ZELJKO PUHOVSKI Cropix
SLAVLJE LOKOSA

VIDEO Briljantna utakmica mlade zvijezde: Pogledajte majstoriju koja je raspametila Kranjčevićevu

Lokomotiva je u 26. kolu HNL-a slavila s 3:0 protiv Rudeša i bodovno se izjednačila s Osijekom
Piše: SNObjavljeno: 09. ožujak 2024. 16:48

LOKOMOTIVA - RUDEŠ 3:0 (Marić 57., Šotiček 71., 79.)

LOKOMOTIVA: Čavlina - Vranjković, Bartolec, Leovac, Žilinski (od 84. Matić) - Smakaj (od 56. Fetai), Marić ⚽ (od 84. Kukavica) - Canjuga (od 56. Goričan), Mudražija, Šotiček⚽⚽ - Čop

RUDEŠ: Marković - Krušlin (od 71. Šehić), Mrčela ?, Pavković (od 77. Vujanić), Karačić - Pasariček (od 71. Srbljinović), Vukmanović - Mašala, Ćorić (od 77. Kuzmanić), Latković ? - Brajković (od 58. Petković)


>>> GOLOVE POGLEDAJTE OVDJE. <<<

image

Detaljnija statistika: Sofascore

SOFASCORE

Lokomotiva je odličnom igrom u drugom poluvremenu uvjerljivo nadigrala Rudeš i bodovno uhvatila Osijek na četvrtom mjestu ljestvice. Dok je u prvom dijelu bili skromni, u drugom su nakon gola Marića dečki Silvija Čabraje pokazali zašto su u gornjem domu hrvatskog klupskog nogometa. Opet, po tko zna koji put je društvo s Kajzerice pokazalo da može do konca HNL-a uhvatiti poziciju iza trojke koja se bori za naslov, Rijeke, Hajduka i Dinama. Bilo je u tom razdoblju suverene igre dobrih akcija i atraktivnih golova, pogotovo je to bio treći Marina Šotičeka. Rudešani su bili sasvim solidni za svoje mogućnosti do primljenog gola, a onda su se raspali.

image
ZELJKO PUHOVSKI Cropix

Prvu veliku priliku u Kranjči imao je Rudeš. Krušlin je centrirao, sam je ispred Čavline ostao Latković, ali je promašio glavom s nekih pet-šest metara. Bio je to klasični zicer. Nakon tog promašaja, Rudešani su u sljedeće dvije minute još dva puta ugrozili gol Lokosa. Prvo je iskosa, s nekih desetak metara po zemlji pucao Ćorić, vratar Lokosa je obranio, u nastavku akcije snažno je s nekih dvedeset pet metara opalio Krušlin, ali lopta je zamalo promašila cilj.

image
ZELJKO PUHOVSKI Cropix

Lokomotiva je prvi pravi udarac uputila nakon što se približavalo prvih pola sata. Šotiček se oslobodio pratnje, te je onda pucao desnicom s nekih osamnaest metara, ali nije bilo opasno, jer je lopta išla ravno u Markovića. U posljednjoj minuti prvog poluvremena domaćin je mogao do vodstva. Jednu dubinsku loptu prihvatio je Vranjković u šesnaestrecu Rudeša, ali je s nekih dvanaest metara iskosa pucao jako loše kraj gola. Zanimljivo, kod te akcije pomoćni sudac je iz samo njemu znanih razloga označio zaleđe koje nije postojalo. Tako da bi, da je uspio pogoditi, gol Vranjkovića bio priznat. Inače u prvom poluvremenu smo gledali siromašnu nogometnu predstavu u hladnom i kišnom Zagrebu, gradski suparnici nisu bili previše raspoloženi, pa nekih četiri stotine gledatelja koji su po pasjem vremenu odlučili doći na utakmicu nisu mogli uživati u nogometu. Ali na svoje su došli u drugom dijelu.

image
ZELJKO PUHOVSKI Cropix

Na startu druge dionice opet su gosti prvi stvorili priliku i to nakon prekida. Ćorić je izveo korner, Pavković je najviše skočio na nekih pet metara, ali je glavom promašio. A ubrzo nakon toga Lokosi su poveli. Mudražija je izveo korner, a na ‘drugoj stativi‘ oslobodio se Marić i glavom fino pogodio. Nakon tog pogotka Lokomotiva se potpuno nametnula, nadirala prema golu Markovića s svih strana.

image
ZELJKO PUHOVSKI Cropix

I u tom razdoblju upravo je nevjerojatno kako momčad Silvija Čabraje nije postigla drugi pogodak. Prvo je nakon centaršuta Žilinskog Šotiček s nekoliko metara promašio cilj, nakon toga je vratar Marković fantastično obranio udarac Mudražije s nekih sedam metara, oba slučaja su bile tzv. ‘zicer‘ situacije. Onda su Lokosi zabili, Šotiček je asistirao Mudražiji, ali je VAR poništio pogodak, zbog opasne igre Mudražije. No, Šotiček je na kraju postao junak pobjede domaćina. Prvo je pogodio na asistenciju u subotu iznimno raspoloženog Mudražije, a onda je nakon solo akcije zakucao loptu u mrežu, bio je to najljepši trenutak utakmice. Lokomotiva gazi i dalje.

image
ZELJKO PUHOVSKI Cropix

KRAJ UTAKMICE!

