz kaznenog udarca, to kapitalizirali domaćini pogotkom Ante Ćorića. Nastavljali su igrači Rudeša pritiskati Goricu i nakon tog gola, no u jednom trenutku kao da su zaboravili da su i oni ranjivi. Iskoristila je to Gorica brzim napadom u 39. minuti kojeg u pogodak iskusno pretvara Tim Matavž.

image
GORAN MEHKEK Cropix

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

45+1. Velika prilika za potpuni preokret Gorice, dugo su pleli mrežu oko vrata domaćina, na kraju je opucao Štiglec, ali malo pokraj vrata.

39.⚽GOOOL! Gorica je izjednačila, rezultat je 1:1. Ubacio je s lijeve strane Štiglec, primio Tim Matavž i iz okreta zabio za poravnanje na semaforu.

34. Pritišće sada Gorica, Štiglec je nakon odbijanca pokušao 'bombom' s ruba šesnesterca, ali pucao visoko iznad gola.

26.⚽GOOOL! Rudeš vodi 1:0, Ćorić je sigurno poentirao u donji desni kut Banićevog gola. Prvi mu je to pogodak u HNL-u nakon 2366 dana, točnije od 12. rujna 2017. i Dinamove 5:1 pobjede nad Istrom.

image
GORAN MEHKEK Cropix

25. Bit će jedanaesterac za Rudeš! Izvest će ga Ante Ćorić.

23. Traže sada domaćini kazneni udarac, Doležal je nakon udarca Krizmanića ostao ležati, glavni sudac Jakov Titlić ići će sam procijeniti situaciju.

21. Nakon boljeg otvaranja domaćina, Gorica se ubrzo probudila i nekoliko puta ozbiljno približila šesnaestercu Rudeša. Trenutno se igra vrlo otvoreno, oba tima aktivno kroje put do protivničkih mreža.

19. Opasna šansa na drugoj strani, Doležal je ubacio s desne strane, bio je na toj lopti Banić, no nespretno je reagirao i poslao loptu u korner.

17. Požrtvovno sada Šehić spašava Rudeš, Rukavina je poslao obećavajuću loptu za Mitrovića, desni bek u domaćem sastavu u zadnji čas spašava stopostotnu šansu.

15. Pršir je ubacio iz slobodnog udarca, Matković je u gužvi došao u priliku, ali na kraju je ipak dosuđeno zaleđe.

10. Podršku s tribina, uz standardne 'Rudeš Boyse', danas pruža i gostujuća skupina navijača, 'Good Boysi'. Zanimljivo da susret s tribina prati i Željko Sopić, inače bivši trener Rudeša i Gorice.

6. Nove opasne prilike za domaćine, Latković je oštro ubacio na pet metara, Maloča spašava u zadnji trenutak. U nakandnom korneru Doležal se u gužvi izborio za udarac, ali pucao je mlako pored gola.

3. Prvi pokušaj na susretu, Ćoriću se otvorio veliki prostor na sredini terena, opucao je s velike udaljenosti, no bez veće opasnosti.

1. Počela je utakmica!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. travanj 2024 00:45