Riad Mašala

 MARKO TODOROV Cropix
ZASLUŽENA NAGRADA

Prosinečki je prvi vidio da u njemu ima ‘ono nešto‘: ‘Žao mi je da moj gol protiv Dinama nije više pomogao‘

Simbolično je i da je za puni plijen u Kranjčevićevoj zabio upravo mladić iz Rudešove škole
Piše: Ante ŠakićObjavljeno: 08. ožujak 2024. 09:52

Kad je u trećoj minuti sudačke nadoknade protiv Gorice, pogotkom Riada Mašale, momčad Rudeša došla do prve pobjede u ovom HNL-u, svima uključenima u rad kluba sa zapada metropole pao je veliki “teret s leđa”. Simbolično je i da je za puni plijen u Kranjčevićevoj zabio upravo mladić iz Rudešove škole.

Iako mu je taj gol puno više značio, ovom 20-godišnjaku u debitantskoj seniorskoj sezoni ovo je drugi pogodak među domaćom elitom.

- Prvo poluvrijeme smo mi bili bolji, imali posjed i inicijativu, a zatim i poveli. Gorica je onda izjednačila i dojam se preselio na njihovu stranu, imali su šansi, a mi smo se nekako “istrošili”. Ali, borili smo se do kraja i sreća nas je “pomazila”, a onda smo u 90+3. minuti zabili za pobjedu - rekao je Mašala.

image
GORAN MEHKEK Cropix

Zahvalnost trenerima

Veznjaku “Totalno drukčijih od drugih” priliku za rad s prvom momčadi kluba dali su Robert Prosinečki i Gordan Ciprić, odnosno, glavni i pomoćni trener s početka sezone. Očito se odmah vidjelo da u tada junioru ima “nešto”, a mladić je opravdao ukazano povjerenje.

- Nekoliko mojih suigrača iz juniora i ja pozvani smo na ljetne pripreme kod gospodina Roberta Prosinečkog. On nam je dao šansu skupa s pomoćnim trenerom Ciprićem, kojima se ovim putem moram zahvaliti. Mi smo tu danu priliku iskoristili. Meni je, naravno, jako drago da sam zabio ta dva pogotka. Žao mi je da prvi gol, protiv Dinama, nije mogao više pomoći klubu kao ovaj protiv Gorice.

Mašala je do sada u HNL-u nosio dres Rudeša 12 puta, a imao je minutažu u svakom od posljednja četiri kola domaćeg prvenstva.

- Bilo je utakmica gdje smo više zaslužili uzeti bod ili bodove, kad smo bili odlični, ali se, eto, nije odigralo kako nam je odgovaralo ili smo pali u koncentraciji i izgubili bodove. Pružali smo odlične partije protiv Dinama, Hajduka i Osijeka, koji su članovi “velike četvorke”. Mi smo imali malu psihološku krizu uz toliko poraza. Sad, kad smo pobijedili, puno će nam biti lakše, otvorilo nam se i sigurno će biti sve bolje. Svima je bilo krivo, ali što se tiče atmosfere i zajedništva uvijek je bilo na najvećoj razini. Na treningu se radilo dobro, uvijek se davalo sve od sebe.

Riad Mašala, Vanja Vukmanović, Karlo Kralj, Vilim Krušlin, Vanja Šare, Roko Brajković, Mihael Stipić igrači su mlađi od 22 godine, koji su iz akademije nogometa Rudeša, a dobili su priliku zaigrati u HNL-u.

- Dobro se radi u nogometnoj školi. Atmosfera je dobra. Lako se prilagoditi, ništa mladim igračima ne fali. Drago mi je zbog nas svih, dobilo nas je puno priliku.

Koliko mladim igračima koji su u prvom sastavu znači dolazak pojačanja s velikim karijerama. Ante Ćorić, Eros Grezda, Ivan Tomečak i Mateo Pavlović samo su neki od iskusnijih nogometaša koji su ili još uvijek igraju u Rudešu. Njihovi uspjesi govore sami za sebe, a priliku za raditi s njima na pripremama imali su i pojedini juniori, koji tako mogu vidjeti i pripremiti se na to što ih čeka.

- Puno znače ta velika imena. Svaki od tih igrača na svoj način može, zna i hoće pomoći. Gledati ih uopće na treningu, upijati i boriti se s njima na treningu već je puno. Trebalo im je na terenu nekoliko utakmica da uhvate ritam, a sigurno su od velike pomoći - dodao je Mašala.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. travanj 2024 01:49