DAMIR KRAJAC Cropix
ANALIZA SUĐENJA

U Rudešu nakon Lokosa dobili slom živaca, a sada se oglasio i HNS: ‘Takvo je ponašanje apsolutno neprihvatljivo‘

‘KNS HNS-a podsjeća suce da su obavezni primjenjivati smjernice Uefe, KNS HNS-a te djelovati u cilju zaštite “slike” same utakmice‘
Piše: SNObjavljeno: 06. prosinac 2023. 11:47

Slijedom odluke Komisije nogometnih sudaca Hrvatskog nogometnog saveza o redovitim objavama tumačenja i interpretacije pojedinih situacija s utakmica SuperSport Hrvatske nogometne lige, HNS je na svojim službenim stranicama objavio sudačku analizu 17. kola SuperSport HNL-a.

U fokusu je bila utakmica između Rudeša i Lokomotive nakon koje je domaćin bio ogorčen na suđenje. Naime, veznjak Rudeša Vanja Vukmanović zaradio je drugi žuti karton u 57. minuti, što je prema čelnim ljudima "Totalno drukčijih od drugih" ipak prestroga kazna za start prvo na loptu, da bi deset minuta nakon toga Miguel Campos "požutio", a onda su burno reagirali s klupe posljednjeplasirane momčadi HNL-a, što je Zebec na sugestiju Jovića također "nagradio" crvenim kartonom.

Nakon susreta na službenim stranicama kluba prenijeli su svoje viđenje situacije.

"Iako smo tek ušli u SuperSport Hrvatsku nogometnu ligu, očito smo nekima ‘trn u oku‘, jer kako objasniti učestale sudačke previde na našu štetu. Naime, po tko zna koji put suci su nam pokazali koliko su ‘moćni‘ i kako mogu poništiti sav naš trud na terenu.

Sudačka analiza HNS-a:

RUDEŠ - LOKOMOTIVA

Sudac: Mario Zebec. Pomoćni suci: Bojan Zobenica i Željko Bučar. VAR sudac: Igor Pajač.

Izdane Disciplinske sankcije suca utakmice u minutama 33’, 56’ i 67’ na predmetnoj utakmici apsolutno su ispravne na temelju Pravila nogometne igre. KNS HNS-a očekuje od sudaca prilikom izdavanja disciplinskih mjera primjenu tehničkih naputaka i jasan govor tijela suca utakmice, što je u ovim primjerima izostalo.

Nesportsko ponašanje službenih osoba u tehničkom prostoru Rudeša slijedom spomenutih incidenata apsolutno je neprihvatljivo. KNS HNS-a podsjeća suce da su obavezni primjenjivati smjernice Uefe, KNS HNS-a te djelovati u cilju zaštite “slike” same utakmice, nogometa u globalu, zaštite elitnog hrvatskog natjecanja i Hrvatskog nogometnog saveza u cjelini.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. svibanj 2024 17:37