Namučio je Rudeš momčad Silvija Čabraje, međutim na kraju su morali stisnuti ruku protivnicima. U nastavku je Lokomotiva pokazala svoju snagu te s 3:0 nadjačala zagrebačkog rivala. Lokosi sada na petome mjestu imaju 36 bodova, jednako kao i četvrtoplasirani Osijek.

90. ? Igrat će se četiri minute sudačke nadoknade.

87. Kukavica gađa iz teške situacije, glavom u padu, a njegov pokušaj prolazi pored gola.

79. ⚽ GOOOL!

Majstorija Marina Šotičeka!

'Biciklom' se riješio svog čuvara i potom ljevicom silovito pogodio pod gredu... Spektakularna golčina!

77. ⇔ Debitirat će sada 17-godišnji Vigo Vujanić i 18-godišnji Marin Kuzmanić koji ulaze umjesto Luke Pavkovića i Ante Ćorića.

71. ⚽ GOOOL!

Strijelac je Marin Šotiček!

Mudražija je 'zavrnuo' na pet metara, a Šotičekova požrtvovnost napokon se isplatila, iz blizine je svladao nemoćnog Markovića za povećanje vodstva.

68. ⚠ Ništa od pogotka!

Mudražija je đonom zahvatio Pasaričeka po glavi i sudac Zebec pokazao je da se gol poništava.

67. ⚽ GOOOL!

Lokomotiva vodi 2:0!

Mudražija se efektno riješio Pasaričeka i potom iz blizine zatresao mrežu...

Ali, pregledava se VAR. Čini se da je tu bila opasna igra Roberta Mudražije...

66. ⚠ Što je sada skinuo Marković! Mudražija je opet bio u naletu i šutirao s pet-šest metara, a vratar Lokosa obranio gotovo stopostotnu šansu!

64. Ćorić uzvraća na drugoj strani, prolazi njegov projektil pored Čavline.

63. ⚠ Zicer Lokomotive! Na ubačaj Žilinskog visoko skače Šotiček, ali danas ga baš neće gol...

60. Čop! Atraktivno je pokušao škaricama, ali nije tu bilo preciznosti.

57. ⚽ GOOOL!

Marić je strijelac, Lokosi vode 1:0.

Mudražija je izveo korner, obrana Rudeša zaplivala, a najbolje se snašao Mateo Marić i pogodio bliži kut za vodstvo Lokomotive.

54. Ćorić je ubacio, a Pavković glavom promašio čitav gol.

46. ? Vraćamo se u Kranjčevićevu. Nema promjena u sastavima.

KRAJ PRVOGA POLUVREMENA!

Mreže na Kranjči i dalje miruju, premda Rudeš djeluje uvjerljivije i u par navrata mogao je doći do prednosti. Latković je imao najveću šansu na susretu kada je glavom iz blizine promašio čitav gol. Lokosi zasad izgledaju potpuno bezlično i morat će trener Čabraja unijeti živost želi li uhvatiti priključak za Osijekom.

45. ? Neće biti sudačke nadoknade i sudac Zebec šalje igrače u svlačionicu.

44. Na Čopov ubačaj nije uspio Mudražija bolje zahvatiti loptu glavom. Izboren je samo korner nakon kojega je Vranjković gađao pored gola.

39. I dalje traje inicijativa Rudeša. Pao je Brajković u šesnaestercu Lokosa, ali nije tu bilo elemenata za najstrožu kaznu.

31. ? Sijevnula je kontra Lokosa, prekinuo ju je Latković prekršajem za žuti karton na Mudražiji.

28. Još je jednom u prvome planu raspoloženi Šotiček. Njegov silovit pokušaj sada brani kapetan Matej Marković.

25. Evo i Lokomotive. Zaprijetio je Šotiček dvaput u samo pola minute, oba puta njegov je udarac blokiran.

20. Dvije šanse Rudeša u istoj akciji! Prvo je opalio Ćorić ljevicom, skida to Čavlina, a zatim u nastavku akcije Krušlinov projektil prolazi tik uz vratnicu...

19. ⚠ Čisti zicer za Rudeš!

Aleksa Latković bio je u skoku i, potpuno sam i neometan, glavom s pet metara gađa pored gola!

18. Marković još jednom hvata opasan centaršut i prekida napad Lokosa.

14. Mirisalo je na pogodak, Mudražija se sjurio u šesnaesterac Rudeša, no vratar Marković je bio brži.

10. Nije se nijedna momčad nametnula zasad. Usprkos nekolicine brzih tranzicija na obje strane, nismo vidjeli previše akcije u zagrebačkom okršaju.

4. ? Mrčela je rano 'požutio' zbog faula na Šotičeku.

1. ? Počela je utakmica na Kranjčevićevoj. Glavni je sudac Mario Zebec iz Cestice kraj Varaždina.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 07:18